Plante care stimulează fertilitatea femeii după 35 de ani 🌿

Plante care stimuleaza fertilitatea femeii dupa 35 de ani

Plante care stimulează fertilitatea femeii după 35 de ani 🌿

Plantele medicinale dau speranță multor cupluri care nu reușesc să conceapă un copil. Unele cupluri își petrec întreaga viață economisind pentru tratamente costisitoare, de lungă durată și invazive ale infertilității, care rămân adesea însă fără succes. Desi plantele medicinale sunt considerate adesea ca terapie alternativă, adevărul este că ele sunt folosite de sute de ani pentru a trata toate indispozițiile și bolile din lume.

Până la urmă, plantele au fost singurele medicamente disponibile strămoșilor noștri și rasa umană a supraviețuit, deci plantele trebuie să aibă părțile lor bune! Iată ce plante stimulează fertilitatea după 35 de ani și sfatul de la Desprecopii.com: 🌿💕🤰

Infertilitatea este legata de starea generala a organismului
O veste buna pentru stimularea fertilitatii vine de la natura
Unele plante medicinale ajuta direct intarirea organelor de reproducere
Plante care stimuleaza fertilitatea la femei
Plante care stimuleaza fertilitatea la barbati
Plantele medicinale dau speranta multor cupluri care nu reusesc sa conceapa un copil
Despre Conceperea unui copil sanatos
SUPORT: Suntem o comunitate puternica si unita, haideti alaturi de noi!
Forumuri recomandate - FORUMURILE ASPIRANTELOR


Infertilitatea este un cuvant greu, din cauza conotatiilor care ii sunt asociate, si este un termen aplicat in general cand un cuplu care face sex neprotejat nu reuseste sa conceapa un copil dupa mai multe de un an sau 18 luni. 

Infertilitatea presupune ca sistemul reproductiv al femeii sau al barbatului sa functioneze defectuos, desi nu intotdeauna se intampla astfel si imposibilitatea conceptiei poate fi datorata unei cauze simple si tratabile. 

Infertilitatea este legata de starea generala a organismului

Multe femei peste 35 de ani pot considera in mod automat ca esecul conceptiei este direct legat de varsta pe care o au, desi poate lucrurile nu stau deloc astfel. 

Multe tratamente conventionale ale infertilitatii se concentreaza pe mecanica reala a fertilizarii, in timp ce de fapt, adesea, starea generala a organismului este cheia catre reusita conceptiei. Exista multe cauze care se afla la baza inhibarii proceselor necesare pentru fertilizare, ca stresul, bolile, dezechilibrele hormonale si alimentatia incorecta. 

Acestia sunt numai cativa dintre factorii care pot afecta organele avand un rol important in procesul de reproducere. Circulatia deficitara a sangelui, de exemplu, poate poate face ca fluxul de sange catre uter si ovare sa fie deficitar, ducand la inabilitatea de a produce ovule viabile, sau la posibilitatea ca mediul din uter sa nu fie favorabil implantarii ovulului fertilizat.

O veste buna pentru stimularea fertilitatii vine de la natura

Vestea buna este ca un drum pana la supermarketul sau la magazinul de tip Plafar cel mai apropiat elimina nevoia acelor teste inconfortabile si invazive care fac parte adesea din procesul de diagnosticare a infertilitatii.

 Cititi despre sarcina la diverse varste:

Sarcina intre 20-30 de ani

Sarcina intre 30-40 de ani

Sarcina intre 40-50 de ani 

Folosirea plantelor medicinale nu numai ca este cea mai veche forma de medicina din lume, dar este si cea mai testata si dovedita metoda de tratare a indispozitiilor, o mare parte din omenire bazandu-se inca pe proprietatile plantelor pentru calitatilor lor curative. Circa 25% dintre toate medicamentele prescrise in lume au fost dezvoltate din plante deoarece contin un numar mare de substante chimice naturale.  

Unele plante medicinale ajuta direct intarirea organelor de reproducere

Plantele medicinale ajuta la intarirea si la hranirea organelor si a sistemelor responsabile cu complicatul proces al unei conceptii reusite, in afara de promovarea unei stari generale de bine, care este cruciala inainte, in timpul si dupa sarcina.

Atentie, unele plante nu sunt benefice in timpul sarcinii

Este important sa mentionam totusi, ca daca a avut loc conceptia, anumite plante nu trebuie luate in timpul sarcinii, dar puteti obtine cu usurinta din mai multe surse informatii si sfaturi despre siguranta fiecarei plante, cum sunt cartile, medicii si site-urile online serioase.

 Cititi: Plante interzise & nerecomandate in timpul sarcinii

In continuare, prezentam numai cateva dintre remediile populare pe baza de plante medicinale care pot fi folosite in tratarea infertilitatii masculine si feminine.

plante infertilitate

Plante care stimuleaza fertilitatea la femei


Agnus Castus

Agnus Castus (fructul castitatii, piperul calugarilor, mielarea):

Agnus Castus este fructul unui arbust mediteranean, Vitex agnus-castus, denumit si copacul castitatii. Acesta actioneaza ca un hormon regulator si ajuta daca aveti cicluri neregulate sau daca nu ovulati din cauaz unui dezechilibru hormonal. Agnus Castus este util si daca sunteti predispusa la pierderea sarcinii inainte de a 12a saptamana de sarcina; de asemenea, ajuta si la combaterea simptomele sindromului premenstrual (PMS) si ale menopauzei.

¼ de lingura de fructe uscate si maruntite poate fi presarata pe mancare, cel mai bine la prima ora a diminetii. Altfel, puteti bea un decoct zilnic.

Atentie: Nu trebuie sa luati Agnus Castus impreuna cu medicamente ce contin progesteron. 

 


Chamaelirium luteum

Chamaelirium luteum (radacina de unicorn):

Desi este folosita de secole ca adjuvant in fertilitate, Chamaelirium luteum este o specie pe cale de disparitie, deci trebuie folosita numai daca este absolut necesar. Ajuta la reglarea functiei ovariene si sustine endometrul (tesutul care captuseste uterul).

Atentie: Chamaelirium luteum nu trebuie folosita in timpul sarcinii.


Trifolium pratense

Trifolium pratense (Trifoiul rosu):

Trifoiul rosu este o planta foarte raspandita cu inflorescente roz-stralucitor si este renumita pentru proprietatile sale de imbunatatire a fertilitatii. Frunzele si inflorescentele sunt bogate in vitamine din complexul B, calciu si proteine si in plus, ajuta si la detoxifierea sangelui.

Puteti bea pana la patru cani de decoct (preparat din inflorescente uscate, nu proaspete), dar este nevoie de ceva timp ca sa-i vedeti efectele benefice.

Atentie: Trifoiul rosu are proprietati de subtiere a sangelui, deci nu trebuie folosit dupa o operatie sau de persoanele care au probleme de coagulare a sangelui.

Asparagus racemosus (Shatavari, asparagus salbatic, sparanghel):

Face parte din familia asparagusului si este folosit pentru tonifiere.

Asparagus racemosus are o afinitate fata de uter, sistemul reproductiv si ciclurile naturale. Este o planta medicinala blanda, cu efect racoritor care ajuta la vindecarea inflamatiilor si a uscaciunii din corp.

Plante care stimuleaza fertilitatea la barbati

Fructe de palmier pitic: Sunt fructele unei mici plante asemanatoare palmierului care poate fi intalnit in Statele Unite si in Indiile de Vest. Palmierul pitic are ca efect stimularea hormonilor sexual si poate fi folosit si pentru a trata marirea prostatei. Puteti face un decoct din ½ de lingura de fructe intr-o cana de apa. Beti una-doua cani din acest decoct in fiecare zi.

Turnera diffusa (Damiana): Damiana este un mic arbust aromatic care creste in America de sud. Fructele au efect stimulator asupra sistemului reproductiv, avand si efect afrodisiac si adjuvant in impotenta.

In afara plantelor medicinale, dovezile sugereaza ca suplimentele de Zinc, vitamina E si vitamin B6 ajuta la cresterea fertilitatii. Deficitul de zinc este legat de nivelul redus al spermatozoizilor si de scaderea libidoului la barbati, precum si de reducerea fertilitatii femeilor.

Plantele medicinale dau speranta multor cupluri care nu reusesc sa conceapa un copil

Plantele medicinale dau speranta multor cupluri care nu reusesc sa conceapa un copil. Cand o femeie sau un barbat sunt diagnosticati ca fiind infertili, adesea considera ca scopul lor cel mai important in viata este sa aiba un copil. Unele cupluri isi petrec intreaga viata economisind pentru tratamente costisitoare, de lunga durata si invazive ale infertilitatii, care raman adesea fara succes, in timp ce alte cupluri, lipsite de resurse financiare, se dau batute in fata unei vieti fara copii.

Desi plantele medicinale sunt considerate adesea ca terapie alternativa, adevarul este ca ele sunt folosite de sute de ani pentru a trata toate indispozitiile si bolile din lume. Pana la urma, plantele au fost singurele medicamente disponibile stramosilor nostri si rasa umana a supravietuit, deci plantele trebui sa aiba partile lor bune!

Exista multe plante care pot fi folosite pentru tratarea variatelor aspecte ale infertilitatii si despre toate puteti discuta cu un specialist. La fel ca in cazul tuturor tratamentelor auto-administrate, trebuie intotdeauna sa consultati medicul inainte de a incerca sa va faceti bine singuri, insa cu o ingrijire atenta, tratamentele naturale sunt sunt in mod cert optiunea cea mai sigura si mai preferabila.

Nota:
Decoct: Un decoct standard poate fi preparat folosind 40g de plante si 750ml de apa. Indicatii: Puneti plantele medicinale intr-o oala cu apa. Acoperiti oala cu un capac si aduceti la fierbere, apoi lasati sa fiarba la foc mic 10-15 minute. Strecurati lichidul si turnati-l intr-un vas curat. Acest decoct poate fi pastrat la frigider timp de doua-trei zile.

Atentie: Plantele medicinale nu trebuie luate impreuna cu alte tipuri de medicamente pentru tratarea fertilitatii, iar unele plante medicinale pot chiar reduce fertilitatea, ca sunatoarea (hypericum perforatum), Ginkgo si Echinacea.

Despre Conceperea unui copil sanatos:

Cat de tare iti doresti sa devii mama?
A fi sau a nu fi o mama tanara
Ghid pentru cuplurile infertile
Cum sa aveti cel mai sanatos copil
Conceperea unui copil, mituri si realitati
Infertilitatea si situatiile care ar trebui sa ingrijoreze
Infertilitatea, pe intelesul celor mai norocosi  

Tratament naturist impotriva sterilitatii - sau tratamentul Liviei

Livia - o membra a comunitatii Desprecopii a devenit celebra pe forumul nostru dupa ce a impartasit cu noi un tratament naturist care i-a vindecat sterilitatea si a devenit mamica citeste mai departe aici.

 Forumuri recomandate - FORUMURILE ASPIRANTELOR

 Forumul FIV
Fertilizarea in Vitro (FIV) - clinici, medici, experiente, succese, dileme.

 Asteptand un ingeras in viata noastra !
Teritoriul 'aspirantelor'! Preconceptie, in/fertilitate, FIV, sperante si experiente. Chiar daca se lasa asteptat - noi nu ne pierdem speranta!

Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate: Desprecopii.com (c) 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 2 comentarii

  1. Alex
    Alextrimis la 19/9/2016

    Ce plante stimulează mai repede venirea ciclului menstrual după 40 de ani ??

    Raspunde la acest comentariu
  2. ciocoiu nicoleta
    ciocoiu nicoletatrimis la 20/12/2011

    Cum iti doresti sa petreci zilele de Craciun anul acesta? Anul acesta imi doresc sa petrec zilele de craciun cu parinti mei deja am facut planurile eam anunat ca voi merge la ei ,sunt in varsta iar ei ptr mine inseamna totul ai iubesc asa cum imi iubesc copilu stiu ca si ei ma iubesc pe mine insa distanta ne face sa ne intalnim rar -vreau sa fiu linga ei si cu ei la masa de craciun sa pregatim inpreuna bucatele si sa ciocnim -sa ne punem dorinte ptr anu care va veni .atat imi doresc sa fim sanatosi si sa ne vedem cu bine .

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII