Trimestrul al doilea de sarcină: lista cu lucruri importante de făcut

Trimestrul al doilea de sarcina: lista cu lucruri importante de facut

Trimestrul al doilea de sarcină: lista cu lucruri importante de făcut

Al doilea trimestru de sarcina sau trimestrul de miere al sarcinii este una din cele mai frumoase din timpul sarcinii. Ai terminat cu senzatia de greata, burtica arata bine, nu ai luat inca prea mult in greutate si te poti bucura de activitatile zilnice fara sa obosesti prea tare.

→ Iată care este listuța cu lucruri pe care trebuie să le faci in al doilea trimestru de sarcină, dragă graviduto.

in acest articol veti citi mai multe despre:
Ce trebuie sa faci in trimestrul al doilea de sarcina?
Ce trebuie sa faci in trimestrul al treilea de sarcina?
Bebe intarzie? Citeste Sarcina prelungita

Al doilea trimestru al sarcinii

Al doilea trimestru de sarcina - calculat de la saptamana 14 inclusiv pana la saptamana 26 inclusiv este cunoscut si trimestrul de miere al sarcinii.

Iata o lista cu lucruri importante de facut.

Mergeti la fiecare control

Nu sariti peste programarile la medic. In mod normal, in al doilea trimestru de sarcina, la fiecare programare, medicul va va verifica greutatea, dimensiunea uterului, inaltimea partii superioare a uterului si bataile inimii bebelusului, pentru a se asigura ca totul progreseaza conform asteptarilor. In aceasta perioada veti afla si sexul micutului!

trimestrul_2_sarcina

Un examen cu ultrasunete poate detecta sexul  bebelusului

Majoritatea viitoarelor mamici au primul examen cu ultrasunete (ecografie) în jur de 18-20 de săptămâni de sarcina (aproximativ patru și jumătate până la cinci luni). CIteste detalii aici La cate saptamani se poate vedea sexul bebelusului?

Faceti analiza glucozei

Aproximativ 1 din 10 gravide este diagnosticata cu diabet gestational, motiv pentru care Colegiul American de Obstetricieni si Ginecologi (ACOG) recomanda ca toate femeile sa fie supuse acestui test din saptamana 24 pana in saptamana 28 de sarcina.

Discutati cu medicul despre screening-ul genetic prenatal

Daca nu ati avut deja si daca aveti anumiti factori de risc, medicul va poate sugera un screening genetic care sa includa NIPT sau un screening quad, ambele fiind teste de sange care cauta factori de risc crescuti pentru anomalii cromozomiale sau congenitale (cum ar fi sindromul Down sau defectele tubului neural). Daca oricare dintre aceste rezultate revine pozitiv, medicul va poate recomanda amniocenteza - cand lichidul amniotic este extras si analizat pentru anomalii genetice - pentru a obtine un diagnostic mai definitiv.

Imunizarea in sarcina

Daca sunteti insarcinata in sezonul rece, asigurati-va ca ati facut vaccinul antigripal si mergeti la medic pentru orice problema.

Haine de maternitate

Acum, cand burtica se vede bine si hainele nu va mai vin, veti avea nevoie de o garderoba noua. Profitati de acest trimestru de miere si faceti cateva cumparaturi folositoare :)

Somnul in sarcina

In timp ce somnul in timpul sarcinii este mult mai ok in acest trimestru decat in primul sau ultimul, trebuie sa va obisnuiti sa dormiti pe o parte, deoarece greutatea uterului in crestere pune presiune asupra venei cave care duce sange de la nivelul extremitatilor inferioare inapoi spre inima, iar o pozitie incorecta poate interfera cu circulatia.

Continuati sa va faceti exercitiile Kegels

Mentineti-va in forma pentru nastere faceti exercitiile Kegels in mod regulat - 3 seturi de 20 in fiecare zi!

Exercitiile prenatale sunt o prioritate

Avand in vedere toate beneficiile exercitiilor fizice, este o idee buna sa continuati un antrenament adecvat pentru sarcina (daca nu ati facut-o deja). Trebuie doar sa evitati activitatile care nu mai sunt la fel de sigure acum, cand burtica este mai mare.

Ridicati consumul caloric

Daca ati avut o greutate normala inainte de a ramane insarcinata, veti avea nevoie de aproximativ 300 pana la 350 de calorii suplimentare in timpul celui de-al doilea trimestru (ceea ce este mai mic decat ati putea crede - doar aproximativ doua pahare de lapte degresat si un castron de fulgi de ovaz).

Faceti fotografii

In timp ce probabil veti dori sa asteptati pana in trimestrul al treilea pentru a avea o sesiune de photoshooting oficiala, este o idee buna sa o programati inca de acum. Citeste 6 sfaturi pentru a face poze superbe in timpul sarcinii

Alegeti numele copilului

Aveti in continuare timp, dar daca nu ati ales inca un nume, este bine sa continuati sa revizuiti optiunile.

Cursuri de nastere

Desi nu veti frecventa probabil cursurile de nastere pana in trimestrul al treilea, incepeti sa cautati detalii despre aceste cursuri, unde si cand au loc, si incercati sa gasiti unul ce va ofera un program ideal pentru voi. Citeste detalii importante aici Cursurile prenatale: cum te pot ajuta pentru nastere si ce vei invata acolo

Unde vei naste?

Unde vei naste: intr-un spital de stat sau oc linica privata? Sau acasa? Incepeti sa cautati acum optiunile si sa faceti alegerea finala.

Forum despre nasteri

Pentru discutii si intrebari despre nastere, medici, spagi, clinici medicale private, nasterea la stat si alte experiente despre nastere - va asteptam pe forumul NASTEREA UNEI STELE.

Asteptam cu nerabdare trimestrul al treilea

Odata ce ati reusit sa treceti cu bine de-al doilea trimestru, intram in al treilea trimestru al sarcinii - si apoi asteptam sosirea bebelusului!

Ce trebuie sa faci in trimestrul al treilea de sarcina?

Trimestrul al treilea de sarcina, sau ultimele luni cu bebe in burtica, este o perioada grea pentru o graviduta. Ia mult in greutate, se misca tot mai greu, o dor picioare si spatele... iar lista poate continua.


Si totusi, sunt cateva lucruri importante pe care viitoarea mamica trebuie sa le faca in acest ultim trimestru de sarcina. Iata care sunt acestea...

Bebe intarzie? Citeste Sarcina prelungita

Odiseea celor 40 de saptamani ajunge astfel la final. Ea este insa continuata de o alta, care pentru proaspetii parinti va dura o viata intreaga, aceea a cresterii frumoase micii fiinte ce va deveni peste ani om mare.

Ce simte bebelusul in burtica: 

In burtica mamei: sensibilitatea la atingere In burtica mamei: miscarile si simturile bebelusului 
Ce comunica miscarile bebelusului din burtica?
 
Ce simte fatul in uter: intrebari si raspunsuri
 
Haptonomia in sarcina sau comunicarea prin atingere
 
Comunicarea Feng Shui in timpul sarcinii
  
Calendarul miscarilor bebelusului in burtica mamicii
Primele batai de inima ale bebelusului din burtica

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tor ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate. 

 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de decembrie 2022)

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

Citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - © 2022

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII