Vaccinul impotriva varicelei si sarcina- sfatul medicului

Vaccinul impotriva varicelei si sarcina- sfatul medicului

Vaccinul impotriva varicelei si sarcina- sfatul medicului

Multe viitoare mamici isi pun intrebarea daca au sau nu voie sa se vaccineze in timpul sarcinii. Medicii nu recomanda vaccinarea in timpul sarcinii decat daca exista un risc mare de a contracta anumite virusuri. Daca exista totusi acest risc, este foarte important ca vaccinul in cauza sa nu contina virus viu sau activat ci doar virus inactiv.

Dacă nu esti imunizata împotriva virusului varicelei - acest vaccin se poate face INAINTE de conceptie deoarece vaccinul conține un virus viu deci NU este sigur pentru femeile care sunt deja însărcinate.

Vaccinul impotriva varicelei
Despre varicela si riscul pentru gravide
Despre vaccinarea in timpul sarcinii

Vaccinarea in sarcina - este OK?

Multe viitoare mamici se intreaba daca au sau nu voie sa se vaccineze in timpul sarcinii.

Medicii nu recomanda vaccinarea in timpul sarcinii decat daca exista un risc mare de a contracta anumite virusuri. Daca exista totusi acest risc, este foarte important ca vaccinul in cauza sa nu contina virus viu sau activat ci doar virus inactiv.

Daca exista totusi pericol de contactare a unor virusi periculosi in timpul sarcinii, medicii recomanda ca vaccinare sa iaba loc cu cel putin 3 luni inainte de sarcina.

Varicela in sarcina

Daca ai facut deja varicela in copilarie si acum te temi de aceasta boala, ei bine, poti sa stai linistita pentru ca ai imunitate la varicela.

Daca nu ai avut inca varicela, medicii recomanda vaccinarea anti-varicela inainte de sarcina - cu cel putin 3 luni inainte de conceperea bebelusului.

Vaccinul antivaricela in sarcina

Dacă nu esti imunizata împotriva virusului varicelei - acest vaccin se poate face INAINTE de conceptie deoarece vaccinul conține un virus viu deci nu este sigur pentru femeile care sunt deja însărcinate.

Varicela in timpul sarcinii poate cauza complicatii serioase atat la bebelusul din burtica cat si la mama. Varicela poate afecta dezvoltarea diferitelor organe ale bebelusului din burtica.

Asadar, retine ca vaccinul impotriva varicelei este interzis in timpul sarcinii.

Despre varicela si riscul pentru gravide:

Varicela este o infectie comuna si multe gravide vin in contact cu copii care sufera de aceasta boala. Problemele varicelei in timpul sarcinii apar doar in anumite momente. In primul rand, daca ati avut varicela inainte, nu exista nici un risc pentru copil. Daca ai avut varicela, esti imuna si este extrem de putin probabil sa faci boala din nou, anticorpii tai te vor proteja si pe tine si pe bebelusul pe care il porti.

Daca nu esti sigura ca ai avut varicela, ar trebui sa discuti imediat cu medicul. Numai el poate stabili care sunt riscurile, stabilind prin analize daca ai anticorpii varicelei. Citeste despre varicela si riscul pentru gravide si fat.

Despre vaccinarea in timpul sarcinii :

Efectele varicelei asupra fatului si viitoarei mame

Efectele varicelei asupra fatului si viitoarei mame

Este important de stiut ca cei mai multi bebelusi se nasc sanatosi chiar daca mamele lor se imbolnavesc de varicela in timpul sarcinii. Totusi, varicela contractata la inceputul sarcinii poate…

Vaccinurile in timpul sarcinii: intre da si nu - iata care sunt OK si care NU

Vaccinurile in timpul sarcinii: intre da si nu - iata care sunt OK si care NU

Vaccinarea în timpul sarcinii reprezintă o temă importantă pentru sănătatea maternă și a copilului nenăscut. Specialiștii susțin că…

Vaccinul impotriva rubeolei si sarcina

Vaccinul impotriva rubeolei si sarcina

Multe femei insarcinate isi pun intrebarea daca au sau nu voie sa se vaccineze in timpul sarcinii. Medicii nu recomanda vaccinarea in timpul sarcinii decat daca exista un risc mare de a contracta…

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Iulie 2021)

autor: Dr. Danielle ter Horst

Medic specialist ginecolog la Spitalul Regal Bronovo, Haga, Olanda, 
Medic colaborator la Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - © 2021

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. Alexandra
    Alexandratrimis la 9/5/2017

    Am facut recent varicela . Cat trebuie sa astept , ca sa pot incerca sa raman gravida?

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII