Vaccinul pentru rujeola, oreion si rubeola (ROR) nu provoaca autism: studiu nou confirma

Vaccinul pentru rujeola, oreion si rubeola (ROR) nu provoaca autism: studiu nou confirma

Vaccinul pentru rujeola, oreion si rubeola (ROR) nu provoaca autism: studiu nou confirma

Nu este nicio legatură intre autism si vaccinurile împotriva rujeolei, oreionului si rubeolei (studiu).

Vaccinul pentru rujeola, oreion si rubeola nu provoaca autism, potrivit unui studiu major care incearca sa reasigure un numar din ce in ce mai mare de persoane care privesc cu suspiciune vaccinurile - dărâmand astfel un fake news: acela ca autismul este provocat de un vaccin.

 

 Veti citi:
Vaccinul pentru rujeola, oreion si rubeola nu provoaca autism
Teoria autismului provocat de vaccinare
Cazurile de rujeola a crescut la niveluri socante in toata lumea
Schema vaccinurilor in 2019: calendarul de imunizare a copiilor in Romania
PRO si CONTRA vaccinare, dezbatere


 

Vaccinul pentru rujeola, oreion si rubeola nu provoaca autism

Dez-informarea produsa de campania antivaccinare a mai pierdut un punct. Vaccinul pentru rujeola, oreion si rubeola (ROR)  nu provoaca autism, potrivit unui studiu major care incearca sa reasigure un numar din ce in ce mai mare de persoane care privesc cu suspiciune vaccinurile, in timp ce apar din ce in ce mai multe focare si epidemii de pojar - aflam dintr-un articol amplu publicat de ziarul englez The Guardian.

Teoria autismului provocat de vaccinare

Suspiciunile cu privire la vaccinurile impotriva ROR au fost semanate de gastroenterologul Andrew Wakefield, care in 1998 a lansat ipoteza ca acestea erau legate de aparitia autismului. Simptomele tulburarii de multe ori se manifesta aproximativ in momentul in care se face injectia, intre 12 si 15 luni.

Vaccinul ROR (anti rujeola, oreion, rubeola) conţine variante atenuante de viruşi vii de rujeolă, oreion şi rubeolă. Vaccinul funcţionează prin a provoca sistemul imunitar al organismului să producă anticorpi împotriva acestor trei boli ale copilăriei.

Teoria a fost discreditata, iar mai tarziu Wakefield a fost dat afara si i s-a interzis sa mai practice medicina, dar numarul celor care au inceput sa puna la indoiala siguranta vaccinului a crescut.

Cazurile de rujeola a crescut la niveluri socante in toata lumea

Vineri, UNICEF a avertizat ca numarul cazurilor de rujeola a crescut la niveluri socante in toata lumea, pentru ca oamenii nu isi vaccineaza copiii. Organizatia Mondiala a Sanatatii a spus ca evitarea vaccinarii este una dintre primele zece cele mai mari amenintari la sanatate.

Studiul a fost scris de cercetatorii danezi - care au condus si unul dintre studiile cheie care au dus la dezaprobarea legaturii dintre vaccinurile pentru bolile copilariei si autism in 2002 - si a aparut in jurnalul Analele Medicinei Interne, publicat de Colegiul American al Medicilor. Cea mai noua lucrare a acestora urmareste 6.517 de cazuri de autism, cel mai mare numar de pana acum, alaturi de 650.000 de copii din registrul danez al populatiei, timp de 10 ani.

Faptul ca unii parinti decid sa NU isi vaccineze copilul si mai apoi copilul moare poate fi considerata o crima cu premeditare citeste acest material:

Decesele provocate de pojar in Europa: Tragice si inacceptabile

Nici o legatura intre vaccinare si autismul copilului

Cercetatorii au urmarit sa se adreseze in special criticilor antivaccinare, cum ar fi sugestia ca unele grupuri de copii sunt mai vulnerabile la autism dupa vaccinare decat altii. Cercetatorii si-au orientat astfel atentia asupra copiilor cu un frate cu autism si asupra celor cu factori crescuti de autism, cum ar fi un parinte mai in varsta.

De asemenea, au cautat sa vada daca autismul este crescut printre copiii care au primit alte vaccinuri inainte de cele pentru rujeola, oreion si rubeola.
Toate aceste teorii au fost testate in studiu, potrivit doctorului Hviid, si au fost gasite ca false.

”Nu am gasit nicio sustinere a ipotezei de crestere a riscului de autism dupa vaccinarea impotriva rujeolei, oreionului si rubeolei la nivel national la copiii danezi, nicio sustinere pentru ipoteza ca vaccinarea atrage declansarea autismului la subgrupurile susceptibile caracterizate de factori de risc familial si de mediu”, arata studiul.

Schema vaccinurilor in 2019: calendarul de imunizare a copiilor in Romania

Vaccinarea bebelusului este de o importanta majora pentru sanatatea si viata lui. Vaccinurile determina copilul sa-si produca proprii anticorpi care-l vor proteja de boala si in cazul fetelor vor proteja copiii acestora cand vor fi la randul lor mame. In Romania, vaccinarea nu este obligatorie insa pe internet circula o multime de informatii anti-vaccinare - complet iresponsabile. Orice parinte trebuie sa se informeze din surse sigure inainte de a lua o decizie de renuntare la vaccinarea copilului. Iata schema vaccinurilor: calendarul de imunizare a copiilor in Romania 2019.

4 lucruri esentiale despe vaccinuri pe care trebuie sa le stie parintii

Riscurile si beneficiile vaccinurilor: 11 intrebari frecvente si raspunsurile lor
De ce este bine sa ne vaccinam copiii: mituri si argumente
Reactii adverse dupa vaccin
De ce sa ne vaccinam copiii - 15 argumente

PRO si CONTRA vaccinare, dezbatere

Este bine sau nu sa ne vaccinam copiii? Opinii pro şi contra. Desprecopii.com isi propune prin aceasta pagina sa porneasca o dezbatere constructiva pe tema vaccinarii.  

Ne dorim ca aceasta pagina sa devina locul de intalnire al celor doua tabere PRO si CONTRA vaccinare. Fiecare idee expusa mai jos, pro si contra, poate sa fie dezbatuta (combatuta) intr-o discutie civilizata pe care o sa incercam sa o moderam. Asteptam de la voi pareri documentate, argumente coerente si bine argumentate. Si asteptam sa dati dovada de fair-play!

 

 

Discutii aprinse pro-contra vaccinare, puteti urmari aici

Legea vaccinarii copiilor in Romania - dezbatere DC 
Mesaj pentru cei care sustin campania anti-vaccinare
Urmari ale campaniilor anti-vaccinare. Cerere.
Olivia Steer si vaccinarea copillor - sau starletismul iresponsabil
vaccinare polio la 6 ani
Ebola si vaccinurile - sau despre isteria conspiratiilor
Vaccinurile copilariei - gratis sau nu ?

Comunitatea parintilor informati: forum medical

Clinica Virtuala DC
Consultanta medicala online.

autor: Desprecopii.com, Toate drepturile rezervate (c) 2019
ziarul englez The Guardian https://www.theguardian.com/society/2019/mar/04/no-link-between-autism-and-mmr-affirms-major-study
WebMd, American Journal of Pediatrics

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII