Jurnal de sarcina: unde, cand, cum si de ce

Jurnal de sarcina: unde, cand, cum si de ce

Jurnal de sarcina: unde, cand, cum si de ce

Jurnalul de sarcina este o modalitate fantastica de a-ti aminti mai tarziu ce ai simtit in zilele grele sau frumoase ale sarcinii, cum a fost cautarea unui nume pentru bebelusul tau, ce ai simtit la prima miscare in burtica si toate detaliile aparent banale din acele 9 luni de sarcina. Aparent banale atunci ... dar atat de frumoase de citit mai tarziu. Iata de ce trebuie sa il tii si unde il poti tine.

 Jurnal de sarcina sau memorii dulci
Si acum regret ca nu am scris in jurnalul de sarcina

Primul pas - unde sa tii un jurnal de sarcina
Ce sa scrii in Jurnal de sarcina
Cum se schimba corpul tau in timpul sarcinii?
Alegerea unui nume pentru copilul tau iubit
Calatoria ta emotionala prin sarcina
La runda a doua sau a treia?
Portretul vietii tale inainte de a fi mamica
Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului 

Jurnal de sarcina sau memorii dulci

Un jurnal de sarcina, citit mai tarziu, cand copilul va mai creste - va fi ingrozitor de emotional. Te vei pomeni lacrimand citindu-l...

Un jurnal de sarcina este o modalitate fantastica de a-ti aminti mai tarziu ce ai simtit in zilele grele sau frumoase ale sarcinii, cum a fost cautarea unui nume pentru bebelusul tau, ce ai simtit la prima miscare in burtica si toate detaliile aparent banale din acele 9 luni de sarcina. Aparent banale atunci ... dar atat de frumoase de citit mai tarziu.

Si acum regret ca nu am scris in jurnalul de sarcina ...

La cateva zile dupa ce am spus mamei mele ca sunt insarcinata pentru prima data, a venit intr-o zi cu un carnetel frumos la mine. Mi-a spus sa scriu in fiecare zi ce simt. Sa ma echilibrez prin a-mi scoate gandurile din cap ...Nu am dat importanta cuvintelor ei, in acel moment.

Si totusi, cand fetita mea a avut prima zi de gradinita, acel carnetel era gol golut. Nu scrisesem nici o pagina in el. Atunci mi-a dat seama ca am pierdut sansa de a pastra, in suflet, cate ceva din acel timp pretios...trecut deja. Si acum regret ca nu am completat nici o intrare in jurnalul de sarcina si mai apoi in jurnalul de mamica.

De fapt, psihologii sunt de parere ca a tine un jurnal de sarcina nu este doar un mod de pastra niste observatii si ganduri din timpul sarcinii - ci acest lucru te poate face si mai fericita.  Scriind un jurnal de sarcina, te pregatesti pentru meseria de mamica care implica si suisuri dar si coborasuri.

Exprimandu-ti sentimentele este un mod de a te simti mai fericita si mai implinita. Aceasta fericire te va face mai rezistenta imunitar, te va pazi de stres si te va face mai puternica dpdv emotional - spune Diane Sanford, Ph.D. - de la Universitatea Sandro USA si autor al cartii; Viata nu va mai fi niciodata la fel: ghidul de supravietuire a unei mamici prin depresia postnatala.

Inregistrandu-ti gandurile in timpul sarcinii incepi deja procesul de atasament cu bebelusul tau, care de altfel poate incepe mai tarziu si mai greu -  spune Lara Honos-Webb, Ph.D., un psiholog din San Francisco.

Primul pas: unde sa tii un jurnal de sarcina

Daca te hotarasti sa tii un jurnal de sarcina, mai intai trebuie sa te decizi unde si cum il poti tine.

Il poti tine pe un carnetel, online, pe o camera video sau pe telefon. De cele mai multe ori, carnetelul se pierde si nu il ai cand ai nevoie de el. La fel si camera video - ba nu e incarcata, ba nu are caseta, sau pur si simplu e un procedeu greoi. Si poate nu te simti confortabil in fata camerei.

Online - poti tine un jurnal de sarcina frumos - pe Desprecopii la categoria de bloguri speciale: Jurnal de Sarcina. In plus, daca ai peste 20 de intrari in acel jurnal - poti primi si geanta Bebelusului care e o geanta frumoasa plina cu produse pentru tine si bebelus.

O alta modalitate si poate cea mai usoara,  este sa il tii pe telefonul tau. Desprecopii are aplicatia Odiseea Sarcinii care are o sectiune Jurnal de Sarcina - in cadrul aplicatiei. E cel mai comod. Te asezi seara in fotoliu, deschizi aplicatia Odiseea Sarcinii si scrii ce simti in fiecare zi. E atat de simplu si frumos. Si ramane o amintire pentru totdeauna. O poti descarca de aici.

Aplicatia Odiseea Sarcinii are o componenta frumoasa de Jurnal de Sarcina pe care o poti folosi.

Ce sa scrii in Jurnal de sarcina

Incepe cu inceputul care conteaza. Scrie ce ai simtit cand ai aflat ca esti insarcinata. A fost o sarcina asteptata sau o surpriza? Cum i-ai spus viitorului tatic despre vestea cea mare? Cum a reactionat? Cum au reactionat bunicii? Dar prietenii?

Cum se schimba corpul tau in timpul sarcinii?

Scrie - sincer, cum se schimba de la  zi corpul tau. Scrie despre vizitele de la doctor si nu uita sa inregistrezi in cuvinte ce ai simtit la prima ascultare a inimii copilasului tau din burtica. Wow, ce moment al vietii tale ...si ce inceput de viata se intampla in burtica ta. Noteaza in jurnal de sarcina ce pofte de sarcina ai avut - castraveti murit? inghetata? Ciocolata cu mustar? Care au fost cele mai nastrusnice pofte?

Alegerea unui nume pentru copilul tau iubit

Scrie cum te-ai decis (impreuna cu viitorul tatic desigur :)) - asupra numelui copilului vostru. Ai avut vreun nume pregatit inainte sa stii sexul bebelusului? Ai cautat nume norocoase pentru bebelusi ?

Calatoria ta emotionala prin sarcina

Stim ca sarcina - in fiecare saptamana de sarcina - este o calatorie pe o mare cu valuri. De asta la Desprecopii se numeste Odiseea Sarcinii pentru ca e ca si cum nevighez cu o vorabie pe o mare cu valuri - uneori blande, alteori mari... involburate. Insa, in final... e portul (adica maternitatea). Cum te-ai simtit in aceasta calatorie a sentimetelor? Scrie neaparat pentru ca sunt clipe unice.

La runda a doua sau a treia?

Daca ai mai fost prin sarcina si esti la doua sarcina sau a treia sau a patra sau n-a sarcina, ei bine asta pe care o traiesti acum e speciala. Aceasta sarcina e unica daca vrei si tu. Asa ca apuca-te sa scrii despre ea. Poti compara aceasta sarcina cu cea dinainte... si in acest fel ai o aducere aminte si a sarcinii anterioare. 

Te-am convins nu-i asa?

Portretul vietii tale inainte de a fi mamica

Dupa ce devii mamica, viata ta se schimba atat de mult incat nu ai sa crezi ca traiai cu adevarat. Insa, tocmai de asta, mai fa un efort de a-ti aminti cum era viata ta anterioara. Cand ai sa iti plimbi bebelusul prin camera, sa ragaie dupa alaptare - pe la 3 noaptea, ai sa te gandesti nostalgic la acele nopti cand dormeai ca un bustean si fara nici o grija. Era o alta viata. Noteaza ce muzica iubeai, ce mancare iti placea, ce restaurante frecventai (petnru ca nu prea ai sa le mai vezi cateva luni dupa nastere)... ce filme iti faceau placere. E un fel minunat de a spune Adio vietii tale anterioare.

Te-am convins nu-i asa? Descarca aplicatia Odiseea Sarcinii.

Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Geanta Bebelusului este un proiect de suflet pentru gravidute, sustinut de Desprecopii. Cele 40 de saptamani de sarcina constituie cel mai frumos anotimp al unei femei.

Si pentru ca ele trec asa de repede, dar si asa de intens - te invitam sa pastrezi cate ceva din memoria lor. Fa-ti timp cateva minute pe zi - si scrie despre tot ce simti in cel mai special Jurnal de sarcina de pe net. In schimbul acestor amintiri unice, vei primi un cadou special de la noi: GEANTA BEBELUSULUI citeste aici detaliile.

Despre dezvoltarea bebelusului in burtica, in timpul sarcinii, cititi:

 Cat de curand puteti auzi bataile inimii bebelusului? \
In burtica mamei: miscarile si programul de lucru al locatarului drag

In burtica mamei: ce aude bebelusul
Sarcina pe saptamani, calatoria fructului catre nastere
Bebelusul din burtica: Primele batai de inima

Retardul de crestere intrauterina

Sapte pacate ale sarcinii

Principalele etape ale dezvoltarii fetale

Sarcina gemelara (cu gemeni), ingrijiri la dublu

Noua luni... in mintea unui barbat

Miscarile fetale, primele semne ale bebelusului in burtica

Dopul gelatinos

Ce culoare vor avea ochii bebelusului?

Odiseea sarcinii in 40 de saptamani sau sarcina pe saptamani

Sarcina (Intrebari & Raspunsuri)

Momente cheie in sarcina

Sarcina prelungita

Cand vine barza?

Calculul datei nasterii

Despre data conceptiei sau cand exact se va naste copilul?

Dezvoltarea intrauterina a bebelusului

autor: Milena Sadova - redactor Desprecopii.com - toate drepturile reservate - © 2016

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. Elena
    Elenatrimis la 14/9/2022

    Dupa ce am observat ca îmi intarziase ,am luat test,si mi.au ieşit 2 liniuţe mult dorite.Am facut poza testului,am trimis.o soţului.A spus ca a fost cel mai frumos cadou din viata lui,venit pe nepregatite.

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII