6 obiective care nu trebuie ratate in Republica Ceha

6 obiective care nu trebuie ratate in Republica Ceha

6 obiective care nu trebuie ratate in Republica Ceha

  • “Ma simt ca si cum m-as afla intr-un paradis al nevinovatiei si spontaneitatii ", a scris Goethe, care si-a petrecut 16 veri în Karlovy Vary, cunoscut dupa numele sau german, Carlsbad. Beethoven, Brahms, Bach, Liszt, si multi altii si-au gasit inspiratia in acest oras balnear. Iata cateva obiective din Republica Ceha care nu trebuie ratate.

“Ma simt ca si cum m-as afla intr-un paradis al nevinovatiei si spontaneitatii ", a scris Goethe, care si-a petrecut 16 veri în Karlovy Vary, cunoscut dupa numele sau german, Carlsbad. Beethoven, Brahms, Bach, Liszt, si multi altii si-au gasit inspiratia in acest oras balnear. Iata cateva locuri din Republica Ceha care nu trebuie ratate

Cesky Krumlov (Boemia, Republica Ceha)
Cesky Krumlov are o istorie impresionanta, este un oras plin de viata si ofera o viziune interesanta asupra veritabilei vieti Boemiene de la tara, în special în afara sezonului, cand multimile de turisti se tot micsoreaza. Cel mai remarcabil din amalgamul impresionant de cladiri medievale, renascentiste, baroc si rococo, este splendidul castel Krumlov hrad, de asemenea numit si Castelul Schwarzenberg; cu 300 de camere, acesta este al doilea ca marime dîn Republica Ceha. Timp de aproximativ 300 de ani, a fost resedinta oficiala a dinastiei Rozenberk, puternica si nobila familie care a condus Boemia de sud din anul 1316 pana in secolul al l6-lea.

Republica Ceha este faimoasa si pentru berea sa (desi fabricarea berii este veche de un mileniu, berea de fermentatie inferioara a fost inventata în orasul Boemian Pilsen, sau Plzen, în anul 1842) iar Cesky Krumlov are propria fabrica de bere - Eggen-berg.

Daca va intrebati unde puteti petrece noasptea, noi va recomandam Hotelul Ruze, cel mai romantic hotel al orasului, recent renovat. O cladire Renascentista din secolul al 16-lea, folosita ca manastire Iezuita, ofera celor cazati camere impecabile (unele au o vedere remarcabila spre centrul castelului) si un restaurant specializat in mancarae Ceha traditionala.

Ce este: oras, hotel
Cesky Krumlov: 180 km sud de Praga (56 km de la granita cu Austria)
Ideal pentru vacante: castelul este deschis in lunile Aprilie-Octombrie
Hotelul Ruze: 154 Horni
Contact: telefon 420/380-772100 ; fax 420/380-713146
info@hotelruze.cz ; www.hotelruze.cz
Ideal pentru vacante: lunile de primavara si toamna; Festivalul International de Muzica are loc in luna August, timp de 3 saptamani; Festivalul de Muzica Veche are loc in ultimele 3 saptamani din luna Iulie

Carlsbad (Bohemia, Republica Ceha)
Ma simt ca si cum m-as afla intr-un paradis al nevinovatiei si spontaneitatii ", a scris Goethe, care si-a petrecut 16 veri în Karlovy Vary, cunoscut dupa numele sau german, Carlsbad. Beethoven, Brahms, Bach, Liszt, si multi altii si-au gasit inspiratia in acest oras balnear. Din cele peste 30 de statiuni balneare, Carlsbad este cea mai mare si mai renumita. Doar concurentul sau vechi de secole, Marianske Lazne (Marienbad) mai poate rivaliza cu faima sa. Situat intr-o vale frumoasa si împadurita, Carlsbad pastreaza un aer elegant si important, dominat de eleganta arhitectura a secolului al 19-lea.

Datând din anul 1701, Hotelul Grand Pupp a fost o data unul dintre cele mai renumite hoteluri din Europa, gazduind nenumarate celebritati, precum Goethe, Paganini, si Freud. Nu veti regreta alegerea facuta.

Ce este: oras, hotel
Carlsbad: 120 km vest de Praga
Hotelul Grand Pupp: Mirove Nam 2
Contact: telefon 420/17-3109111; fax 420/17-3224032
sales@pupp.kpgroup.cz ; www.pupp.cz
Ideal pentru vacante: lunile de toamna; festivalul filmului Karlovy Vary are loc la inceputul lunii Iulie

Castelul District (Praga, Bohemia, Republica Ceha)
Asezat pe culmea deluroasa a acestui "Golden City", Castelul din Praga (Pražský hrad) este unul din cele mai frumoase monumente din Europa, cocotat deasupra curburii raului Vltava. Acesta este o fortareata monumentala cu o colectie de cladiri si curti interioare care dateaza din secolul al 10-lea pana in secolul al 20-lea. Nucleul sau spiritual este catedrala din secolul al l4-lea, nefiind finalizata pâna în anul 1929. De cele 21de capele, cea mai  neprecupetita a fost dedicata"Bunului Rege” Wenceslas, patronul spiritual al Boemiei, altii onoareaza printii Cehi si regii secolelor 11 si 13.

Adiacent este situat Palatul Regal (Kralovsky palac), resedinta lorzilor Boemiei, incepand din secolul al 11-lea pana in secolul al 16-lea. Aici, în anul 1990, scriitorul disident Vaclav Havel, a fost inaugurat ca presedinte a ceea ce era Cehoslovacia.

Ca loc de cazare noi va recomandam Hotelul U Pava (adica “paun”), care este plasat intr-o locatie excelenta cu strazi luminate cu gaz aerian. Din camerele primitoare veti putea admira pe timp de noapte Castelul din Praga, si mai precis modul in care acesta este iluminat.

La o distanta de aproximativ 90 de metri de Podul Carol, se afla Hotelul Four Season, un hotel splendid, care include 3 cladiri clasice din secolul al 18-lea si al 19-lea (una din acestea servind ca spalatoria regelui Carol al IV-lea) si apartamente care va promit o priveliste de neuitat a raului si castelului.

Ce este: amplasament, hotel
Castelul District: pe malul de vest al Pragai
Hotelul U Pava: U Luzickeho seminare 32 (Mala Strana)
Contact: telefon 420/2-575-33360; fax 420/2-575-30919
hotelupava@iol.cz; www.romantichotels.cz
Hotelul Four Seasons: Veleslavinova 2a
Contact: telefon 420/2-2142-7000; fax 420/2-2142-6666
www.fourseasons.com

Podul Carol (Praga, Boemia, Republica Ceha)
Mare parte din prezenta frumusete arhitecturala a Pragai a fost realizatain timpul secolului al 14-leasub conducerea lui Carol al IV-lea, regele Boemiei si al Moraviei si Sfânt Împarat Roman. Carol a fost cel care a infiintat o universitate în oras si a inaugurat Podul Carol în anul 1357. Exista alte 14 poduri care trec peste Raul Vltava (care si-a inundat malurile in anul 2002).

Ritualul de a vizita podul in diferite momente ale zilei este o necesitate. Dis de dimineata puteti avea podul doar pentru dumnavoastra, in timp ce statuile protectoare staruie precum stafiile in panza de ceata. Miezul zilei aduce o masa turisti, artisti, interpreti sau vanzatori de tricouri ("Czech 'em out!"); iar pe timp de noapte, spiritul unei petreceri în curs de desfasurare transforma podul intr-un loc magic, chiar fascinant.

Cazare: Hotelul U Tri Pstrosu (La Cei Trei Struti), Drazickeho namesti 12
Contact: telefon 420/2-5753-3217; fax 420/2-5753-2310
info@upstrosu.cz; www.upstrosu.cz

Piata veche a orasului (Praga, Boemia, Republica Ceha)
Glorioasa confuzie arhitecturala din cel mai vechi segment al orasului Praga se afla pe malul de est a râul Vltava doar. Prima colonizare a orasului a aparut în secolul al 10-lea, atunci când o piata plina in freamat a crescut de la locatia sa strategica de la malul raului pana la intersectia mercantila a Europei Centrale. O mie de ani mai tarziu, Piata veche a orasului (Staromestske namesti) este inca inima orasului Praga.

Ideal pentru vizite: inceputul lunii Decembrie-inceputul lunii Ianuarie pentru targul de Craciun, avand loc festivitati in aer liber si performante muzicale in jurul gigantului pom de Craciun.

U Fleku (Praga, Beoemia, Republica Ceha)
Oriunde se fabrica berea, este bine. Ori de cate ori este bauta berea, viata este mai  buna" zice un proverb ceh. Dupa o seara la cea mai veche si faimoasa sala de bere din Praga, vei fi convins ca cehii, consuma mai multa pivo (bere) pe cap de locuitor decât orice alta cetatenie. Toata lumea se plânge de zgomot si de mancare, insa locul este vechi de secole: documentele indica faptul ca o licenta pentru a face bere, din acest loc, dateaza din anul 1499, iar originalul Budweiser a fost o bere ceha. U Fleku nu exporta si nici macar nu imbuteliaza sticle din faimoasa bere – si se pare ca nici nu are nevoie, în masura în care toata lumea vine aici. Sase camere mari gen taverna, cu mase comunale asezate in  gradinile unde copacii fac umbra multimii insetate, par mai putin uluitoare decât sunt cu adevarat.

Ce este: restaurant
Unde se afla U Fleku: Kremencova 11
Contact: 420/2-2493-4019; fax 420/2-2493-4805
uflecku@volny.cz; www.ufleku.cz

Mai multe detalii despre Republica Ceha si Praga gasiti aici:

www.czech.cz/en
www.czechtourism.com/
www.prague.st/

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Europa

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim) dar completarea corecta este necesara, mai ales in cazul in care astepti raspuns. | Toate campurile trebuie completate!

Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII