5 alimente probiotice care produc bacterii bune pentru intestin

5 alimente probiotice care produc bacterii bune pentru intestin

5 alimente probiotice care produc bacterii bune pentru intestin

Probioticele sunt unul dintre cei mai buni stimulatori de sanatate si pot produce un microbiom echilibrat = un intestin sanatos.


Cititi mai departe despre alimentele sanatoase bogate in probiotice de care aveti nevoie in stomac:

 

in acest articol veti citi mai multe despre:
1. Miso - bogat in bacterii bune
2. Iaurt - cea mai buna alegere
3. Varza acra - ideala in sezonul rece
4. Kombucha - beneficii pentru stomac si sanatatea generala
5. Kefirul - un probiotic natural
Probiotice si Prebiotice, ce sunt si la ce sunt utile
Lipsa microbilor poate duce la cancer in copilarie

Bacteriile sunt de doua feluri: prieteni si dusmani

Cuvantul "bacterii" ne poate face sa ne gandim la germeni ingrozitori care se furiseaza in trupul nostru, dar cercetarile au dovedit ca nu toate bacteriile sunt dusmanii nostri iar unele din ele au multe beneficii pentru noi. De fapt, lipsa asa-numitelor “bacterii bune" in stomac a fost corelata cu obezitatea, depresia si imunitatea generala scazuta. si sunt esentiale chiar pentru a preveni diabetul si bolile de inima, prin mentinerea arterelor curate.

De ani de zile, oamenii de stiinta au crezut ca bacteriile din stomac sunt incredibil de diverse, fapt ce le face dificila sarcina de a clasifica, a studia si a face, in general, concluzii asupra sanatatii. Dar asta se schimba; intr-un studiu in revista Nature, cercetatorii au folosit secventierea genelor pentru a cataloga sutele de specii de bacterii din intestin si ceea ce au descoperit a fost surprinzator de simplu. Exista doar trei tipuri de bacterii de baza in burticile noastre. Cercetatorii spun ca prin cunoasterea tipului de bacterii pe care il avem in stomacurile noastre, se poate ajuta la intelegerea si tratarea mai bine a bolilor.

Dar, chiar daca nu stiti exact ce fel de bacterii bune sunt in intestin, puteti face ceva chiar acum pentru a le imbunatati. Cititi mai departe despre cinci alimente probiotice sanatoase, care sunt in mod natural ridicate in bacteriile bune pe care stomacul le iubeste.

5 alimente sanatoase, ce genereaza bacterii bune

1. Miso - bogat in bacterii bune

Aceasta pasta obtinuta din soia fermentata nu numai ca este bogata in bacterii bune, dar poate adauga un fel de aroma la orice fel de mancare. Cumparati-l intr-o pasta de la un magazin de alimente naturale sau de pe cea mai apropiata piata internationala sau asiatica. Sau folositi-l inainte de a lua masa cu sushi!

2. Iaurt - cea mai buna alegere

Aceasta este la mintea cocosului: iaurtul este probabil cel mai bine-cunoscut aliment sanatos cu bacterii. Cautati iaurturi cu continut scazut de zahar, cu continut scazut de calorii, care contin lactobacili, bifid si acidofil, pentru a beneficia de sanatatea stomacului. Daca nu va intelegeti bine cu produsele lactate, aruncati o privire asupra unor soiuri sanatoase de non-lactate de iaurt.

3. Varza acra - ideala in sezonul rece

Varza murata contine lactobacilli plantarum si s-a dovedit ca da sistemului imunitar un impuls major, impreuna cu ajutarea digestiei lactozei si reducerea cresterii drojdiei (un avantaj minunat pentru doamnele care se lupta cu infectiile cu drojdie). 

varza murata

Alimentele fermentate pot mentine colesterolul scazut si metabolismul ridicat.

4. Kombucha - beneficii pentru stomac si sanatatea generala

Acest tip de ceai fermentat are cu siguranta un gust unic si fizic, dar cei care il beau jura ca are beneficii bune pentru stomac si bunastarea voastra generala. De asemenea, este consumat din zilele vechii China, pentru proprietatile sale de stimulare a energiei si pentru proprietatile antiinflamatoare.

5. Kefirul - un probiotic natural

Kefirul este un produs lactat fermentat care este un probiotic natural. Prezenta triptofanului de aminoacizi (yup, acelasi lucru la curcan la cina de Ziua Recunostintei) poate ajuta la relaxarea sistemului nervos. Gasit in zilele noastre in totul, de la gustari gustoase la gheata, kefirul este de obicei mai bine tolerat de cei cu intoleranta la lactoza decat alte alimente fermentate pe baza de lactate.

Si daca niciunul dintre aceste alimente nu va suna bine, luati in considerare suplimentele probiotice, pe care le puteti gasi la orice farmacie. Noroc la burtici fericite si sanatoase!

Probiotice si Prebiotice, ce sunt si la ce sunt utile

Cuvintele prebiotice si probiotice au invadat in ultima vreme lumea reclamelor cu mancare si etichetele cu medicamente, dar ce sunt si de ce am avea nevoie de ele este in mare parte un mister pentru consumatori. Haideti sa analizam rolul lor si daca probioticele si prebioticele sunt necesare copilului.

Lipsa microbilor poate duce la cancer in copilarie

Viata noastra moderna, tot mai lipsita de microbi, este cauza celui mai frecvent tip de cancer la copii,potrivit unuia dintre cei mai eminenti oameni de stiinta din Marea Britanie. Si anume leucemia limfoblastica acuta, care afecteaza 1 din 2000 de copii citeste in continuare aici.

Sezonul gripei se apropie: ce trebuie sa stii si cum iti poti proteja copilul de gripa

Gripa sezoniera izbucneste imediat dupa primul val de frig al iernii. Cel putin, asa sustine un studiu efectua in Suedia.. Patru ani de cercetare publicati in Jurnalul de Virusologie Clinica din Goteborg, Suedia au urmarit modelele vremii si prevalenta virusului gripei.

Desi corelatia dintre vremea rece si gripa nu este complet intelesa si poate varia in functie de locatie, conform scaderii temperaturii reci, s-a descoperit o interesanta numaratoare inversa pentru focarele de gripa. Iata cum iti poti proteja familia si ce trebuie sa stii despre gripa.

Despre viroze mai cititi

Alimentatia sanatoasa creste imunitatea copilului in sezonul virozelor
Calendar de circulatie al virusurilor
Sezonul virozelor respiratorii 
Copilul frecvent bolnav: ghid de simptome
Gripa porcina: simptome, protectie si tratament


 La Medicul va Raspunde veti gasi sute de raspunsuri la intrebarile puse medicilor Desprecopii.com  

Pentru intrebari medicale, va asteptam cu intrebari pe forumul Clinica Desprecopii.

>> BOLILE COPILULUI, GHID PENTRU PARINTI

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII