Teste verbale pentru determinarea inteligentei copilului intre 4-6 ani

Teste verbale pentru determinarea inteligentei copilului intre 4-6 ani

Teste verbale pentru determinarea inteligentei copilului intre 4-6 ani

Testele pentru evaluarea inteligentei copilului - pentru scara de inteligenta Wechsler sunt special concepute pentru a evalua abilitatile intelectuale ale copilului.

Iata exemple de teste verbale pentru determinarea inteligentei copilului intre 4-6 ani

- veti citi;
Teste verbale pentru determinarea inteligentei
Teste verbale  - exemple
Evaluarea testelor cu Scala de inteligenta Wechsler pentru copii
Ce tip de inteligenta are copilul tau: teoria inteligentei multiple
Copilul supradotat: abilitati si slabiciuni
Despre parinti si copii inteligenti

Teste verbale pentru determinarea inteligentei

Aceste teste verbale se ofera copiilor cu varsta intre 4-6 ani si sunt evaluate de catre un examinator competent (de preferat un psiholog). Testele de mai jos dureaza aproximativ o ora.

Teste verbale  - exemple

Testul de informatie

Acest test exploreaza nivell de cunostinte ale copilului.
De exemplu: Arata-mi gurita. Pune mana pe ea.

Testul de vocabular

Testul de informatie testeaza nivelul vocabularului copilului  si il pune sa explice sensul anumitor cuvinte, prin gasirea unor cuvinte cu aceasi semnificatie.
De exemplu: Ce este o soseta?
Copilul trebuie sa raspunda fara sa arate obiectul cu mana si fara sa dea o explicatie folosind un cuvant din dialect sau argou. El trebuie doar sa explice  cu cuvintele sale ce este o soseta.

Testul de aritmetica

Acest test poate cuprinde mai multe teste abastracte de diverse grade de dificultate. Aceste teste se fac fara hartie sau creion. Copilul trebuie mai intai sa compare cantitati elementare. I se arata de pilda un carton pe care sunt reprezentate mingi si i se spune: uite niste mingi. Care este cea mai mare? Arata-mi cu degetul.

Testul de similitudine

In cadrul acestui test copilul trebuie sa termine o fraza inceputa intr-un mod rational. Acest exercitiu exploreaza analogia dintre doua elemente pe care copiii le indentifica drept compatibile sau asemanatoare.
Exemplu: Tu desenezi cu o carioca dar desenezi si cu ... (un creion colorat, o creta, o pensula)

Testul de intelegere

Testul de intelegere consta in a raspunde in mod adecvat la unele intrebari. Raspunsul este considerat corect daca este logic si adaptat.
Exemplu: Ce trebuie sa faci daca te-ai taiat la deget? Rasunsuile bune se refera la modul in care trebuie acordat priml ajutor si nu la faptul ca va plange.

Testul frazelor memorate

In cadrul acestui test trebuie repetata cuvant cu cuvant o fraza pronuntata lent. Cuvintele frazei fac parte din vocabularul curent al copilului si nu sunt nici rare si nici complicat pronunatate. Lungimea frazelor va creste progresiv pana la 18 cuvinte pe fraza.
Exemplu: Paul are pantaloni albastri.

Evaluarea testelor cu Scala de inteligenta Wechsler pentru copii

Scala de inteligenta Wechsler pentru copii a fost publicata, pentru prima data in anul 1967 si apartine lui David Wechsler. DIn 1989 are o varianta ce cuprinde mai multe modificari si imbunatatiri, atat ale continutului, cat si ale procedurilor de administrare.

Acest instrument a fost construit cu intentia de a oferi practicienilor un mijloc de masurare a abilitatilor mentale (inteligentei) a copiilor prescolari, micilor scolari sau a celor cu varsta intre 4 si 6 ½ citeste in continuare aici.

Ce tip de inteligenta are copilul tau: teoria inteligentei multiple

Fiecare copil are o forma predominanta si speciala de inteligenta iar arta unui parinte si invatator este sa stie cum sa i-o sesizeze si sa ii puna acea inteligenta in valoare. Teoria inteligentei multiple a fost dezvoltata in anul 1983 de Dr. Howard Gardner, profesor la Universitatea Harvard.

El sugereaza ca notiunea traditionala de inteligenta bazata pe IQ (coeficientul de inteligenta) are limitele ei si propune, in schimb, opt tipuri diferite de inteligenta care sa acopere o paleta mult mai larga a intelectului uman. Afla ce tip de inteligenta are copilul tau.

Copilul supradotat: abilitati si slabiciuni

Desi multi parinti cred ca au un copil supradotat, sunt putini acei care stiu cu adevarat ce inseamna sa ai un copil supradotat.

Psihologii sunt de parere ca acei copii asa zis precoce nu sunt de fapt supradotati. Un psiholog celebru Cox Miles - este de parere ca de fapt copiii supradotati au rezultate medii la scoala in schimb au un nivel al creativitatii extrem de ridicat citeste in continuare despre copilul supradotat aici.

Despre parinti si copii inteligenti cititi si:

Importanta familiei in procesul de invatare
Inteligenţele multiple

Modurile de inteligenta ale copiilor si modul lor specific de invatare
 
Cum putem sa-i facem pe copiii nostri mai inteligenti: despre inteligenta, joaca, somn si alegeri
Copilul supradotat: abilitati si slabiciuni

autor: Alina Ciobanu, redactor DC - toate drepturile rezervate 2018. Referinte: Journal of Applied Psychology 2018

referinte: https://howardgardner.com/  
Lecturi recomandate:
Intelligence Reframed: Multiple Intelligences for the 21st Century; Howard Gardner; ISBN 0465026109
7 Kinds of Smart; Thomas Armstrong; ISBN 0452281377

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII