Cat de des trebuie sa mergem cu copilul la medicul dentist

Cat de des trebuie sa mergem cu copilul la medicul dentist

Cat de des trebuie sa mergem cu copilul la medicul dentist

Cat de des trebuie sa mergem cu copilul la medicul dentist? Ei bine, conform Academiei Americane de Stomatologie Pediatrica (AAPD) si Asociatiei Americane de Stomatologie (ADA) peste 40% dintre copii prezinta o carie dentara pana intra in colectivitate. In plus, mai mult de 1 din 5 copii au carii pe cel putin 7 dinti.

- in acest articol veti citi:
1 din 5 copii au carii pe cel putin 7 dinti
Caria pe dinţii de lapte evoluează foarte rapid
Până la 5 ani – de 3 ori pe an

Controlul periodic are 2 etape
Prima consultaţie gratuită...!

Programeaza o vizita la Dent Estet 4 KIDS
Cupon de reducere la Dent Estet 4 KIDS
Despre ingrijirea dintilor copilului, merita citit si

1 din 5 copii au carii pe cel putin 7 dinti

Conform Academiei Americane de Stomatologie Pediatrica (AAPD) si Asociatiei Americane de Stomatologie (ADA) peste 40% dintre copii prezinta o carie dentara pana intra in colectivitate. In plus, mai mult de 1 din 5 copii au carii pe cel putin 7 dinti.

Caria pe dinţii de lapte evoluează foarte rapid

Caria pe dinţii de lapte evoluează foarte rapid, în numai 2 luni ajungând la nerv. Caria simplă devine carie extinsă, complicată şi de aici apar o multitudine de neplăceri:

infecţia dentară, care netratată se poate extinde în tot organismul
durerea dentară, dificil de suportat de către copil; mai mult, este necesară medicaţie cu antibiotic pentru a scădea inflamaţia şi pentru a putea trata caria
lipsa de concentrare a copilului la grădiniţă/şcoală şi absenţele care se pot impune
tratamentul efectuat în condiţii de stres, care îl face pe copil să asocieze vizita la medicul dentist cu ceva neplăcut
timpul mai mare alocat manoperelor şi numărul crescut de vizite

 

Pană la 5 ani – mergem la dentist de 3 ori pe an

Este important ca la fiecare 3-4 luni copiii cu vârsta sub 5 ani să facă o vizită medicului dentist pentru un control periodic. Copiii cu dinţi sănătoşi mestecă mai bine, învaţă să vorbească mai clar, corect şi zâmbesc cu încredere. Dar cel mai important motiv este PREVENŢIA.

Controlul periodic are 2 etape:

În prima parte are loc evaluarea statusului dentar, al gingiilor, a muşcăturii şi a dezvoltării aparatului dentomaxilar. Dacă medicul consideră că există un risc crescut de apariţie a cariilor, acesta poate recomandă măsuri preventive cum sunt sigilarea dentară şi fluorizarea locală. Dacă sunt descoperite carii, ele sunt tratate din fază incipientă, mult mai simplu şi mai rapid.
A doua etapă o reprezintă periajul profesional, care are rolul de a îndepărta placa bacteriană pe care nu o putem curăţa complet prin periajul la domiciliu. Şedinţa de profilaxie poate fi efectuată de către medicul curant (la prima vizită) sau de către igienistul dentar, care este specializat în acest sens.

Prima consultaţie gratuită la dentist

Încă de la apariţia primului dinţişor copilul trebuie să beneficieze de vizita la medicul dentist. Părinţii sunt învăţaţi cum să îngrijească dinţii şi gingiile bebeluşului şi care sunt pericolele specifice acestei categorii de vârstă. Adormirea copilaşului cu biberonul sau lipsa igienei orale după ultimă masă înainte de culcare, fie că este sân sau biberon, conduce la apariţia cariei dentare încă de la vârste fragede.

Atunci când copilul vine la clinică fără să prezinte o urgenţă asociază vizita cu ceva plăcut, totul se petrece ca o joacă. Între medic şi copil se dezvoltă o relaţie de prietenie şi se evită apariţia anxietăţii, pe care, din păcate, mulţi dintre noi, părinţii, o cunoaştem. În plus, tratamentele dentare au o durată mai scurtă, sunt mai puţin costisitoare, iar programarea are loc atunci când doreşti, nu când aveţi o urgenţă.

Programeaza o vizita la Dent Estet 4 KIDS

Dacă au trecut mai mult de 4 luni de la ultima vizită, programează (https://www.de4kids.ro/programari/) copilul la medicul dentist pediatru!

La DENT ESTET 4 KIDS copiii cu vârsta până în 3 ani beneficiază de consultaţie gratuită. (Under 3 for Free)

Cupon de reducere la Dent Estet 4 KIDS: descarcă cuponul de reducere! - AICI

Despre ingrijirea dintilor copilului, merita citit si:

DENT ESTET deschide cea de-a treia clinica stomatologica dedicata exclusiv copiilor

DENT ESTET deschide cea de-a treia clinica stomatologica dedicata exclusiv copiilor

După doar 6 ani, grupul DENT ESTET deschide în București cea de-a treia clinică stomatologică dedicată exclusiv copiilor

Radiografiile dentare, un risc neglijabil pentru copii!

Radiografiile dentare, un risc neglijabil pentru copii!

De cele mai multe ori suntem speriati de miturile care se nasc in jurul unor proceduri necesare pentru sanatatea copiilor nostri.

Cariile dentare ale copiilor afecteaza orele de scoala!

Cariile dentare ale copiilor afecteaza orele de scoala!

Uneori programul incarcat al copiilor si lipsa de timp liber sunt principalele cauze pentru amanarea tratamentelor dentare sau a controalelor periodice la medicul stomatolog pediatru.


Când acceptam extracția dinților de lapte? Sfatul medicului stomatolog pediatru

Când acceptam extracția dinților de lapte? Sfatul medicului stomatolog pediatru

de eliminat din de4kids De multe ori părinții ajung în cabinetul stomatologic cu o nedumerire: cum să procedeze cu dinții temporari ai copilului? Și când se poate…

ABC-ul consultatiei stomatologice pediatrice

ABC-ul consultatiei stomatologice pediatrice

American Academy of Pediatric Dentistry (AAPD) ne recomanda sa programam prima vizita a copilului la medicul stomatolog pediatru in jurul varstei de 1 an.

Anestezia generala a copilului la dentist

Anestezia generala a copilului la dentist

de eliminat din de4kids Pentru unii copii, anestezia generala este singura optiune in tratarea dintilor de lapte, insa dezinformarea legata de efectele negative ale acesteia determina uneori parintii…


 

 Forumuri specializate

Cabinet stomatologic pentru copii

autor: Dr. Anda Budulan Medic Stomatolog Stomatologie Pediatrică - DENT ESTET 4 KIDS
- Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2015

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII