5 mituri spulberate despre pisici si copii

5 mituri spulberate despre pisici si copii

5 mituri spulberate despre pisici si copii

Exista tot felul de mituri false - in special pe internet, cu privire la faptul ca pisicile sunt periculoase pentru bebelusi. Cu toate acestea, prezenta unei pisici este o oportunitate minunata pentru toata lumea.

Iata cateva prejudecati cu privire la pisici si copii, care trebuie clarificate.

5 mituri spulberate despre pisici si copii!

Exista mituri adanc inradacinate, in special pe internet, cu privire la faptul ca pisicile sunt periculoase pentru nou-nascuti. Cu toate acestea, pastrarea unei pisici este o oportunitate minunata pentru toata lumea. Iata cateva prejudecati cu privire la pisici si copii, care traiesc impreuna.

Pisicile provoca boli periculoase pentru copii

In ciuda ingrijorarii pe scara larga, exista doar putine boli zoonotice pe care pisicile le pot transmite oamenilor (in primul rand toxoplasmoza, ce este foarte periculoasa pentru femeile insarcinate care nu sunt imune, dar extrem de dificil de contractat de la o pisica domestica). Boli precum SIDA felinelor (FIV), leucemia felinelor (FeLV), virusul herpes si rinotraheita infectioasa, afecteaza numai pisicile, si de aceea nu sunt periculoase pentru oameni. Cea mai raspandita boala zoonotica este, probabil, asa-numita "boala pisica zero", sau lymphoreticulosis inoculara, care poate fi prevenita prin dezinfectarea zgarieturi sau muscaturii prin spalarea mainilor dupa ce te-a lins o pisica.

Un copil sanatos, care nu este imunocompromis sau care nu trece printr-o terapie medicamentoasa, cum ar fi chimioterapia, poate, prin urmare, sa traiasca cu una sau mai multe pisici, fara probleme. Pentru a evita riscurile, este suficient sa indeplinim standardele de igiena cele mai elementare si ca felinele sa fie duse regulat la controale la medicul veterinar si profilaxie, in special impotriva viermilor si a parazitilor externi. Chiar si in cazul in care copiii sunt la risc, ei pot trai impreuna cu pisicile, atata timp cat familia urmareste cu atentie recomandarile medicului veterinar.

Pisicile sufoca bebelusii in somn

Pisicile adora locurile moi si calde (si cine le poate invinovati la urma urmei). Leaganul unui copil poate fi foarte primitor pentru pisicile domestice, dar, pe de alta parte, pot fi descurajate si intimidate de plansul nou-nascutului. Pentru a evita orice risc de sufocare accidentala, este suficient sa nu lasati pisicile singure cu copiii foarte mici.

Pisicile provoca alergii

Oamenii sunt alergici la parul pisicii, indiferent daca traiesc cu o pisica sau nu. Prezenta pisicilor nu produce alergii, ea determina numai debutul simptomelor. Din contra, multe studii demonstreaza ca traind cu o pisica (sau un caine), poate contribui la reducerea sanselor dezvoltarii alergiilor sau problemelor respiratorii.

Inhalarea parului de pisica poate provoca leziuni grave

Pe Internet exista multe legende cu privire la problemele cauzate copiilor de inhalarea accidentala a parului de pisica. De fapt, singura problema reala cauzata de parul pisicii, matreata sau saliva, la persoanele sensibile, fie copii sau adulti, este alergia (vezi mai sus). In cazul reactiilor alergice, este esential sa consultati un medic sau un specialist, sa luati in considerare medicamente speciale prescrise de medic si sa adoptati masuri speciale in viata de zi cu zi (cum ar fi interzicerea animalului in dormitor). Numai in situatii deosebit de critice si dupa excluderea alternativelor impreuna cu medicul si medicul veterinar, aveti posibilitatea sa luati in considerare optiunea de a da pisica afara.

Pisicile si copiii pot construi o prietenie puternica si de lunga durata in cazul in care pisica nu este exclusa din viata copilului.

Pisicile sunt geloase pe copii

Sosirea unui nou-nascut este cu siguranta o schimbare majora pentru o pisica care a fost iubita si rasfatata de catre "parinti" ei umani pana in prezent. Este normal ca pisicile nu au incredere in noua sosire. Cel mai important lucru este sa nu impiedicati pisica in a face activitatile sale obisnuite si sa nu o excludeti din viata copilului. Mai degraba, lasati-o sa se apropie de copil, de obiectele sale, si dedicati-i timp si ingrijirea necesara, ca si pana la sosirea celui mic. Poate fi util sa lasati pisica sa miroasa o parte din hainutele copilului sau o paturica, inainte de marea intalnire.

Citeste totusi si Cand pisica e geloasa pe noul nascut - avem aceste situatii

►Citeste in continuare Rolul animalelor de casa in cresterea si dezvoltarea copiilor - un reportaj marca Desprecopii

autor: Desprecopii.com -  Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2020

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII