Iată cand se schimbă culoarea ochisorilor la bebeluși

Iata cand se schimba culoarea ochisorilor la bebelusi

Iată cand se schimbă culoarea ochisorilor la bebeluși

Deși mulți bebeluși se nasc cu ochii albaștri, puțini rămân cu aceasta culoare a irisului. Ce se va întâmpla cu ochii copilului tău?

Deci, copilul tău s-a născut cu un cap plin de păr și ochi albaștri de azur? S-ar putea să vă surprindă să aflați că, în câteva luni, bebelușul nu va mai avea păr și ochii vor fi verzi. Bebelușul se schimbă rapid în primul an, așa că, dacă copilul tău s-a născut cu acei ochi albaștri, probabil te vei întreba: își vor schimba culoarea - sau vor rămâne albaștri? Când își schimbă ochii bebelușilor culoarea?

- veți citi:
Când își schimbă ochii bebelușilor culoarea?
Vă puteți da seama dacă ochii bebelușului își vor schimba culoarea?
Ce culoare vor avea ochii copilului meu?

Când își schimbă ochii bebelușilor culoarea?

Dacă copilul tău se naște cu acei ochi albaștri, probabil te vei întreba când își vor schimba culoarea? Își vor schimba culoarea sau vor rămâne albaștri?

Poate dura de la 9 până la 12 luni pentru ca culoarea permanentă a ochilor să fie determinată, iar schimbarea este atât de treptată, încât nici nu vei putea observa că se întâmplă.

Deși culoarea ochilor la unii bebeluși se schimbă rapid odată cu debutul melaninei, majoritatea sugarilor suferă modificări semnificative între 6 și 9 luni. Această apariție fenomenală se întâmplă odată ce irisul a păstrat suficient pigment pentru a influența schimbările subtile precum de la albastru spre gri, verde la alun, alun până la maro și așa mai departe.

Rețineți că, în general, culoarea ochilor devine mai întunecată, nu mai deschisă.

Vă puteți da seama dacă ochii bebelușului își vor schimba culoarea?

După cum s-a menționat mai sus, dacă bebelușul se naște cu ochii căprui, el / ea cel mai probabil va avea acei ochi căprui pe viață. Dacă bebelușul are ochii albaștri, acest truc simplu vă poate ajuta să stabiliți dacă vor rămâne sau nu așa:

 Privește ochiul bebelușului din lateral pentru a elimina orice lumină care se reflectă în iris.
 Dacă există o "pete" aurii în albastrul ochiului, ochii bebelușului se vor schimba probabil în verde sau maro.
 Dacă există nuanțe de aurii minime sau deloc, este mai puțin probabil că culoarea ochilor copilului să se schimbe mult.

Un alt indicator? Dacă ochii bebelușului sunt de un albastru strălucitor, cel mai probabil rămân albaștri. Dacă sunt un albastru mai închis, mai tulbure, cel mai probabil se vor schimba în nuanțe de maro sau o culoare mai închisă.

Ce culoare vor avea ochii copilului meu?

Nu există nicio modalitate de a ști cu siguranță ce culoare vor avea ochii micuțului tău.

Cercetările recente sugerează că există mult mai mult decât culoarea ochilor părinților care afectează culoarea ochilor bebelușului, dar în general vă puteți aștepta ca:

Doi părinți cu ochii albaștri vor avea un copil cu ochi albaștri.
Doi părinți cu ochii căprui vor avea un copil cu ochii căprui.

Ce culoare vor avea ochii bebelusului: calculator

Ce culoare vor avea ochii bebelusului? Culoarea ochilor bebelusului este un subiect fascinant care i-a preocupat pe viitorii parinti dar si pe cercetatori timp de secole pana cand stiinta ne-a oferit un mod mai bun de a intelege culoarea ochilor si modul in care se transmite. Daca vreti sa va prezicem doar culoarea ochilor bebelusului la nastere, puteti fi aproape siguri ca bebelusul se va naste cu ochii albastri. Nou-nascutii au adesea ochii albastri, care in general se inchid apoi la culoare pe masura ce sunt expusi la lumina soarelui.

Ce culoare insa va avea dupa ce culoarea ochilor devine definitiva, aflati de la Desprecopii.com.

Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau

Ești o mămică modernă? Atunci trebuie să instalezi aplicatia Eu, Mămica pe telefonul tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Vei avea acces gratuit la o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.

Aplicatia Eu, Mamica - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată.

Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru Iphone si Ipad aici.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru sistemul Android aici.

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

autor: redactor Milena Sadova, redactor Desprecopii  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2019

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII