Când acceptam extracția dinților de lapte? Sfatul medicului stomatolog pediatru

Cand acceptam extractia dintilor de lapte - sfatul medicului stomatolog pediatru

Când acceptam extracția dinților de lapte? Sfatul medicului stomatolog pediatru

de eliminat din de4kids De multe ori părinții ajung în cabinetul stomatologic cu o nedumerire: cum să procedeze cu dinții temporari ai copilului? Și când se poate accepta ca dinții de lapte să fie extrași? Iată sfatul medicului stomatolog pediatru de la De4kids. 🦷👶

1. Dintii au mobilitate mare
2. Carii profunde, imposibil de tratat
3. Fracturi ale maxilarului
4. Oprirea eruptiei corecte a dintilor permanenti

4 cazuri în care acceptam extractia dintilor de lapte

 De multe ori parintii ajung în cabinetul stomatologic cu o nedumerire: cum sa procedeze cu dintii temporari? Aleg extractia sau tratamentul? În momentul în care se alege extractia, este esential sa ne asiguram ca medicul stomatolog pediatru tine cont de afectiunile generale ale copilului si de evaluarea clinica si radiologica amanuntita, pentru a evita eventualele complicatii care pot aparea în urma extractiei.

Dintii temporari au un rol foarte important în dezvoltarea corecta a maxilarelor, dar, mai ales, în alimentatia copilului. Din nefericire, însa, majoritatea dizarmoniilor faciale sunt cauzate de pierderea dintilor "de lapte" prin extractia timpurie a acestora.
 

1. Dintii au mobilitate mare

Acest lucru se întâmpla atunci când dintele se afla în perioada fiziologica de înlocuire, iar mobilitatea sa se datoreaza resorbtiei radacinii dintelui de lapte;

2. Carii profunde, imposibil de tratat

Recomandarea medicilor stomatologi pediatri din întreaga lume este ca afectiunea dentara sa fie tratata în cel mai scurt timp de la aparitia sa. Spre deosebire de dintii adultilor, dintii de lapte permit extinderea cariei la nerv în mai putin de 2 luni de la aparitia sa. De aceea, controlul regulat si sedinta de profilaxie realizate o data la 6 luni trebuie respectate cu strictete.

3. Fracturi ale maxilarului 

În astfel de cazuri exista posibilitatea ca dintele ramas în osul traumatizat sa întarzie refacerea maxilarului fracturat. Mai mult, dintii care nu pot fi imobilizati în urma unei luxatii complete trebuie înlaturati.

4. Oprirea eruptiei corecte a dintilor permanenti

Dintii de lapte care împiedica eruptia corecta a dintilor permanenti sau care determina deviatii si tulburari de eruptie se încadreaza, de asemenea, în aceasta categorie. Prin persistenta lor pe arcada un timp îndelungat depasesc momentul în care ar trebui sa cada în mod natural, afectând dezvoltarea sanatoasa a dintilor permanenti.

Indiferent de situatiile care impun extractia dintilor de lapte, este extrem de important ca aceasta sa fie urmata de un tratament ortodontic pentru a ghida cresterea dintelui permanent.

Este nevoie de grija si atentie, pe care le vei gasi întotdeauna la DENT ESTET 4 KIDS.Convinge-te facând chiar ACUM programarea!

Dr. Ela Oprea
Medic stomatolog pediatru
DENT ESTET 4 KIDS

► Citeste in continuare Ce se întamplă când copiii iși pierd prea devreme dinții de lapte? - sfatul medicului stomatolog pediatru  

 Forumuri specializate

Cabinet stomatologic pentru copii


autor: Dr. Ela Oprea - De4kids pentru Desprecopii.com © 2022

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII