Alăptarea bebelușului in primele săptămani: 4 lucruri pe care vei fi bucuroasă ca le-ai știut

Alaptarea bebelusului in primele saptamani - 4 lucruri pe care vei fi bucuroasa ca le-ai stiut

Alăptarea bebelușului in primele săptămani: 4 lucruri pe care vei fi bucuroasă ca le-ai știut

Dacă astepti pentru prima dată un bebelus, probabil că iti imaginezi că alăptarea bebelusului este ceva natural si simplu care va merge ca pe roate si că nu trebuie să iti bati capul cu problemele care ar putea apărea. Si totusi, cel mai bine este sa fii pregatită. De altfel, alaptarea bebelusului in primele saptamani este esentiala pentru succesul misiunii de alaptare.

→ Iată 4 lucruri pe care vei fi bucuroasă că le-ai știut - și care iți vor oferi mult confort, dacă le știi din timp...si vei putea sa incepi alaptarea fiind bine informata despre primele probleme care pot apărea.

in acest articol veti citi mai multe despre:
Ce e de invatat la alaptare?
1. Intelegerea limbii nou-nascutului
2. Lacomia din timpul noptii
3. Nu trebuie sa induri dureri ale mameloanelor
4. O echipa de sprijin a alaptarii este esentiala
Primele saptamani de alaptare sunt provocatoare

Ce e de invatat despre alaptare?

Daca esti insarcinata si te gandesti la zilele care urmeaza dupa nasterea bebelusului ... probabil ca inca nu dai mare importanta alaptarii si pregatirea pentru acest episod din viata ta (si a bebelusului desigur).

E posibil sa te intrebi “Ce e de invatat despre alaptare? E un lucru natural; doar ii dai bebelusului sanul si el va suge, nu?”

Ei bine, ne-am dori sa putem spune ca asa este. Pe forumul despre alaptare de la Desprecopii am vazut insa atat de multe probleme legate de alaptarea bebelusului inca acum stim ca e de invatat ...

Cand incepe alaptarea si apar problemele ...

Exista multe probleme ce par sa inceapa odata cu alaptarea. Unele dintre aceste probleme s-au rezolvat rapid, in timp ce altele au fost mai provocatoare. Un studiu recent ne sprijina observatiile. S-a descoperit ca 92% din mamele cu copii in varsta de 3 zile au avut cel putin o problema de alaptare.

Citeste aici detalii Primele zile de alaptare: cum incepe alaptarea si cum stim ca merge bine - un ghid complet

In timp ce alaptare poate parea „naturala”, necesita ceva timp de invatare. Multe femei nu au fost niciodata in preajma unei femei care alapteaza. Alaptarea propriului copil va fi chiar prima lor experientta de acest fel.

OK, dupa aceasta introducere ce pare infricosatoare, vrem sa-ti spunem 4 lucruri importante ce vor face prima saptamana de alaptare mai usoara pentru tine.

1. Intelegerea limbii nou-nascutului

Bebelusii sunt nascuti cu reflexe ce ii ajuta sa supravietuiasca. Reflexul suptului si cel al cautarii cu gura sunt importante pentru hranire. Cand iti vezi bebelusul facand miscari de sugere sau deschiderea gurii si incercarea de a suge orice se afla in preajma sa este ca si cum el ar vorbi. El iti spune, „Hey, mama, hraneste-ma acum!” Daca plange deja, probabil ca iti spune, „Am incercat sa fiu dragut, dar mi-ai ratat semnalele. Acum voi fi mai dificil de oprit.”

Cand mamele recunosc primii indici de foame ai copilului, isi vor hrani copilul mai des. Acest lucru ajuta alaptarea sa aiba un start bun. Alaptarea frecventa semnaleaza corpului mamei sa produca lapte. Citeste aici cum comunica bebelusul ca ii este foame si vrea sa pape. Invata aceste semne esentiale ale bebelusului tau.

alaptare

2. Lacomia din timpul noptii

Cat de des auzim mamicile spunand ca bebelus a vrut sa suga toata noaptea? Des! A doua noapte a copilului poate fi o perioada dificila. Copiii doresc sa suga des. Sanii mamei sunt moi. Multa lume presupune ca aceasta inseamna ca nu au suficient lapte; sunt foarte tentante sa foloseasca laptele formula.

Aceasta perioada de hranire frecventa este NORMALA. Copilul tau face exact ceea ce ar trebui sa faca. Interferarea cu acest proces natural prin oferirea laptelui formula poate conduce, in timp, la scaderea productiei de lapte. Daca copilul tau a avut in ultimele 24 de ore cateva scutece ude si un caca, asteapta linistita si continua hranirea sa frecventa. in curand vei auzi mai multe inghitituri la san si vei avea un copil mai multumit. Uraaa!

3. Nu trebuie sa induri dureri ale mameloanelor

Am auzit cu totii povesti de groaza cu dureri de mameloane. Insa nu trebuie sa fie neaparat asa. Sensibilitatea sfarcurilor este obisnuita in primele cateva saptamani de alaptare. Craparea sfarcurilor, sangerarea sau durerea ce iti da fiori este un semn ca sugarul pune prea multa presiune pe acestea.

Ajustarea pozitiei tale de alaptat si fixarea copilului la san (pentru ca sfarcul sa fie adanc in gura copilului) ar trebui sa ajute. Daca aceste simple sfaturi nu ajuta, inainte de a renunta, te rugam sa consulti o persoana specializata in alaptare, precum un consultant certificat international in lactatie! in cazul in care cauza este ceva mai complicata (ca limba-cravata), obtinerea unei evaluari si a unui tratament precoce poate salva alaptarea. Citeste Produse care te ajuta sa-ti alaptezi bebelusul mai usor

4. Sprijinul este esential

Sa ai un nou-nascut reprezinta una dintre cele mai mari schimbari pe care le vei intalni in viata. Este greu sa-ti imaginezi cat de dramatic ti se va schimba viata. Vei invata sa alaptezi in acelasi timp in care te recuperezi dupa nastere si iti reorganizezi relatia cu partenerul.

Cercetarile arata ca sprijinul partenerului este esential pentru asigurarea succesului alaptarii. Daca nu ai un partener, recruteaza o prietena care a alaptat. Cand te confrunti cu o lupta sau ai intrebari la primele ore ale diminetii, vei avea nevoie de cineva sa te sprijine si sa iti spuna ca ceea ce faci este important.

Hai pe forumul despre alaptare de la Desprecopii si pune intrebari. Acolo sunt multe mamici care alapteaza cu succes. Spune-le ca te vei baza pe ele pentru a-ti raspunde la intrebari si a te sprijini. si, daca poti ruga aceste persoane de incredere sa te ajute cu ceva din treburile casnice, e castig dublu!

→ Daca ai probleme cu alaptarea, te asteptam pe si pe grupul nostru secret de pe Facebook: Alaptarea cu dragoste.

Primele saptamani de alaptare pot fi o provocare

Cunoasterea acestor 4 lucruri va ajuta la usurarea situatiei. Curand te vei descurca bine de una singura. Laptele tau va fi intotdeauna pregatit pentru copil exact la temperatura potrivita, oferindu-ti timp sa-ti alinti si sa te bucuri de nou-nascutul tau..

Alaptarea bebelusului - ghid complet

Alaptarea bebelusului este cel mai natural si mai hranitor mod de a contribui la dezvoltarea sanatoasa a copilului tau. Toate studiile medicale demonstreaza ca alaptarea la san aduce copilului absolut toata hrana de care are nevoie, ii intareste sistemul imunitar si ii scade sansele de a contracta infectii. Laptele matern isi schimba compozitia in timp - adaptandu-si compozitia nutritionala, necesitatilor sugarului. In afara de avantajele sanatatii, alaptatul este un timp special menit adancirii relatiei dintre mama si copil. Astfel, timpul alaptatului reprezinta momente pretioase de tacere, plina de comunicare intensa si dragoste impartasita.Totul despre alaptare, cu detalii  - de la Desprecopii.com:

 Alaptarea, etapele alaptarii si nevoile bebelusului

Colostru - prima masa a bebelusului tau
Despre stresul primelor zile de alaptare
Alaptarea in timpul puseelor de crestere ale bebelusului
Secretul reusitei alaptatului
Pozitii de alaptare Ghid Complet

Desprecopii este un site dedicat alaptarii, care contine informatii indepedente si ne-influentate de nici un interes comercial - care are un ghid complet si independent al alaptarii. 

Te asteptam pe forumul special dedicat alaptarii - unde vei gasi mii de intrebari si raspunsuri despre perioada alaptarii: ALAPTAREA BEBELUSULUI 

→ Daca ai probleme cu alaptarea, te asteptam pe si pe grupul nostru secret de pe Facebook: Alaptarea cu dragoste.

➡️  Aplicația de alăptare a bebelușului - o găsești aici:

aplicatie de alaptare

🔸 În Google Play aici:

Alăptarea Bebelușului

🔸 În Apple Store aici:

Alăptarea Bebelușului

➡️ Forumul de ALAPTARE

Pe forumul desprecopii.co exista un FORUM SPECIAL DEDICAT ALAPTARII de unde puteti afla o multime de raspunsuri la cele mai frecvente intrebari. Dincolo de argumentele pasionale veti gasi si raspunsuri menite sa te linisteasca. 

→ Daca ai probleme cu alaptarea, te asteptam pe si pe grupul nostru secret de pe Facebook: Alaptarea cu dragoste.

 

autor: Desprecopii.com,
Redactor: Milena Sadova, Toate drepturile rezervate © 2024

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII