De când merge la grădiniță, copilul este mereu bolnăvior, dar iată de ce mai multe boli acum înseamnă mai puține mai târziu.

De cand merge la gradinita copilul e mereu bolnavior: dar iata de ce mai multe boli acum insemna mai putine mai tarziu

De când merge la grădiniță, copilul este mereu bolnăvior, dar iată de ce mai multe boli acum înseamnă mai puține mai târziu.

De când merge la grădiniță, copilul e mereu bolnăvior: ba are otită cu febră, ba are mereu muciosi, ba tusește... Parcă nu se mai termină bolile - spune o mămică a cărei copilaș a început grădinița de câteva luni. 😓

Iată însă sfatul pediatrilor și de ce mai multe boli acum înseamnă mai puține mai târziu pentru copil 🙂 și de imunitatea se clădește pas cu pas. 

in acest articol veti citi mai multe despre:
Copilul a inceput gradinita si nu se mai termina episoadele de otita, febra, muci si tuse
Copiii au infectii atunci cand intra in colectivitate, indiferent daca o fac mai devreme sau mai tarziu
Cresa si gradinita contribuie la intarirea imunitatii copilului
O veste buna pentru mamele care lucreaza
Imunitatea copilului: cum incepe dezvoltarea sistemului imunitar
Despre imunitatea copilului mai citeste

Copilul a inceput gradinita si nu se mai termina episoadele de otita, febra, muci si tuse

Iata ce spune o mamica pe forumul Desprecopii 

Fiica mea a inceput gradinita de 3 luni si de atunci nu se termina problemele cu durerile de urechi (otita), tuse, muci, febra si dureri de tot felul. Fiica mea a avut literalmente cel putin patru infectii ale urechii in primul an de gradinita. I-am dat medicamentele cu nebulizatorul o data insa parca nu a ajutat-o deloc. E din cauza gradinitei si microbilor de acolo sau are probleme cu imunitatea?

Iata sfatul medicului pediatru:

Medicii pediatri sunt de parere ca acei parinti ai caror copilasi nu merg la cresa sau gradinita au impresia ca micutii lor sunt cei mai sanatosi, asta pana in secunda cand vor incepe gradinita si scoala. Un studiu amplu publicat in numarul din decembrie al Arhivelor de Pediatrie si Medicina Adolescenta din Canada sugereaza ca pediatrul are dreptate.

Copiii au infectii atunci cand intra in colectivitate, indiferent daca o fac mai devreme sau mai tarziu

Copiii care frecventeaza centre de ingrijire sau crese inainte de a implini 2 ani - 2 si jumatate, au mai multe infectii respiratorii si ale urechii decat cei ingrijiti acasa, dar acestia sunt mai putin susceptibili sa scape de aceste afectiuni odata ce incep scoala primara, conform studiului.

"Copiii au infectii atunci cand participa activitati de grup, indiferent daca o fac mai devreme sau mai tarziu", spune autorul studiului Sylvana M. Côté, Ph.D., de la Spitalul Ste-Justine si de la Universitatea din Montreal, Quebec. "Eu sustin ca este mai bine sa ai parte de aceste infectii mai devreme, pentru ca atunci copiii nu rateaza scoala - un moment crucial - atunci cand invata sa citeasca si sa scrie."

In comparatie cu copiii care au ramas acasa pana la inceperea scolii, copiii care au frecventat cresa sau graditinita inainte de varsta de 4 ani, au avut mai multe infectii respiratorii si ale urechii in anii prescolari (inainte de 5½ ani), dar mai putine infectii respiratorii si ale urechii odata ce au inceput scoala elementara.

Cercetatorii au descoperit o protectie impotriva infectiilor ulterioare doar atunci cand au analizat datele copiilor care au mers la centrele mai mari de ingrijire a copilului, nu si la cele cu minimum de 8-10 copii intr-o sala.

Copiii ingrijiti acasa, dar care au intrat in colectivitate dupa varsta de 2 ani, au avut mai multe raceli si infectii ale urechilor la acel moment, dar au avut la fel de multe infectii ca si copiii ingrijiti acasa cand au inceput scoala elementara.

Cresa si gradinita contribuie la intarirea imunitatii copilului

Toti copiii trebuie sa se confrunte cu frecventa crescuta a infectiei atunci cand incep interactiunea cu un numar mai mare de copii, in scopul de a-si construi imunitatea, iar cresa contribuie la acest proces, sustine acest studiu.

Este posibil sa existe o fereastra de oportunitate pentru copii mici pentru a-si construi imunitatea mai devreme. Cei care au frecventat gradinita dupa varsta de 2 ani nu au primit aceeasi protectie impotriva bolilor in timpul anilor de scoala primara, ca si omologii lor care au inceput cresa la varste mai tinere, a aratat noul studiu.

O veste buna pentru mamele care lucreaza

Numind concluzia o "veste buna pentru mamele care lucreaza", studiu ofera aceste sfaturi mamelor care isi trimit copiii la cresa: Rezistati mamici! Poate fi greu sa ii dati la cresa sau devremela gradinita cand sunt atat de mici, dar cand ajung la scoala primara, vor fi imuni la multe dintre infectii.

Cresele si gradinitele are multe avantaje, cum ar fi socializarea timpurie si acum putem spune ca ar putea beneficia de asemenea si sistemul imunitar dar si capacitatea de a lupta impotriva infectiilor.

Imunitatea copilului: cum incepe dezvoltarea sistemului imunitar

Sistemul imunitar al bebelușilor nu este la fel de puternic ca cel al adulților. Dar alăptarea și vaccinarea bebelușului vă vor ajuta să il protejați de boli grave.

Imunitatea pasivă transmisă de la mamă la naștere nu durează prea mult și va începe să scadă în primele săptămâni și luni după naștere. Iata cum putem stimula sistemul imunitar al bebelușului inca din primele saptamani de viata si ce trebuie stiut citeste mai departe aici.

Despre imunitatea copilului mai citeste

De ce prea multa curatenie poate afecta sistemul imunitar al copilului

Re-intoarcerea la gradinita: tot ce trebuie sa stii despre microbii de la gradinita si bolile copilariei

Intareste imunitatea copiilor

autor: redactor Milena Sadova, redactor Desprecopii  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com © 2024
referinte medicale: American Journal of Pediatrics; motherandbaby.co.uk
Dirt Is Good: The Advantage of Germs for Your Child's Developing Immune System
 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Imunitate

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII