Dieta 5-2: iată cum scapi cu eforturi minine de niște kilograme in plus

Dieta 5-2 -  iata cum scapi cu eforturi minine de niste kilograme in plus

Dieta 5-2: iată cum scapi cu eforturi minine de niște kilograme in plus

Ideea de baza a dietei 5:2 este ca poti manca ceea ce vrei timp de 5 zile pe saptamana, apoi in urmatoarele 2 zile trebuie sa tii post  - adica trebuie sa ai grija sa nu depasesti 600 de calorii (pe zi). Dieta care iti permite sa mananci tort de ciocolata, si totusi sa pierzi in greutate, pare incredibila!

Voi ati auzit de dieta 5:2 ...? Iată cateva detalii interesante!

in acest articol veti citi mai multe despre:
Cura de slabire in care mananci 5 zile si faci pauza in 2 zile
Ce este dieta 5:2?
Dieta fara restrictii!
Beneficiile dietei 5:2 pentru sanatate
Ce NU trebuie sa va lipseasca in aceasta dieta

Cura de slabire in care mananci 5 zile si faci pauza in 2 zile

In lunga colectie a dietelor, a aparut un nume nou - este dieta (sau asa zis cura de slabire) cu numele 5:2.

Tot mai multe celebritati o folosesc cu succes si se declara super incantate de rezultatele ei - o dieta ce se bazeaza pe faptul ca trebuie sa ne abtinem de la mancare 2 zile pe saptamana.

Voi ati auzit de dieta 5:2 ...? Iata cateva detalii interesante!

Ce este dieta 5:2?

Ideea acestei diete este ca poti manca ceea ce vrei timp de 5 zile pe saptamana, apoi in urmatoarele 2 zile trebuie sa tii post  - adica  trebuie sa ai grija sa nu depasesti 600 de calorii (pe zi). Dieta care iti permite sa mananci tort de ciocolata, si totusi sa pierzi in greutate, pare incredibila!

"Postul" intermitent (caci nu vorbim de acelasi post pe care il tinem inainte de Sfintele sarbatori de Paste sau Craciun) se pare ca da rezultate foarte bune in ceea ce priveste pierderea in greutate (cu alte beneficii).

Aceasta dieta a fost popularizata prin intermediul unei emisiuni difizate de BBC in 2012: intitulat  "Posteste si traieste mai mult" (Eat Fast and Live Longer). Doctorul si jurnalistul Michael Mosley a prezentat dieta - la moda -  drept "revolutionara cu adevarat" si, ca urmare, a publicat cartea "The Fast Diet" in Ianuarie 2013.

La o luna dupa publicarea cartii lui Mosley, fostul jurnalist al BBC, Kate Harrison, a lansat versiunea sa intitulata "The 5:2 Diet Book". Recomandarile din ambele carti difera usor, desi principiile generale ale dietei raman aceleasi.

dieta

Dieta fara restrictii!

Simplitatea dietei si faptul ca putem manca ce ne place timp de 5 zile pe saptamana, sunt cheia popularitatii sale. In aceste zile se recomanda sa mancam normal, iar apoi, timp de 2 zile (non-consecutive), sa mancam doar 25% din cantitatea totala de calorii necesare - 500 de calorii pentru femei si 600 de barbati.

Nu exista restrictii cu privire la tipurile de alimente pe care le putem manca. Va puteti astepta sa pierdeti in greutate aproximativ 0.5 kg pe saptamana.

Beneficiile dietei 5:2 pentru sanatate

Nutritionistul terapeut Kerry Torrens spune:

Dieta 5:2 si alte diete intermitente pe termen lung sunt considerate a fi mai usor de urmat decat restrictiile traditionale de calorii, iar un avantaj este ca nu trebuie sa excludeti niciun grup de alimente. "Postul" este un concept simplu care pare sa promoveze scaderea in greutate, desi foamea experimentata poate fi un factor limitator pentru unii. Multi vad regimul alimentar mai putin ca o "dieta" si mai mult ca un mod de viata care ii poate ajuta sa isi mentina pierderea in greutate pe termen lung. Toate titlurile pentru regimul 5:2 si regimuri similare de repaus intermitent sustin ca restrictia calorica poate fi legata de:

- Imbunatatirea functiei creierului
- Reducerea riscului de boli cardiace, accident vascular cerebral si cancer
- Imbunatatirea nivelului de colesterol si a controlului zaharului din sange

Mai multe dovezi ajung la lumina cu privire la beneficiile acestui tip de dieta, desi este evident ca sunt necesare studii pe termen lung.

Ca si in cazul tuturor dietelor, femeile insarcinate si cele care alapteaza, precum si diabeticii, ar trebui sa solicite sfatul medicului inainte de a se angaja intr-un program de hrana restrictionat. In plus, acest tip de dieta poate fi nesigur pentru adolescenti si copii, care sunt dispusi sa piarda substante nutritive cruciale necesare cresterii si pot prezenta riscuri de a dezvolta obiceiuri alimentare nesanatoase.

Ce NU trebuie sa va lipseasca in aceasta dieta

In zilele de "post", unii raporteaza un nivel scazut de energie, o concentrare slaba si dureri de cap/ameteala. Mentinerea hidratarii cu apa si ceaiuri pe baza de plante este foarte importanta, deoarece deshidratarea poate fi o cauza a durerilor de cap si a oboselii.

Includeti legumele si proteinele in zilele de "post", alaturi de putini carbohidrati, pentru a va ajuta la controlul si gestionarea apetitului. Daca alegeti sa urmati dieta, asigurati-va ca cele 5 zile sunt bogate in optiuni nutritive, fructe, legume, cereale integrale si proteine ​​slabe, cum ar fi pui, peste, lapte si produse lactate. Unii participanti aleg sa usureze postul, incepand mai intai sa prelungeasca timpul dintre masa de seara si prima masa a doua zi - decalajul pe care sustinatorii acestei abordari il sugereaza e de cel putin 12 ore.

Evitati postul pe parcursul a doua zile consecutive - "postit" de exemplu luni si joi (nu luni si marti) - acest lucru ajuta la prevenirea oboselii.

Atunci cand urmariti o dieta cu continut scazut de calorii, este important sa alegeti alimente bogate in nutrienti. Optati pentru proteine ​​slabe, cum ar fi carne de pasare si legumele, mai degraba decat calorii contorizate si mese de-a gata. Acestea din urma pot parea ca cea mai usoara optiune, dar nu sunt la fel de satisfacatoare.

Retineti ca, daca intentionati sa incercati orice forma de dieta, va rugam sa va adresati mai intai medicului dumneavoastra pentru a va asigura ca puteti face acest lucru fara risc pentru sanatate. 

Indicele de masa corporal dupa nastere: de ce trebuie sa fii cu ochii pe el si care e cel ideal

Dupa nastere - kilogramele in plus sunt o adevarata provocare

Pastrarea greutatiisuplimentare dupa nastere a fost asociata cu o continua castigare de kilograme, ceea ce poate duce la obezitate, boli cardiovasculare si diabet.

In plus, kilogramele in plus de dupa nastere - nemuncite - cresc risc pentru prolapsul organelor pelvine. Acest lucru poate fi risccant pentru o eventuala urmatoare sarcina.

“Femeile care pastreaza greutatea castigata in timpul sarcinii sunt in pericolul de a castiga mult mai multe kilograme la o viitoare sarcina, ceea ce poate conduce la complicatii ale sarcinei si probleme de sanatate pentru copil citeste mai departe aici.

Cura de slabire dupa o perioada de plin dezmat culinar

Tu, cea care ai început să citești articolul cu un rest de prăjitură în colțul farfuriei, stai liniștită. Acesta nu este încă un articol motivațional, care să te determine eventual să arunci la gunoi zecile de calorii rămase și să hotărăști că e timpul pentru a da jos kilogramele acumulate de sărbători – sau, în fine, acumulate de ani încoace.

De ce nu este? Pentru că nu cred în așa ceva. Nu cred în articole super-motivante care să-ți schimbe viața, nici în diete-minune, și cu atât mai puțin în pastilele mult-lăudate în emisiunile de teleshopping. Nu cred nu pentru că aș fi din fire vreo necredincioasa. Dimpotrivă, aș spune. Am încercat la viața mea cam tot. M-am trezit în nenumărate zile de luni cu o hotărâre de nezdruncinat că ”de azi înainte, țin regim”. Și îl țineam, da. De regulă, țineam regim absolut dimineața – asta însemnând că nu mâncam nimic; nu-mi era foame deloc, yeeey, ce bine, rezist.... La prânz înghițeam în sec la cantină unde ... citeste in continuare aici. .

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Greutate

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII