Cum poti incuraja dezvoltarea inteligentei emotionale a copiilor?

Cum poti incuraja dezvoltarea inteligentei emotionale a copiilor?

Cum poti incuraja dezvoltarea inteligentei emotionale a copiilor?

Inteligenta emotionala (EQ) este un subiect amplu dezvoltat –  pe masura importantei sale – despre care ni se spune mereu ca trebuie exersata. Motivul e simplu: conform ultimelor studii, inteligenta emotionala este chiar mai importanta decat coeficientul de inteligenta. Nimic mai adevarat!

in acest articol veti citi despre:
Vestea buna este ca EQ se dezvolta pe tot parcursul vietii noastre
Dezvoltarea inteligentei emotionale a copiilor vostri incepe cu exemplul personal
Toate acestea se pot intampla in Tabara Nerf

Vestea buna este ca EQ se dezvolta pe tot parcursul vietii noastre

EQ, transpus in viata noastra de zi cu zi, inseamna: sa fiu capabil sa imi recunosc propriile trairi, sentimente, emotii si sa mi le exprim social acceptabil dar si sa fiu capabil sa inteleg ce se intampla cu persoana din fata mea si sa ma port corespunzator celor observate. Este ceea ce se cheama sa fiu empatic (in raport cu ceilalti) dar si sa raman in contact cu mine insumi si sa nu uit sa imi ofer ceea ce am nevoie.

Dezvoltarea inteligentei emotionale a copiilor vostri incepe cu exemplul personal

Ar fi bine ca, pana sa le cereti lor, sa invatati sa nu uitati de voi dar si sa deveniti atenti la reactiile emotionale ale celor din jurul vostru. Prin „imitatie” vor face si ei la fel. De asemenea, pentru ca acest tip de inteligenta este observabila atunci cand ne aflam in preajma altor oameni, copiii trebuie lasati sa interactioneze tocmai pentru a-i ajuta sa isi dezvolte inteligenta emotionala. Oferiti-le cat mai multe oportunitati sa interactioneze cu alti copii si corectati-le eventualele greseli pana cand va deveni un automatism, un mod de viata. Lasati-i in colectivitate, nu doar cu bona, bunicii sau doar la scoala, unde timpul de interactiune este destul de limitat. Petrecerea timpului in aer liber, alaturi de copiii de varsta lui, jucand jocuri adecvate varstei, va da copilului posibilitatea de a-si insusi abilitati empatice care, la randul lor, il vor ajuta sa isi dezvolte inteligenta emotionala.

Toate acestea se pot intampla in Tabara Nerf

Toate acestea se pot intampla in Tabara Nerf, unde, prin interactiunea cu ceilalti, jucandu-se, va invata ce inseamna prietenia, ce inseamna sa te poti baza pe coechipieri, va descoperi distractia data de jocul in aer liber. Va invata ca „impreuna” cu un prieten, cu un camarad, poate castiga daca nu un meci atunci cu siguranta o experienta de care isi va aminti toata viata. Tabara Nerf poate pune bazele un EQ mare, care il va ajuta la varsta adulta.

Cum îți trimiți copilul în Tabăra NERF?

Cumpără-i copilului tău un blaster NERF pe care este afișat abțibildul de campanie. Păstrează bonul fiscal, înscrie codul pe //www.tabaranerf.ro/ și acumulează minimum 200 de puncte. Poți câștiga un loc dublu pentru copilul tău și un prieten de-al lui în Tabăra NERF, plus 500 de alte premii instant: blastere și echipamente NERF.

Tabara NERF - cea mai tare vacanta pentru copilul tau!

Cand sportul devine distracție curată!

În Tabăra NERF, mișcarea în aer liber va fi o bucurie pentru cei mici. Ei vor participa la activități amuzante, dinamice, care îmbină joaca cu blastere NERF și probele sportive de echipă: ștafetă, cucerirea steagului, tras la țintă, jocuri de spionaj, baschet, dans și multe altele. Iar pentru că programul a fost conceput de specialiști - psihologi, animatori și antrenori sportivi - distracția vine cu multe beneficii pentru dezvoltarea personală a copilului: condiție fizică, precizie, coordonare, spirit de echipă, comunicare și socializare citeste despre aceasta tabara speciala aici.

 

 

autor: Ligia Moise, psiholog - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2016

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️