Uleiuri esentiale pentru fertilitate: ghid complet

Uleiuri esentiale pentru fertilitate: ghid complet

Uleiuri esentiale pentru fertilitate: ghid complet

Există multe plante care au abilitatea de a crește, stimula și reglementa anumite hormoni, în mod special atunci când se află sub formă de uleiuri esențiale, plante naturale, pure și extrem de concentrate. Aceste plante sunt cunoscute ca fiind fitohormonale, ceea ce înseamnă că conțin hormoni de plante care imită unii dintre proprii noștri hormoni.

Iată un ghid complet și multe explicații foarte importante despre uleiurile esențiale care stimulează fertilitatea.

in acest articol veti citi mai multe despre:
Cum sa-ti maresti fertilitatea cu uleiuri esentiale?
Cum stii pe care hormon de fertilitate sa te focusezi?
Cum sa testezi nivelul de fertilitate al hormonilor la barbati si femei
Uleiuri esentiale pentru fertilitatea la femei
Cum sa echilibrezi hormonii
Pentru a mari progesteronul
Alte uleiuri esentiale pentru fertilitatea femeilor
Uleiuri esentiale pentru fertilitate la barbate
Uleiuri esentiale pentru numarul scazut de spermatozoizi

Statistici despre infertilitate in Romania

In Romania, 30% dintre femeile de peste 35 de ani sunt infertile, procentul ajungand la 50% in cazul femeilor cu varsta de peste 40 de ani. Din pacate, insa, 56% dintre femeile care sufera de aceasta problema nu se adreseaza medicului - conform statisticilor publicate de Medlife.

Alte date: circa  40% dintre barbatii si femeile din Marea Britanie si Statele Unite ale Americii sunt infertile si 20% sunt sub-fertili, cu procentaje ce cresc in fiecare an.

Deoarece exista atat de multe cauze posibile ale infertilitatii (complicate la dublu fiindca in procesul de concepere a copilului sunt implicate doua persoane) gasirea problemei principale poate implica multa presiune, emotii negative, demoralizare si o tristete adanca ce provine din instinctele materne/paterne neimplinite. Multe persoane care se confrunta cu infertilitatea apeleaza la interventii medicale precum tratamente cu hormoni, medicamente farmaceutice si proceduri intruzive. Adeseori, aceste tratamente nu functioneaza si sfarsesc prin a manca cuplurilor o multime de timp si de bani. Uneori, aceste cupluri trec printr-o multime de obstacole si complicatii inainte de concepere. Alte persoane raman insarcinate cu probleme minime sau chiar deloc.

In final, totul se merita, insa chiar trebuia sa se intample totul in acest fel? Exista o modalitate de a creste fertilitatea fara aceste interventii? Eu cred ca exista.

Cum sa-ti maresti fertilitatea cu uleiuri esentiale?

Exista multi factori care intra in joc si afecteaza hormonii sexuali. In afara de lucrurile tipice pentru cresterea fertilitatii precum consumul unei diete intr-adevar sanatoase, consumul de alimente ce maresc fertilitatea, detoxifierea blanda a ficatului si trairea unui stil de viata activ si sanatos, exista un lucru pe care majoritatea oamenilor nu il iau in considerare cand incearca sa isi mareasca fertilitatea: uleiurile esentiale.

Poate ca te gandesti: Cum pot uleiurile esentiale sa ajute la ceva atat de complex? Este foarte simplu. Fitohormonii.

Ai auzit vreodata in ce mod iti poate afecta soia hormonii? Simplul consum de soia iti poate afecta in mod substantial hormonii deoarece are consistuenti care imita estrogenul din corpul nostru. Acestia sunt numiti fitoestrogeni, si tocmai din acest motiv, unele femei folosesc soia ca modalitate de crestere a estrogenului in corpurile lor. Altii folosesc creme care contin radacini yam salbatice pentru a creste progesteronul, deoarece aceste plante imita progesteronul din corpurile noastre.

Exista multe plante care au abilitatea de a creste, stimula si reglementa anumiti hormoni, in mod special atunci cand se afla sub forma unui ulei esential, plante natural pure si extrem de concentrate. Aceste plante sunt cunoscute ca fiind fitohormonale, ceea ce inseamna ca ele contin hormoni de plante care imita unii dintre proprii nostri hormoni.

Exista cel putin 8 hormoni diferiti (general vorbind) responsabili pentru capacitatea noastra de concepere:

 Estrogenul: Responsabil pentru ciclurile de producere, este principalul hormon sexual feminin si este esential pentru un libido sanatos.

 Progesteronul: Adesea mentionat ca hormonul sarcinii, acesta joaca un rol-cheie in dezvoltarea fătului, ciclul menstrual, mucusul cervical, debutul contractiilor, dezvoltarea sânilor, si ajuta la prevenirea nasterii premature.

 Hormonul foliculostimulant (FSH): Stimuleaza formarea si maturizarea ovarelor si a spermei.

 Hormonul de eliberare a gonadotropinelor: Responsabil pentru stimularea eliberararii de FSH.

 Hormonul luteinizant (LH): Declanseaza ovulatia la femei si productia de testosteron la barbati.

 Testosteronul: Principalul hormon sexual masculin.

 Oxitocina: Joaca un rol-cheie in variate comportamente, inclusiv in orgasm, recunoasterea sociala, lipirea de perechea aleasa, anxietate si comportamentul matern.

 Vasopresina: Are un rol important in comportamentul social, motivatia sexuala, lipirea de perechea aleasa si raspunsurile materne la stres.

Bineinteles, exista multe subcategorii de hormoni si fiecare dintre ele este incredibil de complexa in actiunile ei asupra fertilitatii. Pentru a ma salva de scrierea unui manual despre hormoni, am incercat sa pastrez lucrurile cat mai simple posibil.

Asa cum se poate vedea, fiecare dintre acesti hormoni joaca un rol important in fertilitatea si capacitatea noastra de concepere, pastrare si nastere a unui copil. Unii dintre acesti hormoni sunt mai usor de tratat decat altii, insa cu ajutorul a cateva uleiuri esentiale si a lor proprietati fitohormonale ar putea fi, in sfarsit, lumina la capatul tunelului.

Cum stii pe care hormon de fertilitate sa te focusezi?

Este extrem de important sa stii carui hormon sexual trebuie sa ii acorzi atentie. Incercarea orbeste a unei multimi de uleiuri esentiale doar fiindca esti de parere ca ai o nevoie mai mare de acest hormon sau de acel hormon este posibil sa nu funtioneze asa cum ai intentionat. Hormonii sunt dificili, asa ca cel mai bun mod prin care poti afla de care ulei esential ai nevoie este prin testarea hormonilor inainte de a incepe orice tip de protocol holistic.

Cum sa testezi nivelul de fertilitate al hormonilor la barbati si femei

Exista multe modalitati de testare a hormonilor atat la medic, cat si acasa, fiecare cu avantajele si dezavantajele ei.

Tipuri de Teste Hormonale
Recoltarea urinei din 24 ore
Testul de urina este un mod precis de a testa atat balanta hormonala masculina si feminina, cat si sanatatea suprarenala pe termen lung si nivelele de cortizol.

Aceasta metoda poate testa multi metaboliti-estrogen care ofera informatii critice despre fertilitatea unei persoane si alte aspect legate de fiziologia oamenilor.

 Testul de urina poate arata:
Echilibrul hormonal feminin
Echilibrul androgenilor (hormoni masculini)
Factorii de risc ai cancerului de sân si prostata
Sanatatea suprarenala
Rezervele suprarenale
Nivelul de crestere al hormonilor
Activitatea 5α-reductază
Terapia cu hormoni bioidentici

 Testul de sange (ser)
Cel mai comun test hormonal, testul de sange este perfect pentru evaluarea directa a circulatiei hormonilor.
Testul de sange ofera posibilitatea vederii hormonilor sexuali care au tendinta sa fluctueze in momente diferite ale zilei. Acest tip de testare este relativ corect.

 Testul de sange caculeaza:
5α-DHT
FSH
LH
ProlactinaTSH
RT3
Insulina
IGF-1
3β-Adiol

 Testul de saliva
Acest test este cel mai putin concret pentru testarea hormonilor sexuali, totusi, este bun pentru testarea estrogenului si a progesteronului pe tot parcursul lunii, la femeile cu ciclu menstrual. Este, de asemenea, perfect si pentru testarea ritmului circadian.

 Testul de saliva este perfect pentru:
Modelul circadian-cortizol
Evaluarea ciclului menstrual

Uleiuri esentiale pentru fertilitatea la femei

Acum ca stii pe ce hormoni sa te focusezi, putem vorbi despre unele uleiuri esentiale destul de uimitoare si modul lor de folosire. Acest articol nu este un ghid definitiv, insa este un loc minunat pentru inceput. De asemenea, pastreaza in minte ca pentru rezultate mai bune aceste protocoale ar trebui sa fie incepute in ultima zi a perioadei tale.

Cateva dintre cele mai bune uleiuri esentiale pe care le poti utiliza pentru stimularea hormonilor sexuali si pentru promovarea fertilitatii la femei sunt urmatoarele:

Busuioc
Muşeţel
Salvie – Stimuleaza glanda pituitara care produce estrogen. Salvia este, de asemenea, un tonic uterin si este cel mai bine asociat cu muşcata.
Coriandru – Un tonic fitoestrogenic si glandular. Stimuleaza lubrifierea vaginala.
Chiparos
Eucalipt
Fenicul – Feniculul este cunoscut ca avand puternice efecte estrogenice si este unul dintre cele mai eficiente uleiuri fitoestrogenice.
Tamâia – Are efecte calmante asupra tensiunii sexuale nervoase si calmeaza durerile emotionale.
Geranium – Are un profund efect de echilibrare asupra sistemului endocrin si reglementeaza functiile hormonale.
Lavanda – Echilibreaza sistemul endocrin si regleaza menstruatia deficitara. Ulei sprijinit foarte mult de muşcată si salvie.
Maghiran
Melissa
Smirnă – Rezolva problemele din uter, regleaza ciclurile deficitare, si contine fitoestrogeni.
Nucsoara
Oregano
Tarhon – Este cunoscut pentru abilitatile sale de reglare a ciclurilor menstruale neregulate. Calmeaza durerile menstruale.
Cimbru
Ylang ylang – Energizeaza organele de reproducere, afrodisiac si sprijn pentru echilibrarea hormonala.

Aceste uleiuri pot fi diluate in “carrier oil” (ulei ‘purtator’) si aplicate pe punctele vitale care indica santatea sexuala, precum uterul, ovarele si prostata.

Cum sa echilibrezi hormonii

Se pun doua picaturi de ulei esential de tămâie sub limba dimineata si seara (NUMAI ulei esential de calitate alimentara).

Uleiul esential de muşcata pentru glandele suprarenale (rinichi) in fiecare dimineata.

Se amesteca cate 3 picaturi din uleiurile esentiale de tămâie, chiparos si muşeţel in 1 TB de ulei de cocos si se aplica pe talpa piciorului, dimineata si seara.
Aici, cheia este consistenta! Nu vei putea sa iti echilibrezi hormonii daca aplicarea acestor uleiuri esentiale este neregulata, pe ici si colo. Trebuie sa te tii de treaba.

Pentru a mari progesteronul

Aplica cimbru si maghiran (cate 3 picaturi de fiecare in o TB de ulei de cocos) peste ficat, noaptea. Poti, cu usurinta, personaliza un amestec pentru fertilitate femina prin combinarea uleiurilor esentiale de mai jos:
Busuioc – 10 picaturi
Clary Sage – 25 picaturi
Chiparos – 5 picaturi
Eucalipt – 5 picaturi
Tămâie – 10 picaturi
Muşcată – 15 picaturi
Lavanda – 5 picaturi
Maghiran - 15 picaturi
Ylang Ylang – 3 picaturi

Se amesteca in 50 grame de ulei ‘purtator’ si se aplica pe talpile picioarelor si pe partea interioara a gleznelor, de doua ori pe zi.

Alte uleiuri esentiale pentru fertilitatea femeilor

Uleiurile esentiale amintite mai jos pot fi diluate in ulei ‘purtator’ si apoi aplicate pe punctele vita flex ale santatii sexuale.

Cele mai bune uleiuri ‘purtatoare’ pe care le poti folosi sunt:

Ulei de Emu – Cel mai bun ulei transdermic. Orice este amestecat cu acest ulei va fi usor absorbit in piele.
Ulei de Cocos
Ulei de Migdale
Ulei din seminte de Struguri – Avest ulei este foarte usor/ light in consistenta.
Uleiuri esentiale pentru sanatatea ovarelor
Busuioc
Geranium (Muşcată)
Rozmarin
Uleiuri esentiale pentru sanatatea uterina
Tămâie
Geranium
Lamaie
Melaleuca
Smirna
Portocale dulci

Uleiuri esentiale pentru sanatatea cervicala (mucusul infertil):

Cardamom – Dettoxifica sangele si lichefiaza mucusul gros uscat
Lemn de cedru – Descompune mucusul si sustine functia renala
Tamaie – Un ulei suport pentru umezirea membranelor mucusului
Geranium – Umezeste membranele mucoase si stimuleaa circulatia
Eucalipt de lamaie – Ajuta organismul sa produca mai mult mucus cervical
Rose Otto – Cunoscut pentru capacitatea sa de marire a lubrifierii vaginale. Acest ulei, de asemenea, echilibreaza hormonii.

Uleiuri esentiale pentru infertilitatea inexplicabila la femei:

Uneori, este dificil sa stii care sunt motivele care cauzeaza infertilitatea. In aceste cazuri, este benefic sa ameliorezi stagnarea in organism, cu scopul de a restabili echilibrul. Aceasta metoda este deseori folosita cu rezultate exceptionale in medicina traditionala chineza.
Stagnarea ficatului este cea mai frecventa cauza pentru infertilitatea neexplicata la femei, deoarece reduce fluxul de sange in cavitatea pelvina, acolo unde sunt situate toate organele noastre sexuale.

Simptomele unui ficat care stagneaza includ:

 PMS
 Iritabilitate
 Modificari ale dispozitiei
 Depresie
 Frustrare
 Ingrijorare
 Menstruatii neregulate
 Sani inflamati
 Dureri de cap si migrene
 Sange inchis la culoare in timpul menstruatiei

Uleiurile esentiale pot fi folosite in mod eficient pentru tonifierrea si detoxifierea ficatului, permitand sangelui hranitor sa curga liber din nou.

Bineinteles, stagnarea poate uneori sa nu fie singurul motiv al infertilitatii.

Uleiuri esentiale pentru un ficat care stagneaza

Bergamota - Echilibreaza fluxul de Qi la si de la ficat
Grapefruit – Purifica sangele. Regleaza eficacitatea ficatului
Mandarinul – Stimuleaza ficatul
Portocalele dulci – Misca stagnarea acumulata in ficat, stomac si intestine. Permite eliberarea de furie.

Aceste uleiuri pot fi diluate in ulei ‘purtator’ si aplicate pe ficat inainte de culcare.

Uleiuri esentiale pentru fertilitate la barbati

Aceste protocoale pot fi incepute oricand. Continua sa folosesti aceste amestecuri timp de 3 luni.

Aici sunt cateva dintre cele mai bune uleiuri esentiale pentru stimularea hormonilor sexuali masculini:

Angelica
Busuioc
Molid albastru – Creste testosteronul masculin
Lemn de cedru
Clary-sage
Chimen
Salbia – Are un efect de restaurare asupra sistemului de reproducere, cu o profunda reputatie pentru tratarea infertilitatii. Contine fitoestrogeni.
Cimbru
Vetiver – Un tonic sistem de reproducere, vetiverul este cunoscut pentru relaxarea problemelor sexuale.
Amestec pentru Feritilitatea Masculina
Busuioc – 10 picaturi
Clary-sage – 25 picaturi
Geranium- 15 picaturi
Lavanda – 5 picaturi
Maghiran – 15 picaturi
Ylang-ylang – 2 picaturi

Se amesteca in 50 grame de ulei ‘purtator’ si se aplica de doua ori pe zi pe talpa piciorului si pe partea interioara a gleznei.

Uleiuri esentiale pentru numarul scazut de spermatozoizi

In medicina traditionala chineza, numarul scazut de spermatozoizi provine de la deficitul Qi al rinichilor. Multi barbati care sufera de aceasta pot beneficia atat din tonifierea rinichilor, precum si din mutarea stagnarii din ficat.

Uleiuri esentiale care imbunatatesc rinichii Qi:

Lemnul de cedru - Un puternic tonic Qi pentru rinichi
Geranium – Curata caldura, inflamatia si stagnarea din rinichi
Ghimbirul – Stimuleaza energia yang a rinichilor
Ienupar – Consolideaza ingrijorarea si tensiunea experimentata atunci cand conceperea este dificila
Se aplica aceste uleiuri, diluate in ulei ‘purtator’, pe pelvis, punctele vita flex si pe interiorul glezenelor, de 2-3 ori pe zi.

Cheia folosirii acestor uleiuri pentru fertilitate este cunoasterea hormonilor care au nevoie de spijin, cunoasterea uleiurilor care sunt cele mai bune pentru situatia ta, si consistenta lor. Unii vor experimenta rezultate grozave in numai cateva saptamani, altii s-ar putea sa aiba nevoie de putin mai mult timp pentru a echilibra, sprijini si hrani trupurile lor. Nu te descuraja, corpul tau este capabil de lucruri uimitoare!

Doar aminteste-ti sa:

 Consumi o dieta bogata in nutrient
 Stapanesti stresul
 Mentii un stil de viata active
 Dormi corespunzator
 Eviti expunerea la toxine
 Limitezi consumul de alcool
 Nu fumezi
 Eviti zaharul procesat
 Limitezi consumul de cofeina
 Te asiguri ca nivelurile tale de zinc sunt optime

O poti face!

Super alimentul pentru fertilitate: laptisorul de matca

Cu toate ca gasim pe piata o multitudine de "super alimente" care si-au dovedit eficienta in a ajuta fertilitatea, pe departe, laptisorul de matca poate fi primul in top.

Aceasta substanta bogata in nutrienti, care provine de la glandele tinerelor albine, este utilizata nu numai pentru hranirea albinei - regine, dar si a tinerelor larve pentru a le oferi o crestere optima si sanatoasa ... mai departe

 

 

Tratament naturist impotriva sterilitatii - sau tratamentul Liviei

Livia - o membra a comunitatii Desprecopii a devenit celebra pe forumul nostru dupa ce a impartasit cu noi un tratament naturist care i-a vindecat sterilitatea si a devenit mamica citeste mai departe aici.



Forumuri recomandate - FORUMURILE ASPIRANTELOR

 Forumul FIV
Fertilizarea in Vitro (FIV) - clinici, medici, experiente, succese, dileme.

Asteptand un ingeras in viata noastra !
Teritoriul 'aspirantelor'! Preconceptie, in/fertilitate, FIV, sperante si experiente. Chiar daca se lasa asteptat - noi nu ne pierdem speranta!

Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate: Desprecopii.com (c) 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII