Sufocarea cu lapte a bebelusului este o URGENȚĂ: cauze si simptome - afla cum trebuie actionat RAPID

Sufocarea cu lapte a bebelusului este o urgenta -  cauze si simptome. Afla cum trebuie actionat rapid

Sufocarea cu lapte a bebelusului este o URGENȚĂ: cauze si simptome - afla cum trebuie actionat RAPID

Dacă vezi ca bebelusul tău respiră rapid, devine albastru sau devine inconștient în timpul hranirii - ar putea fi din cauza sufocării cu lapte (matern sau formula) si trebuie sa actionezi si sa ceri asistență medicală de urgență.

Inecul (sau sufocarea) cu lapte este un risc major. Se intapla atunci cand un bebe inhalează lapte în căile respiratorii apoi laptele se varsă în trahee, bronhii, chiar și în alveole, blocând căile respiratorii sau obstruind schimbul de gaze dintre alveole și plămâni, privând copilul de oxigen din cauza obstrucției căilor respiratorii.

🔴 Citeste in continuare pentru a afla mai multe despre motivele sufocării la bebeluși, măsurile preventive și ce să faceți dacă vă aflați în acest scenariu...

Este important să acordați atenție simptomelor de sufocare cu lapte la bebeluș și să acționați rapid dacă suspectați că bebelușul s-a înecat. De asemenea, este important să fiți pregătit să oferiți primul ajutor în astfel de situații și să fiți familiarizați cu procedurile și tehnicile de prim ajutor pentru sugari.

Suna ca un cosmar... dar este ceva posibil

Dacă vezi ca bebelusul tău respiră rapid, devine albastru sau devine inconștient ... in timpul hranirii ar putea fi din cauza sufocării cu lapte (matern sau formula) si trebuie sa ceri asistență medicală de urgență.

De ce se sufocă un bebeluș în timpul hranirii?

Un bebeluș se poate sufoca cu laptele matern sau lapte formula din diverse motive, de la înghițire imatură normală până la probleme de hrănire legate de biberoane sau din cauza tulburărilor anatomice sau funcționale.

Inecul (sau sufocarea) cu lapte este un risc major. Se intampla atunci cand un bebe inhalează lapte în căile respiratorii apoi laptele se varsă în trahee, bronhii, chiar și în alveole, blocând căile respiratorii sau obstruind schimbul de gaze dintre alveole și plămâni, privând copilul de oxigen din cauza obstrucției căilor respiratorii.

Este de subliniat ca riscul ca bebe sa se sufoace este acelasi si in cazul hranirii cu lapte formula. Citeste 6 semne că bebelușul NU POATE RESPIRA - află cum poți observa imediat daca sunt PROBLEME

Acest lucru poate fi cauzat de mai multI factori, cum ar fi:

🔴 Poziția greșită de hrănire: Dacă bebelușul este hrănit într-o poziție incorectă, cum ar fi culcat pe spate sau cu capul prea ridicat, poate avea dificultăți în a înghiți laptele și poate înghiți o cantitate prea mare dintr-o dată.

🔴 Fluxul de lapte prea rapid: Fie ca este vorba despre alaptare, fie ca e vorba despre hranirea cu biberonul - atunci când fluxul de lapte este prea rapid, bebelușul poate avea dificultăți în a înghiți laptele rapid și poate înghiți o cantitate prea mare dintr-o dată.

🔴 Reflux gastroesofagian: Bebelușii care suferă de reflux gastroesofagian pot regurgita laptele înapoi în gât și apoi în plămâni.

🔴 Probleme medicale: Unele probleme medicale, cum ar fi malformațiile congenitale sau problemele de dezvoltare, pot face dificilă înghițirea și pot cauza sufocare cu lapte.

sufocare bebe

Citeste Primul ajutor bebelușului - cinci feluri in care poți salva viața bebelușului in caz de sufocare sau pierdere a cunoștinței

Pot anumite biberoane sa creasca acest risc?

Da, unele tipuri de biberoane pot crește riscul de sufocare cu lapte la bebeluși. Un biberon care are un flux prea rapid sau are o formă care nu permite bebelușului să înghită laptele corect poate crește riscul de sufocare cu lapte.

De exemplu, biberoanele cu tetine mari pot permite bebelușului să înghită o cantitate prea mare de lapte dintr-o dată, ceea ce poate crește riscul de sufocare cu lapte. De asemenea, biberoanele cu tetine care permit un flux prea rapid de lapte pot face dificilă înghițirea și pot crește riscul de sufocare.

Este important să alegeți biberoane cu o tetină care este potrivită pentru vârsta și nevoile bebelusului și să monitorizați fluxul de lapte pentru a preveni sufocarea cu lapte. De asemenea, ar trebui să verificați întotdeauna biberoanele înainte de a le utiliza pentru a vă asigura că nu există crăpături, fisuri sau alte probleme care ar putea crește riscul de sufocare cu lapte.

Despre situatii de urgență și experiența unor mămici, citește si

Copilul meu era cat pe ce sa moară de la o boabă de strugure. Iată ce trebuie să faci cand copilul tău se ineacă cu mancare.

Am trait socul vietii de frica. Bebe s-a inecat cu lapte matern si nu mai respira - jurnal de mami de bebe

Copilul inghite o piesa de Lego: ce facem?

Iata de ce nu e bine sa dam copiilor mici samburi si seminte 

 autor: Desprecopii.com, Redactor Medic pediatru Stefana Zamfir - Toate drepturile rezervate (c) 2023 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII