Poate fi autismul tratat?

Poate fi autismul tratat?

Poate fi autismul tratat?

Poate fi autismul tratat? Aceasta este prima întrebare a oricărui părinte când copilul său este diagnosticat cu o tulburare din spectrul autismului. Incă nu există un tratament pentru autism insă există terapii care reusesc să diminueze simptomele autismului. 

Terapiile care pot imbunătăti simptomele autismului la copil sunt terapii cognitiv-comportamentale: Terapia ABA, Terapia TEACHH și Terapia PECS.

 

- veti citi:
Poate fi autismul tratat?
Incă nu se cunosc cauzele autismului
Conceptul de autism cuprinde un spectru larg de tulburări
Terapiile de ameliorarea simptomelor autismului la copil
Despre autism pe larg
Informatii si grupuri de suport ale parintilor cu copii afectati de autism.

Poate fi autismul tratat?

Poate fi autismul tratat? Aceasta este prima intrebare a oricărui părinte cand copilul său este diagnosticat cu o tulburare din spectrul autismului.

Dar, fiecare părinte are nevoie de o sperantă si nici un medic nu are o plăcere de a da un raspuns dezamăgitor. In loc de un raspuns la intrebare, cei mai multi parinti sunt indrumati către terapii intensive de analiza cognitiv-comportamentală.

Incă nu se cunosc cauzele autismului

Există multi oameni de stiintă care sustin ca tratamentul autismului trebuie inceput in mai multe directii abia dupa ce se va intelege mai bine care sunt cauzele sigure care stau la baza autismului. Fără o cauză sigură - nu poate exista un tratament unic. Dar, cercetarile continuă.

Atunci cand parintii sunt disperati sa gasească răspunsuri la intrebările lor, va fi intotdeauna cineva  - fie medic sau asociatie - care le va spune ce isi doresc ei sa audă. De multe ori, aceste raspunsuri nu sunt insă bazate pe adevăruri stintifice. Dacă vei căuta pe internet - vei gasi nenumarate tratamente si metode ce sustin ca pot trata autismul - multe din ele sunt complet iresponsabile - ca alimentatia făra gluten, tratamente cu suplimente cu zinc, o alimentatie complet organica, aplicarea de magneti pe cap sau rugăciuni... si chiar bătaia...

Deci - nu vorbim despre tratamente ci despre terapii in cazul autismului. Aceste terapii pot imbunatati simptomele si problemele comportamentale ale copiilor cu autism.

Conceptul de autism cuprinde un spectru larg de tulburări.

Autismul infantil

Autismul infantil este forma cea mai grava si este asociata cu intarzierea mintala

Tulburarea Asperger (Sindromul Asperger)

Copiii cu tulburarea Asperger pot fi adevarate genii - dar au dificultati de a relationa si a socializa. Citeste toate detaliile aici Sindromul Asperger: caracteristici, diagnostic, tratament

Sindromul Rett

Sindromul Rett - apare in special la fete. Citeste aici despre experiente ale parintilor cu fetite care au sindromul rett.

Autismul atipic

Autismul atipic este o tulburare pervazivă de dezvoltare nespecificată.

Tulburarea hiperkinetica

Tulburarea hiperkinetica cu miscari stereotipe - ADHD + manifestari de autism

Din anul 2005 s-a introdus conceptul mai larg de TDS (tulburarile de spectru autist).

Terapiile de ameliorarea simptomelor autismului la copil

Terapiile care pot imbunatati simptomele autismului se impart in trei tipuri de terapii cognitiv-comportamentale:

Terapia ABA

Terapia Aba a devenit cunoscuta cand o mama din SUA a scris o carte despre cum a reusit sa invinga autismul fetitei sale. Citeste toate detaliile despre terapia ABA aici: Analiza comportamentala aplicata (ABA) – o metoda eficienta in terapia autismului

Terapia TEACHH

Terapia TEACHH are ca scop pricipal maximizarea independentei copilului, utilizand principiile vizualizarii si structurarii spatiului fizic si temporal.

Terapia PECS

Este o terapie care urmareste invaarea comunicarii utilizand pictograme.

Iata cum privirea bebelusului poate semnaliza autismul

Cand si cat timp bebelusul se uita la ochii celorlalti ofera cel mai important semnal comportamental cunoscut pana in prezent care indica daca un copil este susceptibil sa dezvolte autism, spun oamenii de stiinta.

Copiii care dezvolta autism sunt in cea mai mare parte predispusi sa faca o gramada de lucruri specifice in primele luni. Poate pentru ca genele care dau autism incep sa deraieze dezvoltarea tipica dupa aceea, astfel incat "ceea ce privesti moment de moment, zi de zi, secunda dupa secunda, este complet diferit de cum alti copii se uita, si experienta cumulativa este cea care te trimite in traiectoria autismului. Cercetatorii au descoperit ca copiii care au dezvoltat autism au acordat mai multa atentie gurii si au acordat o atentie sporita corpului de-a lungul anilor,cand copiii tipici au devenit mai putin interesati de aceasta. Si mai evident este faptul ca copiii care au dezvoltat autism au privit mai mult la obiecte dupa primul an, in timp ce interesul copiilor tipici fata de obiecte a scazut citeste in continuare aici.

Despre autism mai cititi

Un copil foarte inteligent sau autist - ce este copilul tau?
Lucruri pe care sa nu le spui niciodata unui parinte de copil cu autism
Ce inseamna sa fii parinte de copil cu autism, in Romania?
Afectiunile psihiatrice asociate cu autismul si tratarea lor
Alternative complementare pentru tratamentele utilizate in terapia autismului
Analiza comportamentala aplicata (ABA) – o metoda eficienta in terapia autismului
Terapia timpurie in autism – modelul Denver
- totul despre AUTISM AICI.

autor: Desprecopii.com 2019
referinte: 
Special Children, Challenged Parents - Robert A. Nasee 2018
Autism As a Disorder of High Intelligence - www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4927579/

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Autism

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim) dar completarea corecta este necesara, mai ales in cazul in care astepti raspuns. | Toate campurile trebuie completate!

Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII