Ești insărcinată? Vorbește cu burtica ta pentru ca bebe te aude și invată!
Vorbește cu burtica ta dragă graviduțo. Stiai că exercițiile de vorbire pentru bebeluși, efectuate acasa pot incepe chiar din burtica, ca parte a ingrijirii zilnice a sarcinii?
Un studiu recent a confirmat faptul că bebelușii sunt foarte preocupați de sunetele și cuvintele din jurul mamicii și chiar le pot ințelege cand e vorba de o limbă straină...
in acest articol veti citi mai multe despre:
Studiul limbii - in uter
Rezultatatul studiului - un interes mai mare pentru sunetele vocalice straine
Tehnici de terapie prin vorbirea prenatala
Bebe trage cu urechea inca din burtica mamicii
Viitorii parinti, preocupati de bunastarea si fericirea bebelusului din burtica pot incepe primele lectii cu el ...
Multe viitoare mamici pun castile cu muzica pe burtica lor pentru a incepe expunerea fatului cu muzica de Mozart sau Beethoven. Si da, fatul poate auzi si invata din asta. Insa un nou studiu arata ca, de fapt, fatul incepe in uter invatarea sunetelor individuale.
Studiul limbii materne incepe in burtica mamei
Studiul a testat copiii nou-nascuti in Madigan Army Medical Center din Tacoma, Washington - SUA, cat si in Spitalul de Copii Astrid Lindgren din Stockholm, Suedia. Fiecare grup de nou-nascuti a fost testat pentru 17 sunete vocalice din limba materna si pentru acelasi numar de sunete vocalice din limbi straine.
Cercetatorii au masurat la sugari recunoasterea sunetelor vocalice prin evaluarea nivelurilor lor de interes.
Cineva ar putea intreba: cum se poate evalua stiintific si precis nivelul de interes al unui nou-nascut? Este mai simplu decat ai putea crede. Tuturor copiilor li s-a dat cate o suzeta conectata la un computer. Computerul a masurat cat de des au supt copiii suzeta si cat de lung. Astfel ca, atunci cand copilul suge suzeta, produce un sunet vocalic. Cand copilul se opreste, sunetul inceteaza.
Rezultatatul studiului - un interes mai mare pentru sunetele vocalice straine
Copiii din ambele tari au exprimat un interes mai mare pentru sunetele vocale de origine straine decat pentru cele din limba nativa. Oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca acest lucru este din cauza ca sugarii erau deja plictisiti si pregatiti pentru lucruri noi. Imagineaza-ti numai un dragut nou-nascut micut dandu-si ochii peste cap si gandind, „Doamne, Mama, suficient cu aceste vocale vechi...Sunt atat de demodate.”
“Acesti micuti au ascultat in uter, timp de 10 saptamani, vocea mamelor lor si, in special, vocalele pronuntate de ele. Mamele au primele contributii in influentarea creierului copilului. La nastere, ei sunt in aparenta gata pentru ceva nou” a spus Patricia Kuhl, de la Institute for Learning and Brain Sciences a Universitatii din Washington.
Citeste si Sarcina: 5 moduri distractive de a interactiona cu bebelusul nenascut
Tehnici de terapie prin vorbirea prenatala
Bine, suficient cu lucrurile stiintifice. Fatul tau va incepe sa te auda in jurul varstei de 30 de saptamani, aproape in aceeasi perioada in care loviturile devin din ce in ce mai observabile. Aici sunt cateva tehnici de terapie prin vorbire pe care le poti include in rutina ta de ingrijire a sarcinii:
- Vorbeste cu tine insuti (da, cu voce tare) pe parcursul zilei despre ceea ce ai de facut, despre lista de cumparaturi, sau despre orice alt lucru la care te poti gandi – si vorbeste suficient de tare pentru ca al tau copil nenascut sa te auda clar.
- Citeste burticii tale. Poti citi carti pentru copii sau poezioare pentru cei mici, sau poate preferi sa citesti cel mai nou Grisham thriller – doar citeste cu voce tare.
- Asculta muzica. Da, da, acea rutina de asezare a castilor pe pantec va face totul. De asemenea, ii poti si canta copilului tau.
- Recunoaste raspunsurile copilului tau – atinge-ti bland burta si vorbeste cu el atunci cand loveste.
- Incurajeaza alti membri ai familiei sa comunice cu copilul.
Calendarul miscarilor bebelusului in burtica mamicii
Ce poate fi mai magic pentru o viitoare mamica, graviduta decat acel moment magic cand simti bebelusul din burtica? Dar cam cand ar trebui sa miste? EI bine, exista un Calendarul al Miscarilor bebelusului din burtica.
Daca esti gravida si esti la inceputul Odiseei Sarcinii, astepti cu nerabdare primele semnale de la bebelul care creste ca o floare in burtica ta. Vrei sa stii cand ai putea simti prima miscare a bebelusului in burtica ta? Iata, am pregatit un calendar aproximativ al miscarilor bebelusului din burtica mamicii. Vezi aici un calendar special al miscarilor bebelusului din burtica..
Comunicarea cu bebelusul din burtica: 4 lucruri esentiale
5 moduri distractive de a interactiona cu bebelusul nenascut
In burtica mamei: sensibilitatea la atingere
Ce simte fatul in uter: intrebari si raspunsuri
Haptonomia in sarcina sau comunicarea prin atingere
Sarcina in 40 de saptamani - cu 40 de videori unice
Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina
Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.
Te invităm să descarci această aplicație (pentru sistemele Android) AICI
Te invitam sa descarci aplicatia pentru IOS (Iphone sau tablete Mac) AICI
Suport si grupuri de burtici
Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.
→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de August 2021)
Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului
Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.
Citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii
autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - © 2021
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII