Sarcina: 5 moduri distractive de a interacționa cu bebelușul nenăscut
În timpul sarcinii, viitoarea mamică invață de la săptamană la săptamană să se obișnuiască cu ideea ca o altă persoana crește in burtica ei. Cand sarcina se află la inceput, nu poți simți bebelușul deloc insă odată cu primele mișcări ale bebelusului ... poți incepe să comunici cu ea/el.
→ Iată 5 moduri frumoase și distractive de a interacționa cu bebelușul care se va naște și de crea primele dialoguri de dragoste ...
1. Vorbiti cu bebelusul din burtica
2. Cititi-i
3. Puneti-i muzica
4. Fa un masaj burticii si bebe il va percepe
5. Joaca de-a v-ati ascunselea cu o lanterna
Calendarul miscarilor bebelusului in burtica mamicii
Despre comunicarea cu bebelusul din burtica
Forumul Odiseea Sarcinii, forumul gravidutelor
Lucruri simple, dar foarte distractive pe care le puteti face pentru a interactiona cu bebelusul inca nenascut:
In timpul sarcinii, poate parea ciudat sa stiti ca o alta persoana creste in burtica dvs., dar nu puteti vedea sau simti copilul tot timpul. Cand sarcina se afla la inceput, nu va simtiti copilul deloc, prin urmare este ciudat si deopotriva inspaimantator sa nu stiti ce se intampla in interior. Cu toate acestea, copilul dumneavoastra va poate auzi si chiar simti miscarile! Cunoscand acest lucru, va prezentam cateva lucruri simple, dar foarte distractive pe care le puteti face pentru a interactiona cu bebelusul inca nenascut:
1. Vorbiti cu bebelusul din burtica
Copilul in crestere va poate auzi, asa ca vorbindu-i este modalitatea perfecta de a incepe relatia cu micutul dvs..
Discutati cu bebelusul despre ceea ce faceti, unde va duceti, ce vreti sa-i aratati de indata ce s-a nascut...posibilitatile sunt nelimitate. Ati putea crede ca pareti nebuna sa vorbiti cu dvs. insasi in timp ce va plimbati, dar realitatea este ca vorbiti cu bebelusul iar acesta va poate auzi! Odata nascut, el sau ea va va recunoaste vocea si veti simti o legatura puternica in urma a tot ce ati discutat!
2. Cititi-i
La fel ca vorbitul cu copil, lectura este o modalitate foarte buna de a interactiona cu micutul.
Puteti citi povesti clasice, poezii, cantecele de leagan si altele asemenea. Dar, puteti citi, de asemenea, cu voce tare chiar si lectura personala. Cel mai important lucru este ca bebelusul aude vocea si invata un nou vocabular in acelasi timp!
3. Puneti-i muzica
Pune-i muzica bebelusului - bebelusii adora muzica preferata a mamicii...
La ambele sarcini, am stat cu castile pe burtica. Puneam toate tipurile de muzica, nu doar de leagan si muzica clasica. Odata ce incepeti sa simtiti miscarile bebelusului, veti observa ca acesta tinde sa se deplaseze ca raspuns la muzica pe care o asculta. In plus, aveti posibilitatea sa cantati, oferindu-i o alta oportunitate de a va auzi vocea!
4. Fa un masaj burticii si bebelusul il va intelege
Este o tendinta naturala a viitoarelor mamici de a-si freca burtica, insa astfel micutul beneficiaza si de un masaj.
Este o modalitate foarte buna de a va relaxa, dar si pentru micut de a va simti atingerea. Pe masura ce incepe sa se simta miscarile copilului, veti observa ca va raspunde la atingere.
5. Joaca de-a v-ati ascunselea cu o lanterna
Acesta a fost, probabil, modul meu preferat de a ma distra cu copiii mei nenascuti! Luam o lanterna si o aprindeam pe burtica. - spune o mamica pe forumul de sarcina.
Acest lucru functioneaza cel mai bine mai tarziu, aproape de termen, si mai ales atunci cand puteti vedea de fapt manutele bebelusului cum lovesc burtica. Copilul vede lumina in acelasi fel cum noi vedem lumina soarelui atunci cand inchidem ochii. De multe ori, micutul va urma lumina oriunde aceasta straluceste :)
Despre cumunicarea cu bebelusul din burtica, iti recomandam sa citesti si
10 lucruri neplacute pentru bebelusul din burtica pe care tu mami, e bine sa le stii
Haptonomia in sarcină sau comunicarea prin atingere
Arta si muzeele - benefice femeilor insarcinate
Ce aude bebelusul din burtica mamei
In burtica mamei: miscarile si simturile bebelusului
In burtica mamei: sensibilitatea la atingere
Ce comunica miscarile bebelusului din burtica?
Calendarul miscarilor bebelusului in burtica mamicii
Ce poate fi mai magic pentru o viitoare mamica, graviduta decat acel moment magic cand simti bebelusul din burtica? Dar cam cand ar trebui sa miste? EI bine, exista un Calendarul al Miscarilor bebelusului din burtica.
Daca esti gravida si esti la inceputul Odiseei Sarcinii, astepti cu nerabdare primele semnale de la bebelul care creste ca o floare in burtica ta. Vrei sa stii cand ai putea simti prima miscare a bebelusului in burtica ta? Iata, am pregatit un calendar aproximativ al miscarilor bebelusului din burtica mamicii. Vezi aici un calendar special al miscarilor bebelusului din burtica.
Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina
Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII.
Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.
Te invităm să descarci această aplicație (pentru sistemele Android) AICI
Te invitam sa descarci aplicatia pentru IOS (Iphone sau tablete Mac) AICI
Suport si grupuri de burtici
Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.
→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de August 2024)
Vino pe grupul nostru secret - JURNAL DE SARCINA
❤️Ne găsesti si pe Instagram Desprecopii - unde postăm continut dedicat gravidutelor si bebelusilor. Vino alături de Comunitatea Desprecopii ❤️
Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului
Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.
Citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii
autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - © 2024
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII