Cum imi pot face copilul interesat de arta?

Cum imi pot face copilul interesat de arta?

Cum imi pot face copilul interesat de arta?

Daca esti un parinte care iubeste arta, iti doresti cu siguranta ca si copilul tau sa inceapa sa ii inteleaga frumusetea.

Iata cateva lucruri pe care le pot face parintii cu copiii lor pentru a-i face interesati de arta.

 


in acest articol veti citi mai multe despre:
Incepe devreme
Creeaza
Experimenteaza
Lauda-le arta
Vizitati muzee
Luati cursuri

Incepe devreme

Ani de zile, expertii au spus ca aprecierea pentru arta si creativitatea ajuta un copil in dezvoltarea abilitatilor motorii, de limbaj, de luare a deciziilor, de invatare vizuala, inventivitate, constientizare culturala si ajuta la imbunatatirea performantei academice. Incurajarea auto-exprimarii copilului la o varsta frageda reprezinta inceputul evolutiei lor de lunga durata.

Creeaza

Chiar daca este vorba de doar cateva piese, bebelusii si copiii mici pot incepe cu pictura cu degetul si coloratul supravegheat. Pe masura ce cresc, ei se vor simti confortabil cu aceste materiale si isi vor continua calatoria creativa cu preocupari mai avansate. Pastreaza intotdeauna arta la indemana, astfel incat crearea artei sa devina o ocupatie familiara.

Experimenteaza

Cand vine vorba de arta, posibilitatile sunt nenumarate. Permite-le copiilor tai sa faca imagini din vopsele, creioane colorate, creioane sau markere. Ei pot, de asemenea, sa construiasca sculpturi din plastilina, sa construiasca cladiri din cuburi, sau sa creeze colaje cu imagini din reviste si lipici. Daca esti in cautare de idei noi, verifica Pinterest unde poti gasi mii de ghiduri pas-cu-pas. Nu te baza foarte tare pe imaginile furnizate. Opera de arta a copilului tau nu trebuie sa se potriveasca cu cea furnizata, nu cautam perfectiunea. Inspira-te de acolo si lasa imaginatia copilului sa faca restul.

Lauda-le arta

In timp ce copiii tai lucreaza la opera de arta, pune-le intrebari in legatura cu ea. La ce se gandesc? Care este povestea pe care o transmit? Cum ii face aceasta sa se simta? Pentru artisti mai avansati, creeaza o legatura intre creatiile lor si arta pe care au vazut-o anterior. Odata ce au terminat, inrameaza-le opera de arta, afiseaz-o undeva. Increderea lor va spori, iar ei vor dori sa creeze si sa afle mai mult.

Vizitati muzee

Nu fi intimidat. Muzeele sunt prietenoase cu copiii, si multe dintre ele ofera programe pentru copiii de orice varsta. Adopta aceeasi abordare ca si in cazul crearii de arta si incepe devreme. Copiii care viziteaza muzee de la varste foarte mici se vor simti bine acasa pentru tot restul vietii lor. Asigura-te ca participati la activitatile oferite de muzeu adecvate varstei sau creeati propriile voastre activitati. O sugestie este sa incepeti de la magazinul de cadouri si sa ii permiti copilului sa isi cumpere un suvenir, apoi petreceti timp vizitand galeriile pentru a gasi opera de arta intruchipata pe suvenir. Fa ca acest lucru sa fie distractiv si cei mici isi vor incepe dragostea de lunga durata pentru muzee si arta.

Luati cursuri

Gaseste in zona ta cursuri extra-scolare de arta, pentru copii. Cursurile de arta pot hrani creativitatea, dezvolta abilitatile si ascuti imaginatia.

Cum incurajam creativitatea copiilor?

Din primii ani, pana la pre-adolescenta, trebuie sa invatam cum sa incurajam partea creativa a copilului nostru, lasandu-i imaginatia sa zburde libera.
Creativitatea stimuleaza stima de sine si individualitatea copilului, iar oamenii creativi sunt cunoscuti ca fiind mai independenti, inventivi si sensibili.

Iata sfatul de la Desprecopii.

 

 Forumuri specializate ale parintilor

Clinica Virtuala DC
Consultanta medicala online.

In floarea copilariei (4-12 ani)
Nici prea mici si nici mari de tot :-). Intrebari, dileme, raspunsuri, prietenie, sanatate

 Scoli, gradinite, crese, bone...
La ce cresa merge copilul tau? As vrea si eu o recomandare!
Am nevoie de un baby-sitter...

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII