5 întrebări ajutătoare pentru a planifica o vacanță de familie perfectă

5 intrebari ajutatoare pentru a planifica o vacanta de familie perfecta

5 întrebări ajutătoare pentru a planifica o vacanță de familie perfectă

Ce e mai frumos decat o vacanta de familie? Dar ... unde sa mergeti, ce sa faceti, cum faceti o rezervare, si cat de multi bani trebuie sa cheltuiti? Pfiu! Pana sa fi pus la punct toate aceste detalii, veti fi simtit deja nevoia unei vacante doar pentru ca ati facut aranjamentele pentru cea initiala!! Adresati-va aceste cinci intrebari inainte de a va rezerva viitoarea escapada cu familia, pentru a evita durerile de cap!

1. Ce fel de vacanta se potriveste familiei tale?
2. Care este bugetul dvs. de vacanta?
3. Ce fel de cazare cautati?
4. Cat de departe vreti sa calatoriti pentru vacanta?
5. Ce preferi: Grecia, Bulgaria, Croatia sau Turcia?

Nu rata vacanta de vara a familiei - si incepe deja sa o planifici

Aveti nevoie de o vacanta de familie, dar ... unde sa mergeti, ce sa faceti, cum sa faceti o rezervare, si cat de multi bani trebuie sa cheltuiti? Pfiu! Pana sa fi pus la punct toate aceste detalii, veti fi simtit deja nevoia unei vacante doar pentru ca ati facut aranjamentele pentru cea initiala!! Adresati-va aceste patru intrebari inainte de a va rezerva viitoarea escapada cu familia, pentru a evita durerile de cap!

1. Ce fel de vacanta se potriveste familiei tale?

Aveti copii mici care nu isi doresc decat o piscina a carei locatie chiar nu conteaza? Sau gemeni, ori adolescenti pentru care cluburile sau petrecerea timpului cu parintii nu sunt "la moda"? Poate ca plecati impreuna cu bunicii, care vor avea nevoie de ceva timp pentru ei insisi in timpul vacantei in familie. Sunteti tipul de familie "exploratoare" mai degraba decat tipul de persoane carora le place sa se "parcheze" undeva si sa se relaxeze?

Cert este ca numai dvs. stiti raspunsurile la aceste intrebari care va fac sa luati decizia cea mai inteleapta pentru a va face familia fericita. Dupa aceste intrebari, veti fi cu un pas mai aproape de o evadare fabuloasa in familie.

2. Care este bugetul de vacanta?

Nu are rost sa rezervati o vacanta care sa va falimenteze bugetul. Nu va doriti sa va aflati in situatia neplacuta de a nu va permite in timpul ei, o excursie, sau de a fi nevoiti sa serviti o masa sub toata critica in oras. Calculati de dinainte cat puteti sa cheltuiti pentru a evita situata de faliment.

Vacanta fara dureri de cap:

Cu un creion si o hartie, faceti-va calculele: cat ati reusit sa economisiti si contul destinat vacantei (daca este ceva acolo!), cat de mult puteti economisi inainte de a pleca si cat de multi bani va sunt necesari acolo. Luati in calcul carburantul pentru masina, daca calatoriti cu ea, taxele, parcarile la aeroport daca zburati, mese in oras, excursii de explorare, apoi adaugati 10% ca buget de urgenta. Fiind organizat acum, va va salva de durerile de inima ulterioare!

3. Ce fel de cazare cautati?

Va multumiti cu un cort plasat intr-un camping, sau doar gandul de a va petrece noaptea in acest fel va da mancarimi? V-ar conveni mai degraba un apartament in care sa va gospodariti singuri? Calatoriti cu alte familii care si-ar dori putina intimitate? Sau cautati o statiune care sa va ofere cluburi pentru copii, distractie si activitati care sa amuze pe toata lumea, fara sa fiti nevoiti sa gatiti si sa faceti curatenie?

Ganditi-va ce s-ar potrivi familiei dvs., ce anume i-ar amuza si, in acelasi timp, ce va va oferi pauza de care aveti nevoie.

Vacanta fara dureri de cap:

Pe internet, veti gasi site-uri foarte utile de turism care va vor ajuta sa restrangeti campul de oferte al cazarilor care vi se potrivesc. Daca o statiune este ceea ce cautati, nu puteti gresi cu anumite site-uri care va vor prezenta statiuni din intreaga tara.

4. Cat de departe vreti sa calatoriti pentru vacanta?

Poate ca sunteti in cautarea unei excursii de-a lungul coastei, a uneia de cateva sau mai multe ore cu masina. Sau poate va doriti o vacanta mai departe de casa, cu avionului. Ori, poate aceasta este vacanta in strainatate la care ati visat toata viata si nu stiti de unde sa incepeti? Luand in considerare varsta copiilor, cam cat timp credeti ca puteti petrece in masina fara ca acestia sa vocifereze, sau daca unui membru al familiei ii este rau sau frica de zborul cu avionul... veti decoperi ca ceata se termina acolo unde incepeti planificarea vacantei.

5. Ce preferi: Grecia, Bulgaria, Croatia sau Turcia?

Aceste patrudestinatii sunt favorite pentru vacantele cu copiii.

Vacanta fara dureri de cap:

Daca sunteti un novice al calatoriilor in strainatate, atunci cand vine vorba de planificare a vacantei de familie cereti sfatul unor persoane care cunosc aceste detalii. Adresati-va prietenilor sau rudelor care au mai fost in calatorii de acest tip, apoi urmati sfaturile unor specialisti ai agentiilor de turism. Ei stiu cu siguranta cum sa planificati vacanta ideala familiei dvs.

10 pericole ale verii de care trebuie să știe orice mămică

Vacanta de vara ne bate la usa! Ne vom bucura, cu mic, cu mare, de mult-asteptata vacanta. Plecam la mare, la munte, la tara, in city-break-uri insorite sau pur si simplu lenevim fara grija ceasului desteptator si a termenelor limita care trebuie respectate: e concediu. Ne odihnim.

→ Dar iata 10 pericole ale verii de care trebuie sa stie orice mamica si la care nu trebuie sa inchidem ochii

Citeste neaparat:

Top plaje uimitoare si secrete ale Europei
Litoralul Croatiei – o alegere estivala perfecta pentru familii cu copii
Cea mai frumoasa plaja din lume?
Top zece: plaje secrete din Europa
Top 8 plaje pe Coasta de Azur
Statiuni in care vacanta e in toi
Cele mai frumoase plaje din Croatia
Vacanta de vara pe litoralul Bulgariei
8 plaje de vis pe litoralul Spaniei
Sejur in Insula Afroditei
Insula Thassos, impresii de calatorie
Zile de vacanta in Heraklion (insula Creta)
Itinerar de lux in insula Creta
Legenda si mit intr-un paradis terestru – Insula Corfu
10 obiective care merita vazute in insula Zakynthos
6 obiective care merita vazute in Grecia
Itinerar de lux in insula Creta (2)
Obiective si hoteluri de lux in Grecia
Paradisul necunoscut al insulelor grecesti

Pentru suport, prietenie si atitudine, va recomandam urmatorul forum:

Hoteluri, pensiuni, vacante, concedii, calatorii...
Experiente de vacante si calatorii. Evaluari de hoteluri, pensiuni si recomandari. Toate testate de comunitatea DC!



autor: redactor desprecopii.com - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2022 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII