Sunt mamă de gemeni și am avut aceste 10 surprize imense la nașterea gemenilor mei - confidențial

Sunt mama de gemeni si am avut aceste 10 surprize imense la nasterea gemenilor mei - confidential

Sunt mamă de gemeni și am avut aceste 10 surprize imense la nașterea gemenilor mei - confidențial

O mamica de la Desprecopii povesteste, cu multa deschidere si sinceritate ce suprize placute dar mai ales neplacute a avut dupa nasterea gemenilor sai...

O relatare confidentiala pentru care ii multumim.

in acest articol veti citi mai multe despre:
1. Cand nasterea devine reala, te-ai putea inspaimanta
2. Cezariana – nu neaparat optiunea cea mai putin dureroasa
3. Te rog sa ma scuzi, insa ceva mi-a parasit corpul prin vagin
4. Pantalonii scutec
5. Cel mai rau masaj avut vreodata
6. Apoi iti vor scoate capsele?!
7. Hei, copilas, eu ... (sforai)
8. Sanii mei au sfarcuri plate
9. Trebuie sa CE inainte de a merge acasa?
10. Oh, adio, rusine. Nu cred ca ne vom mai intalni vreodata
PS: „Caca Postpartum” sau asa cum il numesc eu „Nu”

Iata postarea unei mamici de pe forumul de sarcină de la Desprecopii

Hello girls - Am avut gemeni si am avut o sarcina destul de linistita. Dar, eram insarcinata cu gemeni, asa ca eram deja la nivelul maxim al alertei de teroare. SI probabil ca am pus multe intrebari de panica despre sarcina ...

Dar, in general eu si sotul meu am invatat despre foarte, foarte multe lucruri in putinile luni in care am participat la cursurile prenatale si am citit mult despre sarcina gemelara pe Desprecopii, INSA s-a dovedit ca exista o gramada de lucruri care se intampla chiar inainte de a pleca din spital, lucruri despre care nu numai ca am invatat la cursuri, insa nimeni nu le-a mentionat vreodata. Presupun ca majoritatea oamenilor considera ca odata ce ai deja copilul in brate, nu mai exista nici un motiv sa dai sfaturi despre sarcina ... insa ...am sa o fac pentru alte gravidute care habar nu au ce le asteapta ...

Deci fiindca imi pasa, vreau sa impartasesc cateva dintre experientele surprinzatoare pe care le-am avut dupa ce am nascut doi gemeni adorabili - si despre care mi-ar fi placut sa stiu cate ceva:

1. Cand nasterea devine reala, te-ai putea inspaimanta

Credeam ca sunt pregatita. Pana in momentul in care m-au dus in sala de operatii, am avut ore sa ma gandesc la aceasta cezariana.

Deci nu eram pregatita pentru atacul masiv de panica ce m-a lovit odata ce m-au pregatit pentru epidurala. M-am uitat in sala de operatii si am vazut in jur tot acel echipament si toate acele asistente ce organizau lucrurile si deodata m-a lovit ideea ca trenul sarcinii a ajuns la ultima statie. Nu detineam controlul – copiii erau pe drum.  Probabil ca am albit pentru ca sotul meu s-a oprit pentru a ma intreba daca eram ok. Am reusit cumva sa ma opresc din a intreba pe toata lumea din camera daca am putea astepta cam o jumatate de ora sau putin pentru a ma putea gandi mai mult la aceasta. Chiar imi doream asta. Din fericire, am spus „sunt bine” si am inghitit in sec.

2. Cezariana – nu este neaparat optiunea cea mai putin dureroasa

Nu m-am gandit prea mult la durerea ce urma sa vina cu o operatie de cezariana. Pana la urma, nu era ca si cum as fi urmat o nastere vaginala fara medicamente. Nu, urma sa fiu dopata cu medicamente inainte, in timpul si dupa experienta nasterii copilului meu. Urma sa fiu bine, nu?

Sfinte Sisoe, in ce agonie am fost dupa cezariana. A-GO-NI-E. Abia am reusit sa fac primul meu dus postoperator, cand apa mi-a lovit stomacul, simtindu-ma in pragul mortii. Vrei sa stii ce altceva a mai fost dificil? Sa stau in pozitie de drept, caci altfel s-ar fi produs miscarea cusaturilor. Saptamani intregi dupa nastere am fost un dezastru indopat cu nurofen. Au fost vremuri rele.

Totusi, nu se intampla tuturor la fel – am prietene care au reusit sa se plimbe cu foarte putina durere urmatoarea zi dupa cezariana. Poate s-a intamplat asa din cauza ca am cateva kilograme mai mult decat ele ... Sau poate ca toate celelalte femei pe care le cunosc sunt eroine. Sunt posibile ambele variante.

3. Te rog sa ma scuzi, insa ceva mi-a parasit corpul prin vagin

Nu aveam nici o idee ca dupa ce au scos bebelusii din burta mea, au luat acea placenta veche si m-au cusut inapoi, inca exista atat de multe lucruri care trebuie sa iasa din corpul meu. Vei sta intinsa acolo in timp ce te bucuri de budinca spitalului, cand, dintr-odata, ocazional, ceva isi va croi drum afara din tine. Crede-ma, nimic nu se compara cu momentul in care vorbesti cu soacra ta si simti ca ceva iti iese din vagin. Este extrem de deranjant. E sange...

Am mentionat sangerarea? Sinte Sisoe, dupa ce am nascut, am sangerat zile, daca nu chiar saptamani. Ceea ce m-a condus la lenjeria preferata a fiecarei femei dupa nastere:

4. Pantalonii scutec

Ah, faimosii chiloti din plasa. Nu-i asa ca sunt magnicifi? Considera aceasta un alt mod de a te apropia de nou-nascutul tau, deoarece amandoi va aflati in propria mizerie.

5. Cel mai rau masaj avut vreodata

Hei, stiai ca asistentele vor insista ca iti trebuie un fel de masaj? Da, intr-adevar! Si stiai ca iti vor masa stomacul, exact acolo pana unde de curand ai avut undeva intre cinci si cincisprezece kg de bebelus si, de asemenea, acolo unde cineva te-a taiat recent si te-a cusut inapoi?

Doare. Doare ingrozitor. Dar asta se face pentru ca uterul sa se contracte si sa nu sangerezi pana la moarte, ceea ce este o idee super buna, insa cuvantul „masaj” nu descrie deloc cum se simte, de fapt, acel masaj. Este ca si cum ai spune „imbratisari ale burticii.” Desigur, faptul ca se numeste „masaj uterin” ar fi trebuit probabil sa imi spuna ca aceasta nu avea sa fie o experienta confortabila. Nu este ca si cum ti-ar oferi masaj uterin la spa.

„Hm...oare vreau un masaj facial, pedichiura sau unul uterin...?”

6. Apoi iti vor scoate capsele?!

Iata un lucru mic despre care am uitat: odata ce au inchis incizia, la un moment dat, trebuie sa scoata capsele. Huh! Nu m-am gandit deloc la asta pana cand nu a venit asistenta sa o faca. Eram deja speriata emotional de toate „masajele” mele, asa ca am fost ingrozita de scoaterea acelor capse cu ceea ce arata ca o mica pereche de clesti.

Asistenta incerca sa-mi spuna ca nu avea sa-mi faca rau, insa eu nu o credeam. L-am luat pe sotul meu de mana iar cu cealalta mana mi-am acoperit ochii inainte ca asistenta sa inceapa. si stii ce? Chiar nu a durut deloc. Apoi, asistenta a spus, „Ok, acum al doilea rand.” M-am intors si am spus, „CE?!” Iar ea a spus, „Doar glumeam.” I-am spus ca este cea mai rea asistenta din lume, iar de atunci am fost cele mai bune prietene.

7. Hei, copilas, eu... (si sforai)

Dupa nastere mi s-a dat un mic medicament pe baza de magneziu, deoarece am dezvoltat preeclampsie la sfarsitul sarcinii. Nu stiam nimic despre magneziu, deoarece am presupus ca voi fi doar pe calmante. Pai, magneziul te face somnoroasa - si prin somnoroasa, vreau sa spun ca am adormit in timp ce mancam ...Nici macar nu glumesc.

Asa am petrecut primele cateva zile pretioase din viata copiilor mei – incercand sa raman treaza suficient de mult pentru a lua o gura de apa.

8. Ai sfarcuri plate?

Ambii mei copii au mers la NICU, asa ca am inceput sa pompez lapte in camera mea. Mi-am inchipuit ca nu voi obtine foarte mult lapte la inceput, insa in ziua a treia, cand femeia de serviciu a intrat in salon, s-a uitat la pompa mea goala, apoi si-a impreunat degetele si a spus cu o voce ingrijorata, „Atat de putin?” Am simtit atunci ca acest alaptat avea sa fie ceva mai greu decat parea.

Eu si alaptarea nu am ajuns niciodata la o intelegere desi am tot citit despre alaptarea gemenilor . Am continuat sa am probleme si dupa ce am mers acasa, asa ca am apelat pentru ajutor la asistenta de lactatie de la cabinetul doctorului meu. Ea a aruncat o privire asupra problemei si a spus, „Pai, va fi ceva mai dificil pentru tine, din cauza ca ai sfarcuri plate.”

Poftim? Ce e asta acum? Nu am mai auzit niciodata inainte de sfarcuri plate. Nu aveam nici o idee ca exista nume pentru diferite tipuri de sfarcuri. De asemenea, nu aveam nici o idee ca ale mele nu erau normale. Aproape am spus, „Ei bine, nu am avut niciodata plangeri inainte.” insa din nou, este vorba despre a-ti ascunde nebunia.

Asa ca am spus, „Deci, ce sa fac?” Iar ea mi-a raspuns, „Ei bine, poti face asta, insa va necesita mult timp si energie.” Acesta a fost lucrul gresit pe care sa il spuna unei persoane cu gemeni in varsta de trei saptamani si care nu a reusit sa doarma mai mult de doua ore neintrerupt de la nasterea lor. Am spus, „Ok. Atunci renunt„

Si m-am interesat despre ce fel de lapte formula sa dau gemenilor mei...vezi aici Cum aleg formula de lapte praf: ghid pentru mamici

9. Trebuie sa CE inainte de a merge acasa?

Ooo... Trebuia sa pot trage vanturi inainte de a putea parasi spitalul.

Erau foarte seriosi si in privinta acestui lucru. Acest lucru nu a fost usor pentru cineva ca mine care devine extrem de stresat atunci cand simte ca deranjeaza pe altcineva. Asadar, cu familia, sotul si personalul medical asteptandu-ma sa dau gaze pentru a putea pleca acasa, nu era o situatie ideala pentru mine.

Este o situatie ciudata in care sa fii, deoarece, de obicei, cand oamenii te intreaba daca ai dat gaze, spui NU. Dar, in spital, daca continui sa spui nu, atunci nu vei pleca niciodata, iar ei urasc asta. Am asteptat prima senzatie care se simtea ca o minora eliberare anala si am profitat de ea. Uraa!

10. Oh, adio, rusine. Nu cred ca ne vom mai intalni vreodata

Cred ca acesta a fost cel mai important lucru care mi s-a intamplat dupa nastere, si pe care nu l-am cunoscut inainte.

Inainte de a avea copii, aveam aceasta calitate numita „rusine.” Aceasta este atunci cand iti pasa cine iti vede labia interioara. Aceasta a disparut intr-un moment foarte special pe care l-am impartasit cu ajutoarele asistentei mele.

M-a dus la baie pentru prima data dupa nastere. Ea m-a ajutat la toaleta, si apoi – in timp ce o varietate de lucruri au fost evacuate din corpul meu – asistenta s-a ghemuit in fata mea si a folosit o sticla de irigare pentru a-mi curata vaginul. Da, am facut numarul unu cu o femeie aflata la o distanta mai mica de un picior fata de vaginul meu, scuturand din mine toate resturile ramase in urma nasterii.

Acesta a fost un moment de schimbare profunda pentru mine. A fost primul din multele momente ce aveau sa vina in care mi s-a intamplat ceva dupa ce am avut copii si care m-ar fi facut sa tip inainte de a-i avea, iar care acum ma fac sa spun simplu „Ce? Oh, da. Asta-i sfarcul meu.” Ca si atunci cand un copil a varsat pe spatele meu la 8 dimineata si nu m-am schimbat pana cand nu a ajuns sotul meu acasa la 5:30 dupa-amiaza. Oh, imi pare rau, vine Regina Angliei? Atunci, sper ca se bucura de mirosul de formula regurgitata, pentru ca nu ma ridic in picioare decat in cazul in care casa este in flacari, si chiar si atunci sunt destul de sigura ca pot scoate usa din balamale cu ambii copii in brate.

Aproape fiecare mama pe care o cunosc si-a pierdut rusinea la spital, si este un lucru bun pentru ca nu-ti poti permite sa ai multa rusine atunci cand esti mama. Ai lucruri mult mai importante pentru care sa iti faci griji decat sa te gandesti la ce chestie o fi blocata in parul tau. Este o ciocolata? Poate e cordonul ombilical al bebelusului tau? Ar putea fi. Dar cunoasterea acestui lucru nu va imbunatati cu nimic situatia, asa ca hai sa mergem in parc.

PS: „Caca Postpartum””

Din punct de vedere tehnic, aceasta nu se intampla pana cand nu pleci din spital, si este exact momentul de referinta pe care nu l-am apreciat pe deplin inainte de a da nastere: caca postpartum.

Groaznic!

Eu si prietenele mele am vorbit recent despre acest caca postpartum (te rog sa te referi la el ca la nota #10 in ceea ce priveste rusinea) in timp ce eram toate ingrozite si/sau in lacrimi cand incercam sa ajungem la numarul doi. Imi amintesc, in special, un episod de al meu cand copiii aveau aproximativ o saptamana si familia mea era in oras, vizitandu-ne. Stateam in camera de zi cand m-am ridicat si am spus, „Va rog sa ma scuzati, trebuie sa merg la baie.”

Si apoi, nu m-am intors timp de 45 de minute.

Cand m-am intors, una dintre surorile mele a spus, „Esti bine? Ce s-a intamplat acolo?” Iar eu am raspuns, „Oh, doar negociam cu Dumnezeu.”

Sa incerci sa faci caca dupa nastere este o experienta inspaimantatoare. Indiferent de cate laxative iti vor da, absolut sigur vei simti ca va fi o anumita explozie sau lacrimi si ca vei muri pe toaleta ca Elvis. Asa ca incepi sa te gandesti, ei bine, daca nu mai fac caca din nou? Ar insemna o multime de clisme, dar ar fi un pret mic de platit in comparatie cu durerea din prezent.

Dar o vei face din nou...in cele din urma. Si viata va continua, iar tu si sinele tau nerusinat va veti plimba prin jur cu mandrie dupa ce ati supravietuit experientei hidoase a nasterii. Si cand alte femei se ingrijoreaza pentru lucruri precum albirea anusului inainte de nastere sau se asigura ca si-au impachetat o rochie de spital „draguta”, te vei plimba prin jur si le vei oferi toate informatiile tale de contact pentru ca vor avea nevoie de o imbratisare cand ajung acasa de la spital....

semneaza - o mamica fericita de gemeni care citeste des Desprecopii si a invatat multe lucruri utile de acolo. Si va multumesc ca existati.

► Despre gemeni citeste si Despre gemeni: de la surpriza ecografiei la o viata cu griji si bucurii la dublu

Esti o mamica ce are nevoie de sfaturi?

 autor:  Desprecopii.com Toate drepturile rezervate (c) 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII