Incontinenta postpartum: ce trebuie sa stii

Incontinenta postpartum: ce trebuie sa stii

Incontinenta postpartum: ce trebuie sa stii

Un stranut, si... oops. Un prieten te face sa razi, si... oops. Fugi dupa caine si... oops.


Experienta incontinentei ocazionale este una dintre acele efecte secundare postpartum, care le ia pe femei prin surprindere. Multe accepta problema si incearca sa evite declansarea ei, dar nu ar trebui. Haideti sa vedem conceptiile gresite despre incontinenta si optiunile de tratament:

in acest articol veti citi mai multe despre:
Nu pot sa vorbesc cu medicul despre incontinenta postpartum - este atat de jenant!
Incontinenta va disparea singura in cateva luni - nu-i asa?
Daca as fi avut cezariana, nu as mai avea probleme cu incontinenta
Incontinenta este o problema, dar nu pot face nimic in privinta asta

Nu pot sa vorbesc cu medicul despre incontinenta postpartum - este atat de jenant!

Multe femei sunt stanjenite de incontinenta sau nu stiu la cine sa apeleze.

Incontinenta este una dintre acele efecte secundare postpartum care iau prin surprindere multe femei. Este absolut comun si chiar de asteptat, dr. Smith. Multe femei nu cauta ingrijire pentru ca nu sunt deranjate de ea, si este in regula. In acelasi timp, daca incontinenta postpartum va afecteaza calitatea vietii, este timpul sa discutati cu medicul.

Incontinenta va disparea singura in cateva luni - nu-i asa?

Dupa nastere, corpul are nevoie de timp pentru a se recupera si pentru a functiona normal. Daca nu alaptati, menstruatia poate reveni in a treia luna dupa nastere. Daca alaptati, este posibil sa nu aveti menstruatie timp de mai multe luni.

Daca aveti menstruatii normale inseamna ca, corpul se intoarce la noul sau normal, din punct de vedere hormonal, ceea ce inseamna ca episoadele incontinentei ar trebui sa scada. Daca totusi nu scapati de problema dupa 6-12 luni de la nastere si nu alaptati, poate ca este timpul sa cereti sfatul medicului.

incontinenta

Daca as fi avut cezariana, nu as mai avea probleme cu incontinenta

Cezariana nu impiedica neaparat incontinenta. In timp ce impingerea prelungita in timpul travaliului, un copil mare si o nastere cu ajutorul forcepsului sunt asociate cu un risc crescut, incontinenta postpartum este cauzata de multi alti factori.

Numarul 1: hormonii. In timpul sarcinii, nivelurile de progesteron sunt ridicate, ceea ce relaxeaza muschii, cum ar fi esofagul (care duce la reflux) si sfincterul uretral, care controleaza fluxul de urina din vezica.

Un alt factor este trauma nervilor si a muschilor care trec prin podeaua pelviana, spre si in jurul uretrei. Greutatea purtarii unui copil timp de noua luni, plus trauma nasterii, poate deteriora nervii si poate rupe muschii pelvieni. "Nu stiu cand trebuie sa mai fac pipi", spun femeile.

Alte cauze sunt pur si simplu de mediu. Proaspetele mamici pot bea multa apa daca alapteaza, dar sunt atat de ocupate cu ingrijirea nou-nascutului, incat uita adesea sa mearga la baie.

Incontinenta este o problema, dar nu pot face nimic in privinta asta

Cand incontinenta postpartum este persistenta si afecteaza calitatea vietii, exista mai multe optiuni de tratament. Prima: exercitiile Kegel, care nu sunt la fel de simple! Va recomandam sa lucrati cu un terapeut fizic pe formarea musculara pentru a intari podeaua pelvina.

O alta optiune este un pesar, un mic dispozitiv vaginal care creste rezistenta uretrei. Un pesar este complet detasabil si reversibil.

Daca incontinenta persista, medicul va poate recomanda un sling uretral - se va insera o fasie subtire de material sintetic care va sustine vezica urinara si uretra intr-o pozitie normala anatomic. Astfel, se vor opri scurgerile necontrolate de urina din momentul stranutului, tusei sau rasului. ...

Cum scapam de kilogramele in plus, dupa nastere

Nu, nu esti singura mamica care doreste sa scape de kilogramele in plus de dupa sarcina:)
Ai dori sa revii la o forma fizica mai buna. Si la kilogramele dinaintea sarcinii.

Si poti imbraca hainele dinaintea sarcinii. Daca esti o mamica destul de ocupata, trecerea brusca la exercitii fizice regulate poate fi dificila – oricat de motivata ai fi. A gasi timp pentru asa ceva poate fi cea mai mare provocare. Iata sfatul de la Desprecopii.com :) Cu determinare ... poti sa iti realizezi obiectivul ;) citeste mai departe aici.

Despre lupta cu kilogramele dupa nastere, merita citit:

Abdomenul plat, o provocare pentru mamici?
321... start la dieta pentru proaspete mamici! 

Forumuri si grupuri de suport pentru mamicile care vor sa slabeasca: 

 Femina Intim ...
Intre noi femeile. Cosmetice, diete, tampoane, dileme intime.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII