Cand acceptam extractia dintilor de lapte?

Cand acceptam extractia dintilor de lapte?

Cand acceptam extractia dintilor de lapte?

  • De multe ori parintii ajung in cabinetul stomatologic cu o nedumerire: cum sa procedeze cu dintii temporari?

1. Dintii au mobilitate mare
2. Carii profunde, imposibil de tratat
3. Fracturi ale maxilarului
4. Oprirea eruptiei corecte a dintilor permanenti

De multe ori parintii ajung în cabinetul stomatologic cu o nedumerire: cum sa procedeze cu dintii temporari? Aleg extractia sau tratamentul? În momentul în care se alege extractia, este esential sa ne asiguram ca medicul stomatolog pediatru tine cont de afectiunile generale ale copilului si de evaluarea clinica si radiologica amanuntita, pentru a evita eventualele complicatii care pot aparea în urma extractiei.

Dintii temporari au un rol foarte important în dezvoltarea corecta a maxilarelor, dar, mai ales, în alimentatia copilului. Din nefericire, însa, majoritatea dizarmoniilor faciale sunt cauzate de pierderea dintilor "de lapte" prin extractia timpurie a acestora.

4 cazuri în care acceptam extractia dintilor de lapte


1. Dintii au mobilitate mare

Acest lucru se întâmpla atunci când dintele se afla în perioada fiziologica de înlocuire, iar mobilitatea sa se datoreaza resorbtiei radacinii dintelui de lapte;

2. Carii profunde, imposibil de tratat

Recomandarea medicilor stomatologi pediatri din întreaga lume este ca afectiunea dentara sa fie tratata în cel mai scurt timp de la aparitia sa. Spre deosebire de dintii adultilor, dintii de lapte permit extinderea cariei la nerv în mai putin de 2 luni de la aparitia sa. De aceea, controlul regulat si sedinta de profilaxie realizate o data la 6 luni trebuie respectate cu strictete.

3. Fracturi ale maxilarului 

În astfel de cazuri exista posibilitatea ca dintele ramas în osul traumatizat sa întarzie refacerea maxilarului fracturat. Mai mult, dintii care nu pot fi imobilizati în urma unei luxatii complete trebuie înlaturati.

4. Oprirea eruptiei corecte a dintilor permanenti

Dintii de lapte care împiedica eruptia corecta a dintilor permanenti sau care determina deviatii si tulburari de eruptie se încadreaza, de asemenea, în aceasta categorie. Prin persistenta lor pe arcada un timp îndelungat depasesc momentul în care ar trebui sa cada în mod natural, afectând dezvoltarea sanatoasa a dintilor permanenti.

Indiferent de situatiile care impun extractia dintilor de lapte, este extrem de important ca aceasta sa fie urmata de un tratament ortodontic pentru a ghida cresterea dintelui permanent.

Este nevoie de grija si atentie, pe care le vei gasi întotdeauna la DENT ESTET 4 KIDS.Convinge-te facând chiar ACUM programarea!

Dr. Ela Oprea
Medic stomatolog pediatru
DENT ESTET 4 KIDS


Va recomandam sa mai cititi si urmatoarele:

DENT ESTET deschide cea de-a treia clinica stomatologica dedicata exclusiv copiilor

DENT ESTET deschide cea de-a treia clinica stomatologica dedicata exclusiv copiilor

După doar 6 ani, grupul DENT ESTET deschide în București cea de-a treia clinică stomatologică dedicată exclusiv copiilor

Radiografiile dentare, un risc neglijabil pentru copii!

Radiografiile dentare, un risc neglijabil pentru copii!

De cele mai multe ori suntem speriati de miturile care se nasc in jurul unor proceduri necesare pentru sanatatea copiilor nostri.

Cariile dentare ale copiilor afecteaza orele de scoala!

Cariile dentare ale copiilor afecteaza orele de scoala!

Uneori programul incarcat al copiilor si lipsa de timp liber sunt principalele cauze pentru amanarea tratamentelor dentare sau a controalelor periodice la medicul stomatolog pediatru.

Devino membru și descarcă cuponul de reducere! - AICI


 

 

 Forumuri specializate

Cabinet stomatologic pentru copii


autor: Dr. Ela Oprea - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2014

✔️ Dacă ti-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informatii pot fi utile altor mămici sau tătici. Iți mulțumim anticipat ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim) dar completarea corecta este necesara, mai ales in cazul in care astepti raspuns. | Toate campurile trebuie completate!

Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII