7 beneficii ale mării asupra bebelușului

7 beneficii ale marii asupra bebelusului

7 beneficii ale mării asupra bebelușului

Mi-e dor de mare si as vrea sa stiu daca pot merge cu bebelusul meu in varsta de 12 luni la mare - ce sfat imi dati? - se intreaba o mamica de pe forumul Desprecopii. Voi la ce varsta ati mers cu bebelusii la mare? Cum a fost? Desi banuiesc ca nu a fost tocmai usor, ca atunci cand mergeati doar voi doi, cu siguranta a meritat tot efortul, nu-i asa?

• Iata ce beneficii are marea asupra bebelusilor ...

7 beneficii ale marii asupra bebelusului:
1. Poate explora si cunoaste texturi noi
2. Bebe va dormi mult mai bine
3. Bebelusul va invata sa iubeasca natura
4. Aerul sarat al marii este un izvor de sanatate pentru bebelusi
5. Stau la soare si asta le face bine
6. Sunt amuzati non-stop
7. Bebelusii pot face nudism ;)

Da, cateva zile la mare cu un bebelus poate aduce surprinzator de multe beneficii atat pentru parinti dar si pentru bebelusi.

Daca pleci cu bebelusul la mare - ca proaspata mamica trebuie sa stii ca nu va mai fi ca altadata - nu mai poti lenevi pe plaja cu un cocktail in mana - ai deja alt program, pentru ca nu mai poti sta decat 2-3 ore dimineata sau seara ... si trebuie sa fii cu ochii si mainile pe bebelus (mai ceva decat pe o butelie...)

Avatajele pentru tine - este ca vei vedea marea si vei simti acel aer de libertate ... chiar daca acum in alte conditii.

Avantajele marii pentru bebelus

1. Poate explora si cunoaste texturi noi

Adevatul este ca dam o multime de bani pe tot felul de jucarii inteligente care trebuie sa dezvolte intelingenta senzoriala deoarece expunerea la diversi senzori este benefica pentru bebelus si ii dezvolta inteligenta, dezvoltarea motorica si dezvoltarea vocabularului.

De asta, plaja cu nisipul ei in diverse forme este un laborator perfect pentru dezvoltarea senzorilor bebelusului.

2. Bebe va dormi mult mai bine

Pe forumul Desprecopii mamicile isi impartasesc marele secret - daca bebelusul nu poate dormi, cu un aparat care face un zumzait special - sigur va dormi. Ei bine, suneteul pe care il fac valurile sunt ideale pentru a-l face pe bebe sa isi doreasca un pui de somnic. Un medic celebru american este de parere ca sunetul valurilor marii este in mod special drag bebelusilor si ii calmeaza pentru ca le aduce aminte de sunetele din burtica mamicii.

3. Bebelusul va invata sa iubeasca natura

Marea si nisipul ofera o perspectiva atat de noua bebelusului incat pur si simplu se va indragosti de natura si de frumuasetea ei. Psihologii sunt de parere ca o apropiere cat mai mare intre natura si bebelus il va face mai fericit si va iubi intotdeauna natura. Asa ca nu e niciodata devreme sa facem asta :)

4. Aerul sarat al marii este un izvor de sanatate pentru bebelusi

Apa de mare este un remediu natural pentru a trata nasucul infundat al bebelusului sau eczemele de piele. Apa de mare contine si o cantitate mare de magneziu care intra in pielea bebelusului in mod natural si il calmeaza.

5. Stau la soare si asta le face bine

Desi bebelusul mai mic de 6 luni trebuie sa stea la umbra si sa aiba pielea protejata de raditatiile solare - o doza de lumina solara este benefica pentru bebelusii mai mari de 7 luni pentru ca le intareste oasele prin aportul de vitamina D. Insa atentie, bebelusii nu trebuie lasati prea mult la soare - 15 minute zilnic sunt suficiente pentru doza de vitamina D.

Citeste aici Creme de protectie solara pentru copii - recomandate de mamici

6. Sunt amuzati non-stop

Bebelusilor le place repetitia - adica dupa prima zi la plaja, asteapta si a doua pentru ca stiu ca e vorba de distractie acolo. In plus, sunt fascinati de valuri, de nisip, de jucariile plajei - care desigur nu trebuie sa lipseasca. Galetusa, o sita mica, o stropitoare si gata, universul de joaca este creat. Au mereu de adus apa, de pus nisip, de privit marea ...

7. Bebelusii pot face nudism ;)

Si nu in ultimul rand ... ca bebelus iti poti inca permite un pic de nudism. Un bebe nudist nu are grija costumului de baie ... si experimenteaza libertatea totala pe plaja ...

La mare cu bebelusul - sfaturi de siguranta

Cand vine vara, ne cheama marea ... si, ca mamica grijulie, te gandesti ca o sa ii prinda bine si bebelusului tau o cura de mare, soare si balaceala. Iata insa niste sfaturi de siguranta pe care trebuie sa le ai in vedere ... mai departe

Cum creste bebelusul in primele 12 luni de viata

Primele 12 luni ale bebelusului - ghid pe luni
Grafice de crestere pentru fetite (0-3 ani)
Grafice de crestere pentru baieti (0-3 ani)
Cresterea si dezvoltarea normala a bebelusului intre 0-12 luni
Etapele de dezvoltare ale bebelusului

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII