Gesturi simple pentru o piele frumoasa in sezonul rece

O piele frumoasa in sezonul rece

O piele frumoasa in sezonul rece

  • Pregatirile pentru frumusetea de iarna nu includ doar schimbarea garderobei, ci si cateva gesturi pe care fiecare supereva ar trebui sa le faca pentru a avea grija de frumusetea si de sanatatea tenului. Sezonul rece impune anumite masuri de precautie pe care este indicat sa le aveti in vedere daca vreti ca pielea sa nu aiba de suferit din cauza temperaturii scazute.

Pregatirile pentru frumusetea de iarna nu includ doar schimbarea garderobei, ci si cateva gesturi pe care fiecare supereva ar trebui sa le faca pentru a avea grija de frumusetea si de sanatatea tenului. Sezonul rece impune anumite masuri de precautie pe care este indicat sa le aveti in vedere daca vreti ca pielea sa nu aiba de suferit din cauza temperaturii scazute.
 
Iata zece gesturi simple, pe care orice supereva le poate pune in aplicare cu usurinta si care au efecte miraculoase:

Demachiati-va cu grija!
Uitati pentru o perioada de tampoanele demachiante! Sunt foarte practice, insa iarna devin uneori iritante pentru ten. Pentru o demachiere corecta si blanda, inspirati-va din ritualurile asiatice. Dureaza doar trei minute: un minut pentru a va masa tenul cu o crema speciala pentru iarna; un minut pentru a aplica un gel demachiant amestecat cu o picatura de apa si inca un minut pentru a curata bine tenul cu un servetel umed sau cu o manusa moale imbibata in apa calduta. Si, ca bonus, folositi un tonic fara alcool. Repetati gestul dimineata si seara.

Folositi un ser revitalizant!
Pentru a contracara efectele negative ale toamnei asupra tenului, folositi un ser cu vitamine. Aplicati-l cu o pensula speciala, pe toata fata. Lasati-l sa actioneze un  minut, apoi aplicati trei picaturi de crema hidratanta de zi in zonele mai uscate si gata! Este un tratament ideal pentru dimineata. Faceti o cura de 15 zile sau o cura intensa de 3 zile in care aplicati tratamentul dimineata si seara.

Alegeti un hidratant mai... hidratant!
Frigul, aerul uscat, trecerea brusca de la caldura din interior la temperatura negativa de afara, toate acestea afecteaza stratul protector al epidermei. Care este antidotul? Folositi o crema bogata in substante hidratante si aplicati-o cu un burete umed de mai multe ori, pana cand obrajii devin moi.

Preveniti roseata provocata de ger!
Cu doua saptamani inainte de venirea iernii faceti o cura de magneziu si cobalt. Iar in zilele in care temperatura este extrem de scazuta aplicati direct pe piele, timp de 5  10 minute, o compresa pe care ati varsat cate o fiola din aceste oligoelemente apoi folositi o crema pentru piele sensibila.

Fond de ten si pudra adecvate sezonului!
Chiar daca nu sunteti adepte ale fondului de ten, trebuie sa tineti cont de faptul ca iarna, fondul de ten este mai mult decat un simplu produs de infrumusetare. Produsele fabricate in ultimii ani au efecte uluitoare. Pe langa faptul ca acopera cu brio orice imperfectiune a tenului, fondul de ten are si rolul de a proteja pielea. Asa ca nu ezitati sa il folositi si nu va zgarciti atunci cand il achizitionati. De asemenea, nu ezitati sa folositi pudra. Atentie insa, la nuantele pe care le alegeti. Profesionistii recomanda, in general, nuantele de roz.

Rujati-va!
Chiar daca preferati luciul de buze, iarna obisnuiti-va sa folositi un ruj cremos, concentrat in pigmenti, dar si in substante nutritive. Aplicati din belsug, pentru a va proteja buzele. Seara, dupa demachiere, aplicati un balsam de buze.

Va recomandam sa mai cititi si:

Sfaturi de moda
Noi tendinte in materie de bijuterii
Trenduri de primavara-vara 2007: pietre si stralucire
Blugii si modelul care ne avantajeaza
Mihai Albu: Lucrez pentru oameni celebri şi nu numai&
LAURA OLTEANU: Îmi place sa vad femeia ca pe o Diva
Ghidul de piese esentiale in functie de trup
Ghidul de piese esentiale pentru femeile inalte
Ghidul de piese esentiale pentru femeile scunde
Ghidul de piese esentiale pentru femei slabe
Ghidul de piese esentiale pentru femei plinute
10 greseli majore de imagine

  Forum unde comentam cu placere

 Frumusete si moda >>

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII