7 beneficii ale alaptarii indelungate a bebelusului si copilului

7 beneficii ale alaptarii indelungate a bebelusului si copilului

7 beneficii ale alaptarii indelungate a bebelusului si copilului

Alaptarea este varianta optima de hrana a unui bebelus iar laptele matern este atat de plin de beneficii incat până şi o cantitate foarte mica de lapte matern are benefîcii imense care îi asigură lui bebe un inceput sănâtos în viaţă.

Chiar şi şase săptămâni de alaptat pot oferi beneficii considerabile pentru sanatate unui bebe. Dar iată o veste si mai  buna - studiile arata ca - cu cat perioada alaptatului este mai îndelungată, cu atât sporesc benefîciile cu fîecare lună în care bebe este alăptat în primul an de viaţă. Tocmai de aceea, Academia Americana de Pediatrie recomandă ca alaptarea să conrinue, la modul ideal, cel puţin în primul an de viaţâ

veti citi
Cu cât iti alăptezi copilul mai mult - cu atât mai bine
7 Beneficii ale alăptarii indelungate
DESPRE ALAPTAREA PRELUNGITA

Cu cât iti alăptezi copilul mai mult - cu atât mai bine

Alaptarea este varianta optima de hrana a unui bebelus iar laptele matern este atat de plin de beneficii incat până şi o cantitate foarte mica de lapte matern are benefîcii imense care îi asigură lui bebe un inceput sănâtos în viaţă.

Chiar şi şase săptămâni de alaptat pot oferi beneficii considerabile pentru sanatate unui bebe. 

Dar iată vestea cea buna - studiile arata ca - cu cat perioada alaptatului este mai îndelungată, cu atât sporesc benefîciile cu fîecare lună în care bebe este alăptat în primul an de viaţă. Tocmai de aceea, Academia Americana de Pediatrie recomandă ca alaptarea să conrinue, la modul ideal, cel puţin în primul an de viaţâ.

Insa - ca intotdeauna, una este teoria si alta este practica. Exista mamici care alapteaza cu ușurinta pana la 3 ani iar altele fac eforturi colosale sa alapteze 4 saptamani. Fiecare mamica are motivele ei. Nu e corect sa judecam pe nimeni.

beneficii alaptare

7 Beneficii ale alăptarii indelungate

Printre multele beneficii ale alaptatului îndelungat se numără următoarele:

Mai puţine probleme cu greutatea. Cu cât un bebe este alaptat mai malt timp, cu atat are riscuri mai mici de a deveni supraponderal in viitor. 

Mai puţine dureri de burtică. Laptele laptele matern este mai uşor de digerat ecât cel formul. Studiile  arată că acei copii care sunt hraniti doar cu lapte matern prezintă un risc mai scazut de a dezvolta infecţii gastrointestinale decât cei care sunt hraniti si cu suplimente de lapte formula.

Bebelusii care sunt hraniti cel putin 12 luni doar cu lapte matern (in afara desigur de alimentele solide ) sunt mai putin predispusi la dezvoltare de bolii celiace - o afectiune digestiva care impuedica absorbtia normala a nutrientilor din alimente,

Mai puţine probleme cu urechile. Studiile au indicat că bebeluşii care sunt alăptaţi exclusiv mai mult de 4 luni înregistrează o rată de infectii ale urechilor cu jumatate mai mica decât cei hrâniţi cu lapte praf.

Mai puţine alergii. Bebeluşii alâptaţi timp de 6 luni sunt mai puţin predispuşi să se confrunte cu alergii de toate tipurile.

  Un IQ mai ridicat. Multe scudii au aratat că există o legâturâ între durata alăptatului şi un nivel mai ridicat al IQ-ului, precum si note mai mari la testele de inteligenţă verbală şi nonverbală. Această latura poate fî explicată şi prin interactiunea mamă-copil care se creează în timpul alaptarii, cat şi de calitatile unice ale laptele matern în sine .

Un risc mai scazut al sindromului mortii subite  - SMSS. Cu cat copilul este alaptat mai mult timp, cu atât scade riscul SMSS.

Desigur, desi beneficiile alaptatului indelungat sunt foarte mari, nu toate mamicile vor putea sa alapteze toata perioada recomandatâ. Insa este important de avut in minte ca orice interval de alaptare a bebelusului - fie ca este 3  luni sau 3 ani - este mai buna decat deloc.

DESPRE ALAPTAREA PRELUNGITA - citeste si

Incă mai alăptezi? Nu e prea mare? Iată variante posibile de răspuns curioșilor

Drepturile femeilor care alăptează: alaptez, lucrez și am drepturi - sfatul avocatului

De ce alăptezi un copil de 4 ani intreabă curioasele. Pentru că il iubesc, DE ASTA - confesiunile unei mame

Alăptarea prelungită a copilului: beneficii pentru copil și mamă
 

Ghid de alăptare

Desprecopii este un site dedicat alaptarii, care contine informatii indepedente si ne-influentate de nici un interes comercial - care are un ghid complet si independent al alaptarii.

Citeste toate informatiile de la aceasta sectiune dedicata Alaptarii! Citeste si forumul special Alaptarea de la desprecopii.com - vei intalni acolo mamici ca tine care au intrebari si raspunsuri despre alaptare.

Daca ai probleme cu alaptarea, te asteptam pe forumul de suport al alaptarii sau pe grupul nostru secret de pe Facebook: Alaptarea cu dragoste.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII