Crizele de nervi si lacrimi ale copilului - iata 10 motive pentru care sunt de fapt utile

Crizele de nervi si lacrimi ale copilului - iata 10 motive pentru care sunt de fapt utile

Crizele de nervi si lacrimi ale copilului - iata 10 motive pentru care sunt de fapt utile

Crizele de nervi si plansete ale copilului - sunt o parte importantă a dezvoltarii sale emotionale si trebuie tratate cu intelepciune si caaaaaaallllllmmmmmmmm.  Avem tendința să ne simțim părinți buni când copiii noștri sunt zâmbitori și calmi, dar ne putem simți neputincioși și copleșiți atunci când stau întinși pe podea lovind și urlând.

Cu toate acestea aceste crize il ajuta pe copil sa isi regleze emotiile, sa elimine stresul, sa stie ca este iubit si sa doarma mai bine... iata 10 motive pentru care sunt de fapt utile.

veti citi
Copilul tau face crize de nervi si plansete ? Ei bine, e un lucru bun
Despre crizele de furie ale copilului mai poti citi

Copilul tau face crize de nervi si plansete ? Ei bine, e un lucru bun

Crizele de nervi si plansete (aceste crize se numesc: tantrum) sunt o parte importantă a dezvoltarii emotionale ale copilului tau si trebuie tratate cu intelepciune si caaaaaaallllllmmmmmmmm.

Crizele de nervi si isterie ale copilului sunt unul dintre cele mai provocatoare aspecte cu care se confrunta parintii in primii ai de viata ai copilului. Avem tendința să ne simțim părinți buni când copiii noștri sunt zâmbitori și calmi, dar ne putem simți neputincioși și copleșiți atunci când stau întinși pe podea lovind și urlând. Cu toate acestea, credeți sau nu, aceste crize sunt pentru o parte importantă a sănătății și bunăstării emoționale a copilului nostru și putem învăța să fim mai calmi în fața lor. Iată 10 motive importante pentru care aceste crize sunt de fapt un lucru bun.

1. Stresul mai bine sta afară decât înăuntru

Lacrimile conțin cortizol, hormonul de stres. Când plângem, eliberăm literalmente stresul din corpul nostru. De asemenea, s-a constatat că lacrimile scad tensiunea arterială și îmbunătățesc bunăstarea emoțională, cu condiția ca persoana iubită să fie aproape. Este posibil să fi observat că atunci când copilul tău este la un pas de o astfel de criza, nimic nu este corect. Este furios, frustrat sau plâns. Este posibil să fi observat și că, după ce furtuna a trecut, copilul are o dispoziție mult mai bună.

Ajută dacă îi lăsăm pe copiii noștri să încerce fără a încerca să întrerupem procesul, astfel încât să ajungă la finalul sentimentelor lor. „Plânsul nu este răul, ci procesul de a deveni nenorocit”, explică Deborah MacNamara, doctorantă, educatoare părinte și autoare a lui Rest, Play, Grow: Making Sense of Preschoolers (sau oricine acționează ca unul).

2. Plânsul poate ajuta copilul să fie mai focusat

Acum câțiva ani lucram ca babysitter pentru un copil de 4 ani. Construia cu niște piese de lego și a avut o criza de furie pentru că s-a blocat. Cu toate acestea, după ce a avut criza, s-a așezat calm și a fixat structura Lego. Am văzut multe momente ca acesta, în care un copil se luptă și își exprimă frustrarea, îi ajută să-și limpezească mintea, astfel încât să poată învăța ceva nou. „Învățarea este la fel de naturală pentru copii ca respirația”, spune Patty Wipfler, fondatorul Hand in Hand Parenting. „Dar când un copil nu este capabil să se concentreze sau să asculte, de obicei, există o problemă emoțională care îi blochează progresul”.

Cercetările sugerează că, pentru a învăța să aibă loc, un copil trebuie să fie fericit și relaxat, iar exprimarea unei supărări emoționale face parte din acest proces.

3. Copilul va dormi mai bine

Problemele de somn apar adesea, deoarece noi, părinții, considerăm că cea mai bună abordare a furiei și a supărărilor este să încercăm să le evităm. Apoi, emoțiile blocate ale copilului se ridică atunci când creierul lui este în repaus. La fel ca adulții, copiii se trezesc și pentru că sunt stresați sau încearcă să proceseze ceva ce se întâmplă în viața lor. Permițându-i copilului să ajungă la sfârșitul tantrumului, îi îmbunătățește bunăstarea emoțională și o poate ajuta să doarmă toată noaptea.

4. Ai spus „nu” și acesta este un lucru bun

Șansele sunt multele pe care le are copilul tău, deoarece ai spus „nu”. Și asta este un lucru bun! Spunerea „nu” oferă copilului tău granițe clare despre comportamentul acceptabil și inacceptabil. Uneori este posibil să evităm să spunem „nu” pentru că nu vrem să ne ocupăm de căderea emoțională, dar putem sta ferm cu limitele noastre în timp ce oferim, iubire, empatie și îmbrățișări. A spune „nu” înseamnă că nu ți-e frică de partea dezordonată, emoțională a părinților.

5. Copilul tău se simte în siguranță să-ți spună cum se simte

E greu de crezut dar e chiar asa - crizele de nervi si furie sunt de fapt un compliment pentru mami si tati - chiar dacă nu se simt întotdeauna așa! În majoritatea cazurilor, copiii nu folosesc aceste crize pentru a ne manipula sau pentru a obține ceea ce își doresc. Tantrumul este o expresie a modului în care se simte în acel moment. E o ocazie pentru ca noi parintii sa empatizam cu tristețea lui. Supărarea cu privire la biscuitele care s-a rupt sau șosetele de culoare greșite este doar un pretext, iar dragostea și conexiunea sunt cele de care are nevoie într-adevăr.

6. Aceste crize va apropie.

Poate fi greu de crezut la vremea respectivă, dar urmărește și așteaptă. S-ar putea ca copilul tău furios să nu pară că te apasă pe tine, dar ea face. Las-o să treacă prin furtuna sentimentelor sale, fără să încerce să le oprească sau să le „remedieze”. Nu vorbi prea mult, ci oferă câteva cuvinte liniștitoare și liniștitoare. Oferiți îmbrățișări. Copilul tău îți va înmuia acceptarea necondiționată și se va simți mai aproape de tine după aceea.

Citeste si 7 lucruri pe care sa ti le spui cand copilul tau are un tantrum in public

7. Tantrurile ajută comportamentul copilului tău pe termen lung

Uneori emoțiile copiilor apar în alte moduri, cum ar fi agresivitatea, care au probleme de împărtășire sau refuzul de a coopera la sarcini simple precum îmbrăcarea sau spălarea dinților. Acestea sunt toate semnele comune că copilul tău se luptă cu emoțiile sale. A avea o mare strânsoare ajută copilul să elibereze sentimentele care pot fi în calea sinelui său natural, cooperant.

8. Dacă crizele de furie se întâmplă acasă, există șanse mai mici să se întâmple în public

Când copiii vor ajunge să-și exprime pe deplin emoțiile, ei vor alege adesea să-și facă supărații acasă unde simt că suntem mai dispuși să ascultăm. „Cu cât îi rugăm pe copiii noștri să„ îl țină împreună ”acasă și în public, cu atât mai mult sticlele de tensiune sunt în interiorul lor”, spune Michelle Pate, instructor pentru părinți și manager de programe la Hand in Hand Parenting care locuiește în Bend, Oregon. "Cu cât putem găsi mai mult timp și spațiu pentru a asculta sentimentele de supărare ale copilului nostru acasă, cu atât mai puține sentimente de îmbuteliere pe care le vor purta împreună cu ei la fiecare excursie."

9. Copilul tău face ceva ce majoritatea oamenilor au uitat să facă

Pe măsură ce copilul va creste, va plânge mai puțin. În parte, aceasta este maturizarea și învățarea reglării emoțiilor sale. In acest fel învață să se „încadreze” într-o societate care nu acceptă foarte mult exprimarea emoțională. Atunci când adulții ne supărăm sau stresăm sau „îl pierdem” cu copiii noștri, este adesea pentru că avem nevoie și de un strigăt bun! Este greu pentru adulți, în special pentru bărbați, să găsească sentimentul de siguranță și conexiune pentru a da drumul cu adevărat sentimentelor noastre. Așa că lăsați-vă copilul să aibă acea mulțumire care crește starea de spirit, în timp ce emoțiile ei curg în continuare liber.

10. Crizele copilului fac legatura cu propriile noastre emotii

Când suntem de fata la crizele de furie ale copilului nostru, acestea provoacă sentimente în noi. Când eram mici, este posibil ca părinții noștri să nu ne fi lasat sa avem asfel de crize ...

Supărarea copilului nostru poate declanșa amintiri despre cum am fost tratați, de care poate nici nu suntem conștienți. Parentingul poate fi o cale de vindecare pentru propriile noastre provocări emoționale atunci când primim sprijin și o șansă de a fi ascultați de noi înșine.

După niste crize emoționale si furie ale copilul tău, fă-ți timp să vorbești cu un prieten, să râzi bine și chiar sa tragi un mic plans. Incercand sa ne calmam - literalmente ne reîncărcăm creierul pentru a deveni părinți mai calmi. 

► Citeste si Cum iti pastrezi calmul cand copilul tau are un acces de furie?

Despre crizele de furie ale copilului mai poti citi

Cea mai buna modalitate de a preveni aparitia unui acces de furie la copii este ca parintii sa isi cunoasca reactiile

4 strategii care te vor ajuta să rămai calm cu copilul tău dificil

Accesele de furie ale copiilor: ce putem face si ce nu trebuie sa facem

Tantrumul copilului: legatura cu genele mostenite

Cum asisti la o criza de furie a copilului si ce trebuie sa stii


autor: Amalia Averescu - psiholog - Kinder- en jeugdpsychologie - specializat in Psihologia Copilului, Zwolle, Olanda. 
In exclusivitate pentru Desprecopii.com © 2021

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII