Frica de a lasa bebelusul cu altcineva

Frica de a lasa bebelusul cu altcineva

Frica de a lasa bebelusul cu altcineva

Proaspetii parinti au nevoie si merita putin timp doar pentru ei insisi (sau pentru a merge la munca), dar asta inseamna automat ca altcineva trebuie sa aiba grija de bebelus. Si pentru multi, aceasta despartire nu este deloc usoara.


Indiferent daca o mama angajeaza o bona, alege sa il duca la cresa, sau il lasa cu bunicii, simplul fapt ca iti lasi odorul cu alticena poate fi descurajant.

in acest articol veti citi mai multe despre:
De ce nu isi lasa mamicile copiii cu alte persoane?
3 lucruri importante cand vine momentul sa iti lasi copilul cu altcineva
Suprizele unei mămici incepatoare
Alte frici de mămici de nou născuti
Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau

De ce nu isi lasa mamicile copiii cu alte persoane?

O mamica din comunitatea Desprecopii ne spune ca nu-si poate lasa micuta cu nimeni, dci doar cu prieteni foarte apropiati sau cu familia. "Sunt prea ingrijorata ca un strain sa aiba grija de puiul meu, indiferent de cat de multe referinte are", a spus ea. Multe mamici lasa liste detaliate cu informatii celor care au grija de bebelus, lucru care le-a ajutat sa se simta mai bine in ceea ce priveste plecarea; altele in schimb suna des acasa pentru a verifica daca totul este in regula.

"Sunt de opt ani in mamica si imi fac mereu griji cand imi las copiii cu alti oameni", a spus Corina, o alta mamica. Dar sa nu uitam, grijile sunt si fac parte cu siguranta din meseria de parinte.

Te simti in stare sa iti lasi bebelusul cu altcineva? Esti pregatita? Pentru ca, daca nu esti singura ca vrei sa faci acest pas, starea ta de spirit va influenta negativ starea de spirit a copilului.

Exista trei lucruri importante cand vine momentul sa iti lasi copilul cu altcineva:

Cum te simtit TU.
Cum simte COPILUL.
Ce trebuie sa stie BONA.

Sa incepem cu mamica

Totul va fi bine. Poti sa faci asta. Vrei (sau trebuie) sa fii in alta parte si asta e ok. Indiferent daca este vorba de munca sau de petrecerea aniversara a unei prietene, este ok sa-ti lasi copilul cu altcineva. Respira adanc si fii curajoasa.

Scrie o lista pentru bona

Este foarte important sa notati cele mai importante informatii pe o foaie de hartie. Include elementele de baza: programul aproximativ al copilului, sugestiile de masa, rutina pentru culcare si informatiile de contact pentru orice urgenta (partener, pediatru, adresa de domiciliu in cazul unei urgente mai mari si este nevoie de o ambulanta).

Ia-ti la revedere scurt si rapid

Spune-i bebelusului ca te intorci repede, imbratiseaza-l si iesi pe usa. Asta il va ajuta pe bebelus sau copilas sa se simta sub controlul rutinei de ramas bun. Gaseste o modalitate placuta de a va parasi unul pe celalalt si nu lungi despartirea. Daca copilul va incepe sa planga nu da inapoi, se va opri in scurt timp dupa plecarea ta.

Suprizele unei mămici incepatoare

Si iata... acel moment a venit. Ti-ai tinut bebelusul iubit in brate pentru prima oara si ai atins al noulea cer de fericire. Ei si acum? 

 

Toata lumea ti-a spus deja ca totul se va schimba si nimic nu mai este la fel. Insa te-ai pregatit din timp de tot, ati citit tot ce se putea citi pe Desprecopii.com si ai discutat la Odiseea Sarcinii cu alte mamici. 

Dar chiar totul este pregatit si stim la ce sa ne asteptam oare? Iata cateva surprize pe care le vei avea in calitatea noua de mamica incepatoare si sfatul intelept de la Desprecopii.com.

Alte frici de mămici de nou născuti

Frica unei mamici de nou nascut: cand ii asculti ingrijorata toata noaptea respiratia
Prima din fricile unei mamici: Ingrijirea buricului bebelusului
Prima baita a bebelusului: sau una din fricile mamicilor incepatoare
Fricile mamicilor la prima iesire afara a nou-nascutului
Frica de a merge cu un nou-nascut in masina sau de ce primele drumuri sunt asa stresante

Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau

Ești o mămică modernă? Atunci trebuie să instalezi aplicatia Eu, Mămica pe telefonul tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Pe lângă aceste informaţii atent alese, aplicaţia înglobează o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.

Aplicatia Eu, Mamica - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată. Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor. 

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru Iphone si Ipad aici.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru sistemul Android aici.

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori  Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.

 autor: Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate (c) 2019   

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII