Uleiul de cocos ca lotiune de corp si masaj pentru bebelusi - 5 beneficii pentru pielea fina a bebelusului

Uleiul de cocos ca lotiune de corp si masaj pentru bebelusi - 5 beneficii pentru pielea fina a bebelusului

Uleiul de cocos ca lotiune de corp si masaj pentru bebelusi - 5 beneficii pentru pielea fina a bebelusului

Mulți părinți au descoperit beneficiile masajului pentru bebeluși. Folosirea uleiului de nucă de cocos este foarte benefică. Acest ulei este un produs absolut natural și nu conține ingrediente nocive sau chimicale. Uleiul de nucă de cocos poate acționa ca un hidratant natural perfect pentru pielea fină și prețioasă a bebelușului datorită vitaminelor și grăsimilor sănătoase prezente în acesta.

Uleiul de nucă de cocos este o alegere excelentă pentru masajul bebelușului, datorită proprietăților sale hidratante, naturale și protectoare. Este important să alegeți un ulei de nucă de cocos de calitate, preferabil organic și presat la rece, pentru a asigura beneficiile maxime pentru pielea delicată a bebelușului.

in acest articol veti citi mai multe despre:
Cum se utilizeaza uleiul de cocos ca lotiune de corp?
Uleiul de cocos pentru masajul bebelusilor
Cum se utilizeaza uleiul de cocos pentru masaj?
Cum tratam crusta de lapte a bebelusului cu ulei de cocos
Cum ingrijim parul unui nou-nascut cu ulei de nuca de cocos si de ce

Iată de ce uleiul de nucă de cocos este o alegere super sănătoasă pentru masajul bebelușului:

1. Natural și sigur: Uleiul de nucă de cocos este complet natural și nu conține substanțe chimice sau conservanți care ar putea irita pielea sensibilă a bebelușului.

2. Hidratant excelent: Datorită conținutului bogat de vitamine și grăsimi sănătoase, uleiul de nucă de cocos hidratează eficient pielea, menținând-o moale și suplă.

3. Proprietăți antibacteriene și antifungice: Uleiul de nucă de cocos are proprietăți naturale antibacteriene și antifungice, ceea ce îl face ideal pentru protejarea pielii bebelușului împotriva infecțiilor.

4. Ușor de absorbit de piele: Uleiul de nucă de cocos se absoarbe rapid în piele, lăsând-o catifelată și fără a lăsa o peliculă grasă.

5. Calmează iritațiile: Poate ajuta la calmarea iritațiilor și erupțiilor cutanate, fiind deosebit de util pentru pielea delicată a bebelușilor.

Cum se utilizeaza uleiul de cocos ca lotiune de corp?

Luati un pic de ulei de nuca de cocos in palme, frecati usor palmele apoi ungeti zonele pe care doriti sa le hidratati. Lasati uleiul pe corp pana la urmatoarea baita.

Bebelusul adora masajul. Masajul bebelusului este un perfect de stimulare senzoriala a bebelusului. Masajul il ajuta sa-si fortifice musculatura, determinan-o sa “intre in actiune”, si sa faca fata solicitarilor (de nopti nedormite :)). Miscarile trebuie sa fie blande , pentru a nu irita pielea extrem de sensibila si scheletul osos foarte fragil al copilului. Urmariti ca in timpul masajului, copilul sa fie bine dispus.

Iata un ghid al masajului bebelusului - pas cu pas precum si un video frumos si explicativ care va poate ghida in meseria de maseur de bebelus cu dragoste.

Nota: consultati medicul pediatru daca copilul sufera de piele uscata cronica.

Uleiul de cocos pentru masajul bebelusilor

Majoritatea parintilor sunt constienti de beneficiile masajului pentru bebelusi. Folosirea uleiului de nuca de cocos este chiar benefica. Acesta este absolut natural si nu contine ingrediente nocive sau chimicale.

Cum se utilizeaza uleiul de cocos pentru masaj?

Luati cantitati egale de ulei de nuca de cocos extra virgin si ulei de masline si amestecati bine.

Adaugati (optional) o picatura de ulei esential natural, cum ar fi lavanda. Utilizati amestecul pentru masajul bebelusului inainte de culcare.

Cum tratam crusta de lapte a bebelusului cu ulei de cocos

Bebelusii sunt atat de fragili incat alegerea unor produse pentru ei nu este deloc o sarcina usoara pentru parinti. Daca va faceti griji cu privire la substantele chimice si ingredientele utilizate in produsele achizitionate de la magazin, inlocuiti-le cu produse naturale. Acestea sunt blande cu micutul tau, pe langa faptul ca sunt rentabile!

Suprafata capului sau scalpul uscat este o afectiune care afecteaza multi nou-nascuti in primele saptamani dupa nastere. Starea este caracterizata de un scalp inflamat si pare ca cel mic are matreata. Conditia este proeminenta in jurul zonei capului care atinge cel mai mult patul. Deoarece bebelusul este inca prea micut si nu este capabil sa-si miste capul, frecarea constanta a bebelusului pe perna sau pe lenjeria de pat poate provoca crusta de lapte. Este, de asemenea, cunoscuta sub numele de dermatita seboreica sau seborrhea. Uleiul de cocos poate face minuni in aceasta situatie.

Uleiul de cocos este un produs natural benefic. Este atat de eficient in multe afectiuni dermatologice incat ar fi pacat sa nu profitam de magia sa. Citeste mai departe AICI

 

Cum ingrijim parul unui nou-nascut cu ulei de nuca de cocos si de ce

Cand bebelusul se naste, parul poate fi moale si matasos, dar poate avea si un par uscat. Poate fi dificil sa piepteni parul bebelusului, mai ales daca este incurcat - rezultatul poate fi dureros si deranjant pentru micut.


Iata cum ingrijim parul unui nou-nascut cu ulei de nuca de cocos si de ce..

 

Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau

Ești o mămică modernă? Atunci trebuie să instalezi aplicatia Eu, Mămica pe telefonul tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Pe lângă aceste informaţii atent alese, aplicaţia înglobează o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.

Aplicatia Eu, Mamica - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată. Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor. DESCARCA ACEASTA APLICATIE DE AICI. 

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII