Conceperea unui copil după 35 de ani: provocări și șanse

Conceperea unui copil dupa 35 de ani

Conceperea unui copil după 35 de ani: provocări și șanse

Fie că este vorba de o căsătorie mai târzie, carieră sau alt motiv, vârsta medie a cuplurilor care încep să își formeze o familie înaintează. De aceea, chiar și în România, tot mai des, femeile își planifică prima sarcină după vârsta de 35 de ani.

Cu toate că există provocări care vin cu maturitatea și fertilitatea, conceperea în mod natural este încă posibilă chiar și pentru femeile de 45 de ani. Dacă aveți peste 30 de ani, acest capitol vă va oferi informațiile necesare.

Care sunt provocările conceperii la femeile peste 35 de ani?

Pe masura ce inaintati in varsta, muschii si alte sisteme din organism incep sa devina mai putin eficiente, fata de cum erau la 20 de ani. Acelasi lucru este valabil si pentru fertilitate.

Calitatea ovulelor, precum si cantitatea lor, scade o data cu varsta. De asemenea, este posibil sa aveti o ovulatie sporadica. Lipsa ovulatiei reduce probabilitatile de fertilitate.

Citeste pe larg despre Sarcina intre 40-50 de ani - riscuri dar si vesti bune AICI

Exista, de asemenea, conditii de sanatate care au un impact asupra eforturilor voastre de conceptie sau capacitatea de a duce un copil la termen. Cu toate ca aceste conditii pot fi experimentate si de catre femeile mai tinere, probabilitatea prezentei lor este mai mare o data ce femeile trec de 30-40 de ani.

Aici este o lista de conditii care ar putea crea provocari in eforturile voastre de a concepe:

 Fibroamele
 Endometrioza
 Mai putin lichid de col uterin
 Tensiune arteriala mare sau diabet zaharat
 Anomalii cromozomiale

Citeste Iată care sunt, potrivit Asociației Naționale de Ginecologie din SUA - câteva dintre principalele cauze ale infertilității la femei.

Daca aveti oricare dintre conditiile medicale de mai sus, va rugam sa consultati medicul inainte de a incerca sa ramaneti insarcinata.

 

Ce pot face să imi măresc sansele conceptiei?

Dupa cum am mentionat deja de mai multe ori, o conceptie sanatoasa este legata de sanatatea voastra. Chiar daca nu v-ati facut un obicei in a consuma o dieta sanatoasa si a face exercitii fizice regulate, nu este niciodata prea tarziu.

Cea mai buna investitie in sanatatea fertilitatii este de a va aduce corpul intr-o stare buna de sanatate. In cazul in care timpul mediu de conceptie pentru femei la varsta de 20 de ani este de sase luni la un an, timpul mediu pentru cele in varsta de 30 de ani este cuprins intre 1 pana la 2 ani. Investirea in sanatatea voastra de-a lungul drumului este una dintre cele mai bune moduri de a va creste sansele de conceptie.

Citeste pe larg despre Plante care stimuleaza fertilitatea dupa 35 de ani AICI

Renuntati la orice obiceiuri care va pot impiedica abilitatea de a concepe. Acest lucru inseamna sa evitati alcoolul, nicotina, drogurile si cafeina.

Asigurati-va doza de substante nutritive de care averti nevoie, inclusiv acid folic, calciu si omega 3. Zincul a fost identificat ca fiind un nutrient direct legat de starea de sanatate a fertilitatii, pentru ambii parteneri. Iar alaturi de mese nutritionale bine echilibrate, luati suplimente de vitamine prescrise de medic.

Sarcina intre 30-40 de ani

Tot mai mult, deceniul de varsta dintre 30-40 de ani este ales de femei ca perioada de a deveni mama. Este un deceniu al maturitatii si al puterii depline.

Un timp al implinirii profesionale si al certitudinii. Femeile care au avut o viata profesionala foarte activa intre 20 si 30 de ani adesea se simt pregatite emotional de a deveni mame cand trec de 30 de ani. In plus, au si energia si resursele de a face acest lucru. Desigur, fiecare varsta are avantaje si dezavantaje pentru sarcina. Iata, pe larg mai multe informatii despre sarcina intre 30 si 40 de ani

Mergeti la control!

Pentru ca varsta este direct legata de starea de sanatate a fertilitatii ambilor parteneri, este esential ca amandoi sa faceti un examen fizic pentru a va asigura ca totul este in regula. Este chiar mai important pentru cei peste 35 de ani, din cauza riscului crescut de endometrioza.

Unele afectiuni pot fi tratate, insa puteti descoperi de asemenea ca o conceptie nu poate fi posibila. Este mult mai bine sa stiti acest lucru de la inceput, spre deosebire de a experimenta luni de stres si modificari inutile ale stilului de viata.

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. Shary
    Sharytrimis la 26/10/2023

    Controlul inainte de a ramane insarcinata este f important, dar si sa ai un doctor bun in care sa ai incredere. Eu am avut noroc si am gasit-o pe dr Ana Chioveanu din Medicover. M-a ajutat enorm si e un om exceptional!

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII