Cum si cand renuntam la rotile ajutatoare de la bicicleta?

Cum si cand renuntam la rotile ajutatoare de la bicicleta?

Cum si cand renuntam la rotile ajutatoare de la bicicleta?

Orice copilas adora biclicleta pentru ca ii ofera un sentiment de libertate.

Desigur, primele ture pe bicicleta cu roti ajutatoare au fost deja o mare cucerire a lumii pentru el ... dar acum urmeaza urmatoarea provocare: mersul pe bicicleta fara roti ajutatoare. Un pas real catre automie. Decizia de a renunta la rotile ajutatoare ar trebui sa vina intotdeauna din partea copilul, mai degraba decat de la tine - nu e nici o graba! Nu exista o varsta "ideala" pentru asta. Iata mai multe sfaturi despre cum si cand renuntam la rotile ajutatoare :)

in acest articol veti citi mai multe despre:
Cucerirea sigurantei pe bicicleta
Cand alegem momentul de a renunta la rotile ajutatoare?

Se vor scoate ambele pedale si rotile ajutatoare
Scoate rotile ajutatoare si alearga impreuna cu copilul
Setarea rotilor ajutatoare si pasul catre autonomie
Importanta locatiei

Cucerirea sigurantei pe bicicleta

Prima plimbare cu bicicleta a copilului tau a fost o piatra de hotar mare iar urmatoarea limita de cucerit este sa scapam de rotile ajutoatoare. Dar cum si cand renuntam la ele? Iata cateva sfaturi.

Aproape toti copiii iubesc bicicletele - ele ofera un sentiment de independenta, chiar daca nu sunt niciodata prea departe de tine! Si, odata ce au invatat sa mearga cu roti ajutatoare, sentimentul de clatinare pe bicicleta poate fi un pic infricosator.

Cand alegem momentul de a renunta la rotile ajutatoare?

Decizia de a renunta la rotile ajutatoare ar trebui sa vina intotdeauna din partea copilul, mai degraba decat de la tine - nu e nici o graba! Nu exista o varsta "ideala" pentru asta.

Daca micutul tau este dornic sa incerce sa pedaleze fara ele chiar daca tu crezi ca picioarele lui sunt prea mici - de ce nu? Acest lucru va contribui la consolidarea increderii in sine, chiar daca nu reuseste de prima data - sau chiar a doua. Si niciodata nu poti stii, s-ar putea sa reuseasca! Iata deci cateva sfaturi pentru a-i ajuta in prima lor plimbare "independenta". Nu uita aparatul de fotografiat!

Se vor scoate ambele pedale si rotile ajutatoare

Cu scaunul foarte jos, lasa-l sa se obisnuiasca cu modul in care se deplaseaza cu bicicleta. Apoi pune o pedala, astfel incat sa se poata impinge cu un picior de asfalt si apasa cu celalalt pedala. Apoi pune a doua pedala si lasa-l sa ruleze alaturi de tine, astfel incat sa stie ca esti acolo (si sa-l prinzi la nevoie).

Scoate rotile ajutatoare si alearga impreuna cu copilul

Tine de spatele scaunului si ajuta-l sa ramana in pozitie verticala, pana cand se obisnuieste. Uneori, copiii nu-si dau seama cand parintii dau drumul scaunului!

Nu uita ca nu exista nici o graba - in cazul in care primele incercari nu functioneaza, imbratiseaza-l si spune-i cat de bine s-a descurcat, si incercati din nou intr-o alta zi. Atata vreme cat tu ii oferi incredere si il asiguri ca va reusi, entuziasmul copilului va fi si mai mare data viitoare.

Setarea rotilor ajutatoare si apoi pasul catre autonomie

Rotile ajutatoare confera de multe ori copiilor un sentiment de securitate. Ii este frica inca copilului sa mearga fara ele? In acest caz le poti seta un pic mai sus. In acest fel va invata sa-si mentina in mod constant echilibrul. Repeta aceasta tactica din nou dupa o vreme, si inainte sa realizezi, iti vei vedea copilul bicicland fara roti ajutatoare. Va fi un pas real catre autonomie

Importanta locatiei

Alegeti o locatie buna pentru a practica ciclismul, precum o strada linistita sau un parc. Nu lasati copilul sa mearga prin iarba. Desi acest lucru atenueaza o potentiala cazatura, este in acelasi timp mult mai greu pentru a mentine bicicleta pe un curs drept.

Ciclismul inseamna si cazaturi uneori, prin urmare, nu faceti un spectacol daca la un moment dat copilul cade cu o bufnitura. Cazaturile sunt parte a invatarii acestui frumos hobby. Pentru a evita ranirea grava, este intelept sa dotam copilul cu o casca. Mai ales la inceput.

Copilul tau cand a decis sa renunte la rotile ajutatoare? Ne-ar placea sa auzim si povestile voastre!

Invata copilul sa mearga pe bicicleta: cum si unde

Mersul pe bicicleta trebuie invatat din copilarie. De cele mai multe ori, taticul este cel care joaca rolul de profesor pentru bicicleta. Iata cateva sfaturi utile pentru primele lectii de mers pe bicicleta.

Citeste si: Mersul pe bicicleta: un mod excelent de a-ti petrece timpul cu copilul tau

 

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII