A început gradinița după o vară lungă: re-adaptarea la program

A inceput gradinita dupa o vara lunga: re-adaptarea la program

A început gradinița după o vară lungă: re-adaptarea la program

Pentru unii copilasi si parinti, toamna este anotimpul de re-intoarcere la gradinita.

Pentru alti boboci insa, toamna aceasta a insemnat si prima zi de gradinita. Pentru toti copilasii care au pasit pragul gradinitei, re-adaptarea la program si rutina gradinitei poate fi un pic greoaie in primele saptamani. Insa, cu rabdare, toate aceste momente pot fi depasite cu brio...

- veti citi:
Inapoi la Gradi'
Gradinita ajuta copiii din multe puncte de vedere
Cum ne pregatim impreuna pentru gradinita
Incurajeaza-i momentele de independenta si incurajeaza-l sa pape singur gustari sanatoase
Invata-l sa pape independent
Forumul de GRADINITE

Inapoi la Gradi'

Cand vara se apropie de final si incep sa apara primele frunze pe trotuar ... multe familii se re-intorc la rutina 'programului'. Iar una din aceste consecinte are de a face cu copilasii de gradinita. Asadar, back to gradi :)

Dupa o perioada lunga de vara in care nu prea au existat constrangeri de program, masa sau somn, re-inceperea gradinitei poate avea un inceput mai greu dar care poate fi depasit cu rabdare si dragoste.

Iata ce trebuie sa ne re-amintim, la inceputul anului de gradinita:

Gradinita ajuta copiii din multe puncte de vedere

Expertii in educatia copilului sunt cu totii de parere ca gradinita ajuta copiii:

sa socializeze,
sa inceapa sa imparta jucarille
si sa interactioneze cu alti copii si adulti.

De fapt, expertii sunt de parere ca toti copiii de trei ani ar trebui sa aiba ocazia si avantajul de a merge la gradinita. Este un prim pas prea valoros, acum cand copiii sunt capabili sa invete la o varsta atat de mica. Cu cat mai devreme exista oportunitatea unei abordari structurate a invatarii, cu atat mai bine.

Un studiu de marca asupra avantajelor gradinitei, efectuat de Carnegie Foundation, SUA ,  a tras concluzia ca daca incep educatia din frageda copilarie, micutii invata mai mult in fiecare clasa la scoala si au mai multe sanse de a absolvi liceul si de a merge la facultate. Copiii care au participat la programe de educatie timpurii au fost mai sanatosi si s-au descurcat mai bine in viata decat ceilalti.

Expertii nu considera ca exista dezavantaje ale mersului la gradinita si spun ca gradinita pune bazele educatiei de mai tarziu. Socializarea este cel mai bun indicator al fapului ca un copil este pregatit sa mearga la gradinita. Daca ii place sa stea cu alti copii, are capacitatea de a socializa si a se separa de mami, este posibil ca micutul sa fie pregatit de gradinita.

Cititi: Copilul de 3 ani, dezvoltarea fizica si sociala

Cum ne pregatim impreuna pentru gradinita

Pregatiti copilul de gradinita facandu-l sa fie nerabdator nu stresat. Explicati-i ce inseamna gradinita. Copiii care stiu la ce sa se astepte de la o situatie se simt mai in siguranta. De asemenea, in anul de dinainte de a merge la gradinita, vizitati sala de clasa unde va merge. Este mai bine daca micutul vede sala de clasa si o cunoaste pe doamna educatoare  iar daca se poate, e bine sa veda si copiii care sunt in clasa.

Este bine sa discutati cu copilul despre ceea ce se intampla la gradinita, ce anume vor face, ce amuzant va fi si ce multi prieteni va avea. Asta ajuta la formarea unei atitudini pozitive a copilului fata de gradinita.

Incurajeaza-i momentele de independenta si incurajeaza-l sa pape singur gustari sanatoase

Incurajeaza-l spre independenta permitandu-i sa se pieptene, sa-si traga pantalonii ori sa-si puna fusta, sa se incheie la nasturi si sa traga fermoarele. Acest lucru ii permite sa aiba senzatia ca a realizat ceva, iar acest lucru se va traduce si in alte directii, inclusiv folosirea olitei. Increderea in sine este cel mai important lucru cu care un copil se duce la gradinita. Iar atunci cand stie cum sa se descurce singur, se simte implinit si capabil; apoi va face pasul in lumea noua a gradinitei cu siguranta si incredere.

Invata-l sa pape independent

Acum e timpul sa il pregatesti pentru a papa independent diferite gustari. Ofera-i gustari sanatoase: fructe taiate sau branzica de la Danonino.

10 moduri de a sarbatori prima zi de gradinita

Prima zi de gradinita a copilului tau vine mai repede decat credeai. Insa, cu aceasta ocazie cu adevarat memorabila, pot aparea si un intreg val de emotii. Activitatile speciale inainte si dupa prima zi de gradinita ii vor oferi copilului momente memorabile si o perspectiva pozitiva.

Iata 10 activitati cu care il puteti ajuta sa simta gradinita ca pe un eveniment frumos si cu care il veti ajuta sa perceapa gradinita ca o noua faza a vietii plina de satisfactii, mai degraba decat o separare infricosatoare citeste mai departe aici >
 

Forumul de GRADINITE

Pentru multe intrebari, studii critice ale gradinitelor si experientele sincere ale parintilor cu aproape toate gradinitele din Bucuresti si multe orase ale tarii, studiati cu atentie forumul Desprecopii.com la - sectiunea GRADINITE.

Acolo veti gasi cele mai complete informatii independente despre gradinitele din Romania - cu detalii despre educatoare, mancare, educatie si conditii de igiena. 
 autor: echipa Desprecopii.com , Toate drepturile rezervate (c) 2021

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Gradinita

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII