Trimestrul al treilea de sarcină: lista cu lucruri importante de făcut
Trimestrul al treilea de sarcină (săptămânile 28 - 40), sau ultimele luni cu bebe în burtică, este o perioadă grea pentru o graviduță. Ia mult în greutate, se mișcă tot mai greu, o dor picioarele și spatele... iar lista poate continua.
→ Totuși, sunt câteva lucruri importante pe care viitoarea mamă trebuie să le facă în acest ultim trimestru de sarcină. Iată care sunt acestea:
in acest articol veti citi mai multe despre:
Ce trebuie sa faci in trimestrul al treilea de sarcina?
Bebe intarzie? Citeste Sarcina prelungita
Teste de sarcina care se fac in trimestrul 3: ghid complet
Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tor ce trebuie sa stii despre sarcina
Trimestrul al treilea de sarcina - bebe creste creste creste si se pregateste pentru marea intalnire
Al treilea trimestru de sarcina - calculat de la saptamana 27 de sarcina pana la saptamana 40 de sarcina este perioada marcata de cresterea rapida in greutate atat a fatului, cat si a viitoarei mamici. Cele mai multe femei simt un oarecare disconfort in ultimele saptamani de sarcina, cauzat de cresterea in greutate si mai ales de modul in care sunt distribuite kilogramele in plus. Oboseala, ameteala, precum si dureri minore in diverse zone ale corpului sunt frecvente in acest trimestru.
Urmariti miscarea fetala
De la aproximativ 28 saptamani de sarcina trebuie sa fiti mult mai atenta la miscarile bebelusului si sa notati orice schimbari au loc in activitatea acestuia, in special dupa saptamana a 30-a de sarcina. Citeste detalii importante aici; De ce este important sa monitorizam loviturile bebelusului din timpul sarcinii
Urmariti-va greutatea
In al treilea trimestru de sarcina veti castiga mai repede in greutate, insa nu si spre finalul sarcinii cand este posibil chiar sa si pierdeti usor cateva sute de grame (pana intr-un kilogram). Daca nu luati suficient in greutate (sau daca v-ati ingrasat prea mult), lucrati impreuna cu medicul pentru a va ajusta alimentatia de sarcina.
Faceti miscare!
Atata timp cat aveti acordul medicului si urmati cateva sfaturi de siguranta, este in regula sa continuati sa faceti miscare de tip exercitii fizice moderate.
Faceti un tur al spitalului
Daca nu ati facut-o deja, luna a 7-a de sarcina este un moment perfect pentru a face un tur al spitalului sau centrului in care intentionati sa nasteti. Astfel nu veti avea surprize neplacute in momentul cu pricina.
Alegeti pediatrul copilului
Ganditi-va la cativa "candidati" si adresati-le intrebarile ce va framanta. Astfel, nu trebuie sa va ganditi la asta dupa nastere iar bebe va avea deja un pediatru.
Cumparati cele necesare pentru bebelus
Asigurati-va ca aveti toate lucrurile esentiale pentru bebelus - in special un patut, carucior, scaun auto (care este absolut necesar cand veniti de la spital), haine, scutece, produse de igiena, cadita, etc.
Venirea pe lume a bebelusului inseamna pregatiri serioase: camera bebelusului de decorat si mobilat, hainute pentru primele saptamani, obiecte de tot felul pentru hranire si ingrijire. Personal, imi aduc foarte bine aminte ziua in care am plecat la cumparaturi, cu o lista pregatita de acasa, dupa o documentare serioasa si urmand sfaturile mamicilor din jurul meu. Iata o lista utila pentru primele cumparaturi pentru bebelus - si niste sfaturi importante.
Educati-va!
In plus fata de cursurile de nastere - care va pot ajuta sa va simtiti mai pregatite pentru intregul proces - puteti lua in considerare, alaturi de partenerul de viata, cursurile de prim ajutor pentru sugari si ingrijirea copilului.
Pregatiti-va pentru travaliu si alaptare
Cititi cat de mult puteti si din surse credibile, despre travaliu, etapele acestuia, alaptare si, eventual, mergeti la cateva cursuri. Si nu in ultimul rand, NU ezitati sa va adresati unui consultant in alaptare oricand simtiti ca aveti nevoie de ajutor.
Luati in considerare modul in care doriti sa gestionati durerea travaliului. Vreti o anestezie epidurala? Va doriti o nastere naturala? Va e frica de ceva anume? Acum este momentul sa discutati cu medicul si sa puneti la punct ultimele detalii din planul de nastere!
Terminati camera copilului
Rugati-va partenerul sa va ajute sa terminati camera copilului si sa asezati toate lucrurile in oridine pentru ziua marei intalniri :) Iata Idei si inspiratie pentru camera bebelusului
Pozati burtica
Aranjati o sesiune de fotografiere profesionista pentru a ramane cu o amintire frumoasa din perioada sarcinii. Nu uitati sa programati si o sesiune pentru nou-nascut :) va merita! Sarbatoreste sarcina cu o multime de poze, caci desi nu s-ar parea , sarcina se va termina chiar inainte sa iti dai seama. Selfie-ul poate fi considerat un mod special de a te fotografia.Citeste 6 sfaturi pentru a face poze superbe in timpul sarcinii
Cu putina pregatire, vei captura amintiri importante pe care le poti afisa in casa sau sa le adaugi in albumul copilului. Si scrie in Jurnal de Sarcina ca sa primesti Geanta Bebelusului.
Pregatiti cateva mese la congelator
Dupa ce veti naste va va fi greu sa pregatiti mancare, de aceea este o idee buna sa pregatiti cateva pungulite / caserole cu mancare ce poate fi pastrata la congelator. Cand e nevoie, doar o dezghetati si o gatiti.
Pregatiti bagajul de spital
Pregatiti din timpum bagajul pentru spital, cu lucruri pentru bebe si voi. Niciodata nu stii cand vine momentul si nu vrei sa te dai peste cap ca nu gasesti papucii de casa in timpul contractiilor, nu!?
Listuta pentru maternitate nu este nici lunga si nici scurta, insa contine strictul necesar pentru nou-nascut in primele zile de viata (desi in maternitaile private cel mai probabil nu veti avea nevoie de mare lucru) dar si pentru proaspata mamica. Si nu in ultimul rand, un lucru care nu cred ca este trecut pe nici o listuta de bagaje, dar p care mamica ar trebui sa il ia in considerare: o mica vizita la coafor :) in urmatoarele luni cu siguranta nu veti mai apuca sa mergeti sa va tundeti/vopsiti parul, asa ca profitati de ultimele clipe libere!
Pregatiti-va pentru primul an al copilului
Aflati mai multe despre toate momentele interesante ce vor urma in primul an de viata al copilului - sunt atat de multe asteptari! Sunteti emotionati? Ar trebui sa fiti - nu va mai dura mult pana la marea intalnire!
Bebe intarzie? Citeste Sarcina prelungita
Odiseea celor 40 de saptamani ajunge astfel la final. Ea este insa continuata de o alta, care pentru proaspetii parinti va dura o viata intreaga, aceea a cresterii frumoase micii fiinte ce va deveni peste ani om mare.
Teste de sarcina care se fac in trimestrul 3: ghid complet
Iata care sunt testele de rutina dar si cele speciale - recomandate - in timpul celui de al treilea trimestru al sarcinii.
Ce simte bebelusul in burtica:
In burtica mamei: sensibilitatea la atingere
In burtica mamei: miscarile si simturile bebelusului
Ce comunica miscarile bebelusului din burtica?
Ce simte fatul in uter: intrebari si raspunsuri
Haptonomia in sarcina sau comunicarea prin atingere
Comunicarea Feng Shui in timpul sarcinii
Calendarul miscarilor bebelusului in burtica mamicii
Primele batai de inima ale bebelusului din burtica
Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tor ce trebuie sa stii despre sarcina
Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.
Te invităm să descarci această aplicație (pentru sistemele Android) AICI
Te invitam sa descarci aplicatia pentru IOS (Iphone sau tablete Mac) AICI
Suport si grupuri de burtici
Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.
→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Noiembrie 2024)
Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului
Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.
Citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii
autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - © 2024
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII