Ucroa, primul robot manechin

Ucroa, primul robot manechin

Ucroa, primul robot manechin

  • Pentru foarte multe supereve, celebrele dimensiuni 90-60-90  reprezinta o adevarata bataie de cap si o posibila sursa a invidiei fata de manechinele cu siluete filiforme care defileaza atat de natural pe podium. A venit momentul ca aceasta invidie sa inceteze !

Pentru foarte multe supereve, celebrele dimensiuni 90-60-90  reprezinta o adevarata bataie de cap si o posibila sursa a invidiei fata de manechinele cu siluete filiforme care defileaza atat de natural pe podium. A venit momentul ca aceasta invidie sa inceteze pentru ca japonezii s-au gandit sa inveteze un prototip de manechin robot care probabil va lua, in viitor, locul manechinelor pe podium.
 
Specialisti in tot ceea ce inseamna tehnica de inalta performanta, cercetatorii japonezi au prezentat recent un robot humanoid care ar putea constitui primul pas din desacralizarea statutului de top model. Botezata Ucroa, noua femeie robotizata are avantajul de a avea o infatisare perfecta, un caracter docil si rezistenta la orice proba. Avand un bust de invidiat, un ten de portelan si masuri calibrate dupa dimensiunile ideale ale femeilor asiatice, Ucroa este prima femeie cibernetica dintr-o a patra generatie de roboti humanoizi. Daca predecesorii sai roboti aveau o silueta de Terminator si un mers sacadat, Ucroa, numita si HRP-4C, se apropie mult mai mult de infatisarea umana. Ea este produsul a trei ani de munca asidua pentru a crea o imagine potrivita a robotului care le va concura pe modelele de top.

Pentru crearea acestei gheise artificiale specialistii de la Institutul de Tehnologie Industriala Avansata din Japonia au studiat indelung trasaturile anatomice ale unor modele in carne si oase si si-au petrecut suficient timp analizand miscarile pe care le fac modelele pe podium. Munca nu a fost insa in zadar, pentru ca un astfel de robot presupune o complexitate ridicata care sa ii permita sa rivalizeze cu cele mai cunoscute modele ale momentului. Asa se face ca Ucroa a capatat o fata foarte expresiva si este dotata cu nu mai putin de 30 de articulatii care ii vor permite sa imite miscarile manechinelor de pe podium. Cel putina asa spera creatorii ei, care au conceput-o cu intentia de a o trimite pe podium, printre manechinele reale. Pe viitor, acestia intentioneaza sa o foloseasca si la testarea masinilor si a altor lucruri destinate oamenilor.

Daca japonezii s-au aratat foarte entuziasmati de recenta inventie, nu este prea sigur ca occidentalii vor fi la fel de incantati. Chestiune de mentalitate... In timp ce japonezii sunt incantati de absolut tot ceea ce ii poate scuti de efort si de executarea unor sarcini care pot fi facute si de masini, europenii sunt mai degraba adeptii un consumatorism exagerat. De aceea, nu ne va mira daca in Europa aparitia robotului Ucroa va fi perceputa ca o tentativa de dezumanizare a modei. Asta daca ar fi sa ne gandim la cat au de pierdut din punct de vedere financiar agentiile de modeling. Si totusi, intr-o epoca in care anorexia manechinelor a devenit o sursa de scandal, iar multe dintre tinutele prezentate sunt apreciate adesea datorita celebritatii manechinelor care le imbraca, nu este exclus ca introducerea unui robot pe podium sa fie o solutie care sa puna mai bine in evidenta hainele, eliminand alte inconveniente. Privita cu mai putine prejudecati, Ucroa ar putea oferi noi perspective unui univers care nu poate ramane pasiv la schimbare – lumea modei. Vom trai si vom vedea...

 Forum unde comentam cu placere

 Moda si Fitze...

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII