Ce este FEREASTRA FERTILĂ: Acea periodă magică când poți concepe un bebe - așa se calculează corect
Fereastra fertilă este un concept de care poate încă nu ați auzit până în momentul în care dorința de a deveni mamă nu devine presantă... 🪟🤰
Ciclul fertilității feminine rămâne un mister pentru mulți bărbați și femei deopotrivă, însă cunoscând fereastra fertilă, puteți rămâne însărcinată mai repede. "Fereastra fertilă" se referă la intervalul din ciclul de fertilitate feminin în timpul căreia o femeie este capabilă să rămână gravidă. 📆👶
in acest articol veti citi mai multe despre:
Ce este fereastra fertila?
Ce se intampla in timpul ovulatiei?
Cum imi pot da seama ca ma aflu in fereastra fertila?
Profitati la maxim de fereastra fertila
8 semne ale ovulatiei
Despre ovulatie
Ce este fereastra fertila?
"Fereastra fertila" se refera la intervalul din ciclul de fertilitate feminin in timpul careia o femeie este capabila sa ramana gravida - aceasta include, de obicei, ziua in care ovuleaza si cele cinci zile care preced ovulatia. Acesta este cel mai bun moment pentru a avea relatii sexuale daca incercati sa concepeti. Cu toate acestea, raportul sexual in afara ferestrei fertile nu trebuie evitat!
Ce se intampla in timpul ovulatiei?
In timpul ovulatiei, ovarul unei femei elibereaza un ou in tubul uterin, unde poate supravietui aproximativ 24 de ore inainte de a calatori in uter, unde se dezintegreaza. Cu toate acestea, daca oul este fertilizat in acel moment, acesta devine un zigot care se poate atasa de peretele uterin. Acolo devine un embrion, iar mai departe un fat.
O conceptie gresita presupune ca exista doar o zi pe luna in care o femeie poate ramane insarcinata. Cu toate acestea, deoarece sperma poate trai in uter pana la cinci zile, sexul in timpul celor cinci zile care preced ovulatia poate duce la conceptie.
Ganditi-va la uterul dvs. ca la sala de asteptare a unui hotel, in care sperma asteapta cu rabdare pentru ca oul sa se pregateasca pentru o intalnire. Odata ce oul paraseste camera hotelului si ajunge in hol, sperma i se poate alatura si se pot muta impreuna (bine, cel putin sperma care reuseste sa fertilizeze oul - restul isi intalneste moartea prematura).
Cum imi pot da seama ca ma aflu in fereastra fertila?
Exista cateva metode de determinare a momentului in care, in timpul ciclului de fertilitate, poate aparea o conceptie. Cea mai buna modalitate de a va gasi fereastra fertila este sa utilizati o combinatie de metode de urmarire a semnelor de ovulatie. Iata ce veti avea nevoie: un calendar (sau o aplicatie pentru fertilitate), un termometru bazal si dorinta de a te simti foarte confortabil cu corpul tau, pentru ca vei petrece mai mult timp cu vaginul (si cu fluidele pe care le produce).
In timpul ovulatiei, temperatura bazala - adica temperatura pe care o cititi de indata ce va treziti, inainte sa va ridicati din pat - creste usor. Veti produce un mucus cervical subtire, elastic, care arata ca albusul de ou, pe care il puteti observa pe hartia igienica cand mergeti la baie. In plus, cervixul va fi ridicat si moale in vagin, deci este o idee buna sa va simtiti propriul cervix pe parcursul ciclului si sa observati cum se schimba pozitia sa.
Este posibil sa dureze cateva luni pentru a va da seama cu precizie momentul cand va aflati in perioada fereastrrei fertila, mai ales daca aveti cicluri neregulate sau o afectiune cum ar fi sindromul ovarului polichistic. Pentru a obtine si mai multa precizie, puteti achizitiona un kit de testare a ovulatiei, care masoara hormonii din urina pe tot parcursul ciclului, prezicand zilele cele mai fertile.
Profitati la maxim de fereastra fertila
Odata ce ati determinat fereastra fertila, restul depinde de voi.
Asigurati-va ca aveti o dieta sanatoasa,evitati caldura - pentru ca aceasta poate ucide spermatozoizi (stati departe de sauna!) si stati departe de lubrifianti - care pot impiedica motilitatea spermei..
Citeste 104 sesiuni de dragoste pentru a ramane insarcinata - aceasta este media pentru a concepe un copil
Calculator Ovulatie, Calculeaza zilele fertile
Folosind calculatorul de ovulatie de mai jos te poate ajuta sa identifici perioada fertila (zilele cele mai fertile). Calculatorul se bazeaza pe datele specifice ciclului tau menstrual. Ca sa-ti maresti sansele de a ramane insarcinata iti recomandam ca pe langa acest calculator sa citesti si despre temperatura bazala. Iti recomandam aceste doua articole: Fertilitatea si conceperea unui copil | Temperatura bazala in faza luteala
8 semne ale ovulatiei
Ovulatia este acel miracol feminin care se intampla in fiecare luna, la femeile care nu au ajuns inca la menopauza. Practic, zilele in care se intampla ovulatia, marcheaza semnalul cand femeia poate procrea - cu ajutorul desigur - al unui spermatozoid viteaz.
In fiecare luna, un ou (ovul) se maturizeaza in interiorul ovarelor tale si apoi se deplaseaza in tubul falopian, spre uter. Pentru a avea sansa unei sarcini, trebuie sa activitate sexuala in perioda 1-2 zile inainte de ovulatie si pana la 24 de ore dupa aceasta. Celulele spermei, spermatozoizii pot trai pana la 2-3 zile dar un ovul traieste doar 24 de ore dupa ovulatie - daca desigur, nu se intampla fertilizarea.
Iata 8 semnale ale ovulatiei pe care trebuie sa la stii, daca doresti sa devii mamica.
Despre ovulatie, alte detalii interesante
Ce se intampla daca faci sex in ziua in care ovulezi?
Ovulatia: 6 moduri in care ovulatia afecteaza femeile
Calculator fertilitate: calculeaza zilele cand poti ramane insarcinata
Cum stiu cand ovulez?
Temperatura bazala in faza luteala
CALCULATOR OVULATIE
Grupuri de suport si intelegere: Asteptand o comoara in viata noastra
Dorinta de a ramane insarcinata este adesea stresanta si va poate consuma extraordinar de tare. Cunoasterea inseamna putere. Cu cat stiti mai multe, cu atat veti avea mai putine emotii si veti putea sa infrunta cu curaj drumul acesta. Aveti alaturi suportul online al celei mai mari comunitati de limba romana: Desprecopii.com. Pentru suport concret, incurajare si prietenie, va asteptam pe cel mai citit forum online al femeilor aspirante la meseria de mamica: Asteptand o comoara in viata noastra !
autor: echipa Desprecopii.com , Toate drepturile rezervate Desprecopii.com © 2024
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII