Ce costum de baie purtam in vara 2010?

Ce costum de baie purtam in vara 2010?

Ce costum de baie purtam in vara 2010?

  • Ca in fiecare an si in 2010 costumele de baie sunt puternic influentate de tendintele vestimentare ale sezonului estival. Lookurile, imprimeurile, paleta cromatica care contureaza trendurile vestimentare ale verii le regasim intr-o forma stilizata si in modelele de costume de baie care se poarta in acest an.

Ca in fiecare an si in 2010 costumele de baie sunt puternic influentate de tendintele vestimentare ale sezonului estival. Lookurile, imprimeurile, paleta cromatica care contureaza trendurile vestimentare ale verii le regasim intr-o forma stilizata si in modelele de costume de baie care se poarta in acest an. Si, avand in vedere ca este un sezon in care tendinta „boudoir” face furori, exista mari sanse ca, cel putin pe litoral, costumul de baie sa se transforme din tinuta de plaja in tinuta de zi sau de seara.
 
Daca vreti sa fiti in pas moda si pe plaja, nu trebuie decat sa aruncati o privire peste tendintele acestei veri in materie de costume de baie.

Asa cum am subliniat de mai multe ori, imprimeurile reprezinta cu siguranta tendinta de top a acestei veri, iar costumul de baie este o piesa vestimentara care poate profita la maxim de pe urma acestei tendinte. Imprimeurile inspirate din tatuajele de tip graffiti alterneaza cu cele florale, de dimensiuni variate. Daca vreti sa focalizati anumite parti ale corpului, puteti alege imprimeuri simple, bicolore, si sa purtati tot felul de accesorii colorate (bratari, palarii, bentite etc.). De asemenea, puteti opta pentru un costum de baie simplu, intr-o singura nuanta, peste care sa purtati un halat inflorat sau o bluza transparenta, cu imprimeu.

Daca nu sunteti innebunite dupa imprimeuri, in aceasta vara aveti, desigur, o alternativa care este si ea in top – tendinta „nude”. E drept ca un costum de baie in nuante foarte apropiate de culoarea pielii poate sa treaca neobservat insa, pe de alta parte, efectul de senzualitate poate fi foarte puternic. Tendinta „nude” este asemanatoare cu cea din garderoba estivala, nuantele dominate fiind: roz pal, bleu, alb, bej.

Iar daca nuantele deschise nu va avantajeaza, puteti apela la o optiune intermediara intre „nude” si imprimeuri – mixuri alcatuite dintr-o culoare dominanta combinata cu nuante ale acesteia sau cu o culoare complementara. Alegeti ca baza albastru intens, orange, galben sau violet. De asemenea, combinatia clasica alb – negru poate fi incercata cu brio daca vreti sa aveti un look glamour.

De retinut, in ceea ce priveste materialele – in aceasta vara se poarta foarte mult costumele de baie satinate, mai ales daca sunt monocromatice. Avantajul este ca ele se pot transforma foarte usor intr-o tinuta de seara, ideala pentru o seara romantica la malul marii. Transformarea este foarte simpla. Purtati peste un costum de baie satinat, o rochie transparenta din voal vaporos. Veti fi senzuala si eleganta si, in plus, va veti incadra perfect in tendintele momentului.

De altfel, pentru superevele sofisticate, care isi doresc sa atraga privirile prin eleganta desavarsita, indiferent unde s-ar afla, exista variante de costume de baie inspirate din moda haute-couture. In general este vorba despre costume dintr-o singura piesa (desi acesta nu constituie neaparat o regula), cu linii si decupaje foarte atent plasate, pentru a scoate in evidenta anumite parti ale corpului. Pentru a spori eleganta si spiritul glamour, costumul poate fi accesorizat cu bijuterii sau poate fi confectionat din materiale cu un luciu discret (bronz, gri metalizat etc.)

Nu lipsesc nici anumite tendinte retro (cum ar fi slipul cu talie inalta), insa ele sunt foarte discrete, fiind prezente mai degraba la nivelul accesoriilor de plaja (ochelari de soare, posete etc.)

In ceea ce priveste forma constumului de baie, ste de retinut ca in 2010 revine, in mod oarecum bizar, sutientul de tip banda, in diferite variante, cu sau fara bretele, in functie de optiunea personala, impusa, desigur, si de volumul sanilor. In ceea ce priveste slipul, tendinta inclina catre varianta medie, cu toate ca slipul cu talie inalta are succes mai mare decat cel cu talie mai joasa.

Cert este ca, cel putin in ceea ce priveste croiala, nu tot ceea ce vedem pe podium este aplicabil si in propria garderoba. Daca in privinta culorilor, a materialelor din care sunt confectionate costumele de baie sau a accesoriilor pe care trebuie sa le purtam pentru a fi la moda, lucrurile sunt relativ simple, in privinta modelului propriu-zis, nu intotdeauna este usor sa ne aliniem cu trendurile. Si asta pentru ca nu toate superevele au masurile modelelor care defileaza pe podium. Prin urmare, iata cateva sfaturi de la supereva.ro pentru alegerea unui costum de baie potrivit dimensiunilor fiecareia dinte voi, care ar trebui sa va faca sa va simtiti bine in propria piele:

  • Daca vreti sa scoateti in evidenta bustul, alegeti un costum din doua piese si cautati sutiene care sa aiba cupe cu gel!
  • De asemenea, accesoriile din metal stralucitor care orneaza un sutien uni pot da senzatia de volum marit al sanilor.
  • Bikini cu fundite scot in evidenta soldurile, deci, atentie cat de mari sunt funditele!
  • Daca aveti sanii si soldurile foarte mari nu trebuie sa evitati costumele dintr-o singura piesa. Dimpotriva, puteti sa ascundeti mai usor burtica in ele si sa va puneti in valoare sanii. Alegeti insa costume care au incorporate in croiala cupe pentru sani.
  • Pentru a va masca abdomenul, alegeti costume de baie dintr-o singura piesa, incretite in zona taliei si a sanilor.
  • Nu neglijati culorile si combinatiile de nuante. Uneori iluziile optice fac minuni.

Albumul costumelor de baie pentru vara 2010 il puteti gasi aici: Albumul costumelor de baie pentru vara 2010

Tot despre costume de baie mai cititi: Costumul de baie – cel mai pretios obiect estival

Mai cititi cu capul limpede:

 Moda si Fitze...


✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. afloroaiei anca
    afloroaiei ancatrimis la 25/7/2010

    super toate , dar de unde pot fi cumparate?

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII