6% dintre copiii din Romania nu sunt vaccinati

6% dintre copiii din Romania nu sunt vaccinati

6% dintre copiii din Romania nu sunt vaccinati

Vaccinarea copiilor este de o importantă majoră pentru sanătatea si viata lor. Vaccinurile determină copilul să-si producă proprii anticorpi care-l vor proteja de boală si in cazul fetelor, vor proteja copiii acestora cand vor fi la randul lor mame. In Romania, vaccinarea nu este obligatorie insă pe internet circula o multime de informatii anti-vaccinare - complet iresponsabile. Iata 15 argumente foarte serioase de ce trebuie sa ne vaccinam copilulsi sfatul medicului pediatru.

In Romania, conform plaformei www.100deromani.ro, 6% dintre copiii din Romania nu sunt vaccinati.

veti citi:
6% dintre copiii din Romania nu sunt vaccinati
Vaccinul ROR NU provoaca autism

Contraindicatii de administrare

Vaccinarea de rutina

Vaccinarea se face prin rapeluri dintr-un motiv foarte important

De ce incepe vaccinarea atat de devreme
Vaccinarea se face "pas-cu-pas"

Vaccinarea anti-poliomelitica

"Copilul era normal pana la vaccinarea de 1 an"

Mercurul a fost retras din vaccinurile mono-doza

Formaldehida si vaccinurile

Excipientii din vaccinuri nu sunt acolo ca sa creeze probleme

Se fac studii continue asupra vaccinurilor

De ce sa imi vaccinez copilul?

Medicina nu este aritmetica

Nu tot ceea ce scrie prin imensitatea internetului este corect

In Romania, vaccinarea nu este obligatorie insa pe internet circula o multime de informatii anti-vaccinare - complet iresponsabile. Din nefericire, multi parinti romani hotarasc sa nu isi vaccineze copilul dupa ce citesc diverse surse obscure de informatie de pe net.

6% dintre copiii din România nu sunt vaccinați

In Romania, conform plaformei www.100deromani.ro, 6% dintre copiii din Romania nu sunt vaccinati.

< infografic realizat de proiectul www.100deromani.ro
Apasa aici pentru versiunea integrala.

Iata ce spune Roxana Z., medic in Costanta si redactor la Desprecopii: Ma lovesc in ultimul timp de un val de intrebari legate de vaccinare, si in special de vaccinarea copiilor mici si nou-nascutilor. Desi mi se pare absolut normal ca un parinte sa fie interest 150% de sanatatea si buna crestere a copilului sau, la fel de naucitoare mi se pare negarea unor evidente clare si mai ales tendinta de a contrazice absolut tot ceea ce spune un medic despre vaccinarea copiilor.

Iata 15 argumente foarte serioase de ce trebuie sa ne vaccinam copilul si sfatul dnei doctor.

Vaccinul ROR NU provoaca autism

Celebrul articol din Lancet publicat de Andrew Wakefield in 1998 a facut foarte mult rau. Si este un exemplu classic al ilustrarii proverbului cu piatra aruncata in lac. Sute si poate mii de oameni de stiinta se chinuie de aproape 15 ani sa repare acest rau si din pacate pagubele sunt foarte mari.

Dar, intre timp, dez-informarea produsa de campania antivaccinare a mai pierdut un punct. Vaccinul pentru rujeola, oreion si rubeola(ROR)  nu provoaca autism, potrivit unui studiu major care incearca sa reasigure un numar din ce in ce mai mare de persoane care privesc cu suspiciune vaccinurile, in timp ce apar din ce in ce mai multe focare si epidemii de pojar - aflam dintr-un articol amplu publicat de ziarul englez The Guardian.

Citeste toate detaliile despre acest studiu aici.

Contraindicatii de administrare

Singurele contraindicatii de administrare a vaccinurilor uzuale sunt intoleranta grava la lactoza, impreuna cu imuno-deficienta.

Vaccinarea de rutina

Vaccinarea de rutina trebuie intotdeauna precedata de o consultare atenta din partea medicului curant. El va evalua starea de sanatate a copilului si va decide daca este cazul administrarii vaccinului in momentul consultatiei.

Vaccinarea se face prin rapeluri dintr-un motiv foarte important

Doza de inoculare este conforma cu cerintele sistemului imunitar tanar. Rapelurile sunt la fel de importante ca primo-vaccinarea, deoarece realizeaza, prin adaugare graduala, nivelul necesar de anticorpi pentru a combate  infectie cu agentul vizat.

De ce incepe vaccinarea atat de devreme

Vaccinarea incepe atat de devreme in viata copilului tocmai pentru ca sistemul imunitar este capabil sa sintetizeze rapid anticorpii necesari. Este la varsta diferentierii lor astfel incat constructia imunitatii se face natural.

Vaccinarea se face "pas-cu-pas"

Vaccinarea se face "pas-cu-pas" tocmai pentru ca anticorpii sa fie gata de lupta la varsta la care organismul este cel mai expus agentilor virali.

Vaccinarea anti-poliomelitica

Vaccinarea anti-poliomelitica nu mai este administrata pe cale orala nici in Romania. De 4 ani.

"Copilul era normal pana la vaccinarea de 1 an"

Intotdeauna vor exista parinti sau chiar medici ce vor spune “copilul era normal pana la vaccinarea de 1 an". Dar exista extreme de multe cazuri in care semnele ce ajuta la diagnosticarea autismului sau a altor sindroame grave sunt ascunse sau chiar mult prea slabe pentru a duce la o concluzie clara.

Mercurul a fost retras din vaccinurile mono-doza

Mercurul a fost retras din absolut toate vaccinurile mono-doza in jurul anului 2000 in America si inainte de aceasta in UE – in jurul anului 1995. Unele dintre vaccinurile multi-doza contin inca thimerosal ca substanta de conservare. Vaccinul multivalent ROR NU a continut niciodata thimerosal in compozitie. Iar ca nota de subsol, s-a calculat ca un sandwhich cu ton contine cam de 5 ori mai mult mercur decat o inoculare cu vaccine ce contine mercur.

Formaldehida si vaccinurile

Daca un vaccin ar contine, sa zicem formaldehida, este cea mai mare exagerare sa spui ca "formaldehida – folosita la imbalsamare, este injectata in sistemul circulator al unui bebelus". Ei bine... formaldehida se foloseste la imbalsamare in cantitati industriale. Cate kg de formaldehida contine un vaccin cu cantitate totala de 0,5ml?

Excipientii din vaccinuri nu sunt acolo ca sa creeze probleme

Sunt acolo ca sa evite alte probleme. Sunt produse ce asigura sterilitatea produsului si siguranta lui.

Se fac studii continue asupra vaccinurilor

De aceea sunt continuu modificate, retrase, inlocuite, etc. Nu se retrage un vaccine (sau orice produs medicamentos) pentru ca opinia publica a demascat sadismul si setea de bani a corporatiilor multi-nationale. Ci pentru ca aceste studii continue arata in timp ce produse sunt sigure si care dintre ele prezinta riscuri pentru sanatate. Nimeni nu poate sti din prima clipa ca un produs este sigur sau nu.

De ce sa imi vaccinez copilul?

Nu ii deranjeaza pe ceilalti cu nimic, daca s-au vaccinat. Deci e doar problema lui. Dar, e problema lui si a societatii. Pentru ca imunizarea "de cohorta"  (de turma ) functioneaza cu cat mai multi membri ai cohortei sunt vaccinati. Cu cat sunt mai putini cu atat creste riscul de a aparea o epidemie. De asemenea, se asigura protectie si pentru pacientii prea mici pentru a fi vaccinati, pentru cei care nu si-au facut toate rapelurile, sau pentru cei ne-vaccinati prin alegere.

Medicina nu este aritmetica

1+1 fac de obicei 3, 5, 0, sau chiar 100. In medicina 1+1 rareori fac 2. Si niciodata doi pacienti nu sunt identici. Variabilitatea inter-indivizi este un factor extrem de important in diagnosticare, de aceea sfatul unui medic care vede pacientul in ochi si il consulta este de preferat in fata unora prin intermediul telefonului sau internetului. Tocmai de aceea exista cazuri in care vaccinurile nu au efectul scontat. Pentru ca organismul unui pacient nu reactioneaza asa cum a prezis modelul care sta la baza vaccinarii. Dar rata aceasta de esec este exceptional de mica. Este adevarat ca nimeni nu vrea sa fie in situatia in care tocmai copilul sau se afla in acest minim caz exceptional, dar tocmai aici isi are locul consimtamantul informat si efectuarea unei alegeri.

Nu tot ceea ce scrie prin imensitatea internetului este corect

Si chiar daca pe un anumit website gasiti informatii enumerate de persoane care au la titulatura "medic" sau diferitele sale combinatii, cantariti-le cu mare atentie. Sunt sanse sa nu fie asa reale cum se vor a fi.

Oricat de multe cunostinte credeti ca ati acumulat citind o multitudine de informatii, nu neglijati lipsa unui fundament stiintific de baza, care nu este prezent intotdeauna.

Participa la dezbaterea parintilor pe forumul Comunitatii Desprecopii la acest topic: Atentie: Pericolul poliomelitei in Europa si pericolul iresponsabilitatii parintilor 

Schema vaccinurilor in 2019: calendarul de imunizare a copiilor in Romania

Vaccinarea bebelusului este de o importanta majora pentru sanatatea si viata lui. Vaccinurile determina copilul sa-si produca proprii anticorpi care-l vor proteja de boala si in cazul fetelor vor proteja copiii acestora cand vor fi la randul lor mame. In Romania, vaccinarea nu este obligatorie insa pe internet circula o multime de informatii anti-vaccinare - complet iresponsabile. Orice parinte trebuie sa se informeze din surse sigure inainte de a lua o decizie de renuntare la vaccinarea copilului. Iata schema vaccinurilor: calendarul de imunizare a copiilor in Romania 2019. 

4 lucruri esentiale despe vaccinuri pe care trebuie sa le stie parintii

Riscurile si beneficiile vaccinurilor: 11 intrebari frecvente si raspunsurile lor
De ce este bine sa ne vaccinam copiii: mituri si argumente
Reactii adverse dupa vaccin
De ce sa ne vaccinam copiii - 15 argumente

autor: Desprecopii.com, Toate drepturile rezervate (c) 2019
ziarul englez The Guardian https://www.theguardian.com/society/2019/mar/04/no-link-between-autism-and-mmr-affirms-major-study
WebMd, American Journal of Pediatrics

sursa datelor la baza infograficului:
site-ul www.100deromani.ro
100 DE ROMÂNI este un proiect care urmărește măsurarea și îmbunătățirea indicatorilor României conform cu Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale Organizației Națiunilor Unite (ONU). Proiectul a fost inițiat de Ambasada Sustenabilității în România și este susținut de Lidl România.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII