Pentru a-l invăța pe copilul meu să facă față emoțiilor puternice trebuie să încep cu mine - confesiuni

Pentru a-l invata pe copilul meu sa facă față emoțiilor puternice, trebuie sa incep cu mine - confesiuni

Pentru a-l invăța pe copilul meu să facă față emoțiilor puternice trebuie să încep cu mine - confesiuni

Vazand tantrumul fetitei mele, am început să-mi amintesc că mă uitam la fetita mea draga - si ca sunt atat de binecuvântată să o am. Mi-am amintit că rodul pântecelui meu este o binecuvântare și că, indiferent de motiv, Dumnezeu m-a ales să călăuzesc acest suflet prin viață. Pe măsură ce am început să fiu conștienta de acele lucruri în acel moment, temperatura mea internă (nervii mai bine zis...) a scăzut și tot ce voiam să fac era să-i arat fetitei mele ca o iubesc.

Am rămas aproape de ea în timp ce ea țipa cu obrajii roșii. Am întrebat calm: Ai terminat? te poti calma? Poți să respiri cu mami? 

In anii copilariei, copiii invata sa faca față emotiilor. Este o lectie foarte importanta pe care trebuie sa o invete...

veti citi
Pentru a-l invăța pe copilul meu să facă față emoțiilor puternice
Când am făcut contact vizual cu ea, inima mi s-a înmuiat
Reglându-mi propriile emoții, am putut să le reglez pe ale ei
Despre reglarea emoțională a copiilor, citește și  

Pentru a-l invăța pe copilul meu să facă față emoțiilor puternice - trebuie sa incep cu mine...

In anii copilariei, copiii invata sa faca față emotiilor. Este o lectie foarte importanta pe care trebuie să o invețe de la părinți...

Eram in weekend si luam masa impreuna ... in una din acele zile ne bucuram ca suntem impreuna. Insa fetita mea toddler - era nerabdatoare sa se joace cu mine...I-am tot spus „așteaptă” sau „asteapta pe mami sa termine masa... ”.

Dar, pentru un toddler - rabdarea este ceva inexistent si devenise tot mai agitată. Apoi, s-a întâmplat. A inceput sa facă o scenă de tantrum... cu tipaturi. M-am uitat la ea. S-a uitat înapoi la mine și a făcut-o din nou. Sângele meu a început repede să fiarbă, temperatura internă creștea și era clar ca ma enervam si eu...

M-am îndreptat spre ea și am privit-o în ochi. Facem contact vizual cu acest toddler care isi scapase emotiile de sub control și făcea tot posibilul să-și comunice emoțiile interioare in singurul mod în care știa ea. Printr-un tantrum urias... cu tipete si lacrimi...

♦ Citeste si Crizele de nervi si lacrimi ale copilului - iata 10 motive pentru care sunt de fapt utile

Când am făcut contact vizual cu ea, inima mi s-a înmuiat...

Odată ce inima mi s-a înmuiat, privirea mi s-a înmuiat.

Am început să-mi amintesc că mă uitam la fetita mea dragă - si ca sunt atat de binecuvântată să o am. Mi-am amintit că rodul pântecelui meu este o binecuvântare și că, indiferent de motiv, Dumnezeu m-a ales să călăuzesc acest suflet prin viață. Pe măsură ce am început să fiu conștienta de acele lucruri în acel moment, temperatura mea internă (nervii mai bine zis...) a scăzut și tot ce voiam să fac era să-i arat fetitei mele ca o iubesc.

Am rămas aproape de ea în timp ce ea țipa cu obrajii roșii. Am întrebat calm: Ai terminat? te poti calma? Poți să respiri cu mami?

Era ușor isterica, dar odată ce am început să-i șterg lacrimile și să-i arăt afecțiune, s-a calmat puțin. Odată liniştită, am putut să-i explic că trebuie să aştepte aici pentru că mâncarea era aproape gata. Ea a dat din cap și ne-am îmbrățișat. Apoi a fost bine și a început să se joace la masă cu tatăl ei.

Reglându-mi propriile emoții, am putut să le reglez pe ale ei

Atunci am realizat ca amintindu-mi de misiunea mea de mama - am reusit să mă calmez. Am putut să fiu fermă în poziția mea, dar totuși să evidentiez dragostea în timpul conflictului. Cel mai important pentru mine, am reușit să ies din acest conflict simțindu-mă fericită în loc să mă simt vinovată pentru că mi-am pierdut cumpătul.

Ca părinți, toți avem momente în care copiii noștri intrec limita. Dar, in loc sa raspundem cu furie și să ne simtim vinovati pentru lipsa de control emoțional în acest moment, vreau să vă încurajez pe toți să faceți o re-evaluare emorionala. Sa respirati. Sa va calmati.

Uită-te la ochii copilului tău și înțelege că un copil este cu adevărat neputincios in a-si controla emoțiile mari. Renuntati la țipete și gândiți-vă care este misiunea voastră ca părinte. Răbdarea este o virtute, iar virtutea este un har.

Despre reglarea emoțională a copiilor, citește și

Modalitati de reglare emotionala la copii

Joaca cu copilul: cum influenteaza modul in care ne jucam cu copilul sanatatea si reglarea emotionala - sfatul psihologului

Forum de Parenting modern

Suntem parinti si invatam mereu: Despre MESERIA DE PARINTE. Experiente, intrebari si milioane de nelinisti. Asta inseamna sa fii parinte.

redactor: Demetra Sorescu, mamică de toddler si redactor Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate, desprecopii.com (c) 2023 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII