Uleiul de avocado este o bomba de beneficii - iata 10 moduri in care il poti folosi

Uleiul de avocado este o bomba de beneficii - iata 10 moduri in care il poti folosi

Uleiul de avocado este o bomba de beneficii - iata 10 moduri in care il poti folosi

Uleiul de avocado este la moda si recomandat de nutritionisti. Avocado este un aliment nutritiv dens, care contine o gramada de substante sanatoase. La o portie, 1/5 dintr-un avocado are cam 50 calorii, dar are aproape 2 grame de fibre si 4 grame de grasimi totale, din care 75% provin de la grasimile monosaturate care sunt benefice inimii.

in acest articol veti citi despre:
Cum se face uleiul de avocado?
Cat tine uleiul si la ce temperatura se foloseste
10 modalitati in care poti folosi uleiul de avocado

Avocado - plin de grasimi sanatoase

Avocado este un aliment nutritiv dens, care contine o gramada de substante sanatoase. La o portie, 1/5 dintr-un avocado are cam 50 calorii, dar are aproape 2 grame de fibre si 4 grame de grasimi totale, din care 75% provin de la grasimile monosaturate care sunt benefice inimii.

Revenind la grasimea buna - studiile au aratat ca nu este bun numai pentru inima ta, ci are capacitatea de a face si alte alimente sa fie mai sanatoase. Un studiu a constatat ca atunci cand un avocado sau ulei de avocado este adaugat atat in salata cat si in salsa, este crescuta cantitatea de carotenoide absorbite de acestea. Acesta este doar un alt motiv sanatos de a manca mai multe legume si fructe verzi.

Cum se face uleiul de avocado?

Uleiul de avocado se face prin desprinderea pulpei (partea cremoasa a fructului) si presarea intr-o centrifuga (un cilindru care se roteste cu viteza mare) care separa atat uleiul cat si apa din pulpa. Uleiul se ridica deasupra, se scoate si se filtreaza. Este nevoie de 15-20 de avocado pentru a face 250 ml de ulei.

In medie, platesti cam cu aproximativ 2 $ in plus pentru uleiul de avocado fata de un ulei de masline extra virgin de calitate superioara. Uleiul este disponibil la cele mai multe magazine alimentare, dar daca nu il gasiti acolo, il puteti comanda cu siguranta online. Evitati uleiurile care sunt facute pentru uz cosmetic, cum ar fi cele pentru piele si par. In timp ce eticheta poate spune “calitate alimentara”, lasati acest produs pentru baie si cumparati unul care e facut in mod clar in scopuri culinare.

ulei de avocado

Cat tine uleiul si la ce temperatura se foloseste

Odata desfacuta, o sticla de ulei de avocado va ramane proaspata timp de 6 luni, asa ca e o idee buna aceea de a-i pune o eticheta cu data la care a fost deschisa sticla. Depozitati acest ulei intr-un loc racoros si uscat, ferit de lumina soarelui.

Aroma de ulei de avocado este usor asemanata cu iarba care are un gust de avocado foarte usor. Are un gust mai neutru decat uleiul de masline, mai ales cand este gatit. Uleiul de avocado este destinat utilizarii la foc mediu. Aceasta inseamna ca il puteti folosi la sote si la coacere, dar nu il puteti praji.

10 modalitati in care poti folosi uleiul de avocado:

 Folositi-l ca inlocuitor al uleiului de rapita atunci cand faceti maioneza de casa. O puteti pastra la frigider pana la o saptamana.
 Stropeste-l peste peste, inainte de coacere sau prajire.
 Se pune intr-un vas si se combina cu sarea de mare sau cu fulgi de ardei rosu pentru inmuierea painii.
 Adauga o lingurita de ulei la orice reteta de smoothie.
 Folositi-l ca un topping pentru Guacamole la urmatoarea petrecere de fotbal.
 Stropeste-l peste humus si serviti cu diferite cruditati.
 Se adauga peste supele calde sau reci, cum ar fi gazpacho.
 Aruncati o masura de ulei de avocado intr-o lingura sau doua de vegeta peste friptura si lasati la cuptor timp de 40 de minute la 400 de grade.
 Stropiti o felie de pepene galben cu ulei de avocado si apoi presarati cu fulgi de sare de mare.
 Folositi-l in loc de ulei de masline in sosurile de salate preferate. 

10 retete cu avocado pentru copilasi

Avocado este un fruct foarte sanatos insa nu prea apreciat de copii si chiar de adulti din pacate. Avocado este o sursa excelenta de potasiu, continand cu 60% mai mult din acest mineral valoros decat banana. Potasiu joaca un rol important in reglarea presiunii sangelui si mai tarziu in viata previne bolile cardiace si hipertensiunea arteriala. Desprecopii va dezvaluie 10 retete testate de mamicile DC. Si se pare ca cei mici le adora!

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII