Cand alăptarea bebelușului pare să nu reușească - iată ce te sfatuim să faci draga mami
7 din 10 femei in Romania încep alăptarea bebelusilor, imediat dupa naștere. Si, majoritatea mămicilor doresc sincer să alăpteze. Din păcate, în ciuda dorințelor, speranțelor și eforturilor, uneori alăptarea nu funcționează. Pur si simplu nu merge. Iată ce trebuie sa stii tu mamico despre sentimentul de vină pe care il poti avea, unde poti primi suport important si cum se hrăneste bebelusul dacă nu il poti alăpta.
→ Iată ce trebuie să știi când alăptarea bebelușului tău pare să nu reușească: despre sentimente, vină și soluții.
- veti citi:
Nu am reușit să imi alăptez bebelușul
Majoritatea mămicilor iși doresc să iși alăpteze bebelușul dar...
Mai puțin de jumătate dintre bebeluși sunt alăptați exclusiv după la 4 luni
Cum se hranește bebelușul dacă nu poate fi alăptat?
De ce mămicile din Romania nu sunt corect informate cu privire la alăptare
Suport pentru problemele alăptarii bebelușului
Nu am reușit să imi alăptez bebelușul
Am intâlnit mămici care vin la evenimentele seminar de alaptare, de la Desprecopii - si plâng in sală. Sunt mamici care nu isi pot ascunde o mare tristete pe care o consideră un esec. Le-am intrebat de ce plâng.. Pentru că nu am reusit să imi alăptez primul copil, desi mi-am dorit foarte mult, iar acum, la al doilea (mămica e insarcinată) vreau ca alăptarea să reusească.
Majoritatea mămicilor iși doresc să iși alăpteze bebelușul dar...
Cele mai recente studii arată că 7 din 10 femei in Romania încep prin alăptarea bebelusilor, imediat dupa nastere. Si, majoritatea mămicilor doresc sincer să alăpteze. Din păcate, în ciuda dorințelor, speranțelor și eforturilor, uneori alăptarea nu funcționează. Pur si simplu nu merge.
Multe tinere mămici simt un profund sentiment de triste atunci când nu reusesc să alăpteze, deloc sau atât cât au planificat. Si vedem asta din mesajele de panică de la Desprecopii. Dar tristetea este complet normală. Este important ca mămicile sa treacă prin aceste momente de dezamăgire.
Dacă tu mamico treci prin aceasta stare, cand simti nu reusesti sa iti alăptezi bebelusului, este insă important să nu te gândești la tine ca la un eșec. E ok sa nu fii multumită de experiența ta in aceea ce priveste alaptarea dar alaptarea nu defineste calitatea de mama. Iar daca bebe a alăptat doar o singură zi, acesta este un dar prețios și ceva de a fi mândra.
Mai puțin de jumătate dintre bebeluși sunt alăptați exclusiv după la 4 luni
In special in aceasta lume a mediei sociale, a lucrurilor false si a adevarurilor spuse doar pe jumatate, se pare ca vinovatia a devenit un "pericol ocupational" pentru tinerele mamici. Adevărul este ca indifrent de situatiile trambitate pe grupurile de Facebook, realitatea este că mai puțin de jumătate dintre bebelusi sunt alăptați exclusiv dupa la 4 luni.
Si, din punctul nostru de vedere, in multe cazuri, motivul care sta la bza este ca pentru că mamele lor nu au primit informațiile corecte și sprijinul potrivit, la momentul potrivit. De aceea, daca ai probleme si simti ca alaptarea pur si simplu nu iti reuseste, cere ajutor - vezi mai jos.
Cum se hranește bebelușul dacă nu poate fi alăptat?
Bebelușii sub 12 luni au nevoie de lapte matern sau de lapte formula pentru a se dezvolta și dezvolta. Dacă nu alăptați copilului, puteți:
- exprimă laptele matern (adica să il pompati din san)
- puteti utilizați laptele matern de la o banca de lapte matern (exista in Romania asa ceva?)
- puteti sa hrăniti bebelusul cu lapte formula - aici ai un ghid despre laptele formula, cum trebuie ales si cum se hraneste bebelusul cu lapte formula.
- puteti hrăni bebelusul cu o combinație a oricăreia sau a tuturor celor de mai sus.
Uneori, o mamă decide să reia alaptarea după o pauză. Cu răbdare și determinare (și un copil cooperativ), o mamă poate reconstrui adesea o alăptare cu succes.
De ce mămicile din Romania nu sunt corect informate cu privire la alăptare
DIn pacate, alaptarea nu este atat cat ar trebui de populara in Romania. Iar mamicile renunta foarte usor la aceasta forma sanatoasa de hrana a bebelusului.
Motivele sunt variate: de la sfaturile gresite primite de la mame sau cunostinte, la regulile din maternitati sau la lipsa curajului de a cere ajutor de specialitate. Iata parerea unei mamici de la Desprecopii despre alaptare si obstacolele care stau in calea unei alaptari de succes a bebelusului.
Suport pentru problemele alăptarii bebelușului
Daca ai probleme cu alăptarea, te asteptăm pe forumul de suport al alaptarii sau pe grupul nostru secret de pe Facebook: Alaptarea cu dragoste.
Poti de asemeni sa ceri sfatul personal al unei consultante specializate in alaptare: Specialistele in alăptare: consultantele cu certificat international pentru lactatie din Romania
Nu uita, pe forumul Desprecopii exista un FORUM SPECIAL DEDICAT ALAPTARII de unde poti afla o multime de raspunsuri la cele mai frecvente intrebari si probleme ale alaptarii. Dincolo de argumentele pasionale veti gasi si raspunsuri menite sa va linisteasca.
autor: Mirela Popescu Z. - redactor sef Desprecopii.com - toate drepturile rezervate Desprecopii.com 2024
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII