Copilul păpădie și copilul orhidee - iată de ce sunt asa de diferiți. Tu ce fel de copil ai?

Copilul papadie si copilul orhidee - iata de ce sunt asa de diferiti. Tu ce fel de copil ai?

Copilul păpădie și copilul orhidee - iată de ce sunt asa de diferiți. Tu ce fel de copil ai?

Copiii „orhidee” sunt hipersensibili, în timp ce copiii „păpădie” prospera în majoritatea mediilor ... deci tu ce fel de copil ai?

veti citi:
Există două tipuri de copii: păpădie și orhidee
Copilul păpădie
Copilul orhidee
Timiditate și hipersensibilitate
Copiii păpădie sunt mai rezistenți și capabili să facă față mai ușor greutatilor
Copilul Orhidee - intelegand copilul hiper-sensibil

Un medic primar pediatru renumit este de parere că există două tipuri de copii: păpădie și orhidee

Teoria Dr. Thomas Boyce spune ca un copil orhidee este sensibil si are de depasit unele greutati si obstacole in viata mai greu - in timp ce un copil păpădie va prospera in orice condiție, oricum ar fi crescut - exact ca si copiii care sunt  abuzati sau născuti in medii foarte sarace dar sunt puternici pe tot parcursul vietii și devin mai buni, avand acea energie imensa ca ii face sa reușească in viata.

Majoritatea copiilor (80 - 85%) sunt „copii păpădie”, ceea ce înseamnă că sunt rezistenți și capabili să prospere în majoritatea situațiilor sociale. În schimb, aproximativ unul din cinci copii este „copil orhidee”, care are dificultati sociele, poate fi hartuit, are unele dificultati la scoala si este foarte sensibil la mediul sau.

Copilul păpădie

Exact ca si papadiile, copiii papadie se pot dezvolta si inflori in orice conditie sau situatie. Copiii papadie par a fi capabili să se auto-inspire și să aibă mai multă încredere in ei. În schimb, copiii orhidee au nevoie de mai mult sprijin pentru a înflori, au nevoie de o hrănire blândă, de un sol corect și de umiditatea potrivită  - exact ca si planta in cauza, orhideea - daca nu este ingrijita cum trebuie sau este lăsata la frig, se ofileste.

copilul papadie

Copilul orhidee

Copiii orhidee au nevoie de incurajari constante si gentile si sa li se amintesca în mod constant că se descurcă bine și că merg bine, trebuie să fie inspirați și susținuți. Deși este important să recunoașteți propriul comportament al copilului dvs si calitatile si caracteristicile sale - nu trebuie sa cadem in capcana de a-l eticheta. Iar asta si pentru faptul ca s-ar putea sa gresesti iar copilul s-ar putea schimba.

copilul orhidee

Si, ceea ce este la fel de interesant este ca si părinții se pot schimba brusc lăsând copilul confuz. Cand adultii devin parinti, se pot schimba de la o orhidee la o păpădie sau invers! Sau, daca un părinte este un tip puternic de păpădie, încearcă să-și împingă micuțul copil orhidee pentru a fi ca ei și îi va durea mai mult!

Copiii orhidee sunt mai susceptibili la anumite afectiuni sau boli, dar pot excela la cele mai înalte niveluri intelectuale sau artistice, dacă li se oferă îndrumări corespunzătoare, spune medicul pediatru Dr. Thomas Boyce, profesor de pediatrie și psihiatrie la Universitatea din California. Acesta sustine ca copiii orhidee „experimentează majoritatea bolilor fizice și psihice întâlnite de-a lungul timpului într-o populație de copii”.

Timiditate și hipersensibilitate

Copiii orhidee au anumite trăsături de personalitate, cum ar fi timiditatea, ajung repede la lacrimi si sunt extrem de sensibili la ceea ce se întâmplă în jurul lor.
Potrivit cărții doctorului Boyce The Orchid and Dandelion, acești copii sunt mai susceptibili să devină dependenți de droguri, să se îmbolnăvească, să aibă boli mintale sau să comită infracțiuni.

 Majoritatea copiilor. . . sunt mai mult sau mai puțin ca păpădiile. Ele cresc si prospera aproape oriunde sunt plantate, și nebagate in seamna.

„Cu toate acestea, există și alții care, mai mult ca orhideele, se pot ofili și se estompează atunci când sunt nesupravegheați de sprijinul îngrijitor, dar care - de asemenea, orhideele - pot deveni creaturi de o frumusețe rară, complexitate și eleganță atunci când sunt întâlniți cu compasiune.” Citeste Cum il inteleg mai bine pe copilul meu foarte sensibil?

Copiii păpădie sunt mai rezistenți și capabili să facă față mai ușor greutatilor

Dr. Boyce ese de parere ca in familie poate exista variatie astfel încât părinții pot avea un copil care este orhidee și unul care este păpădie.

Dr Boyce a fost inspirat să-și scrie cartea, după ce și-a văzut sora mai mică Mary luptând să facă față adulților. Ea a întâmpinat numeroase dificultăți cu care susține că alți oameni ar fi reușit să facă față - dar și-a luat în mod tragic propria viață la 52 de ani. Dr. Boyce a spus că creșterea lor a fost foarte asemănătoare și au fost amândoi crescuți în aceeași casă de familie din anii '50 din California.

Mary, care a fost descrisă ca fiind timidă, a reușit să obțină două diplome de la universități de frunte; Stanford și Harvard. Din păcate, se spune că a coborât în ​​„psihoză” și „disperare” spre sfârșitul vieții, potrivit The Times.

Copiii orhidee sunt deosebit de sensibili la stres și sunt deseori exclusi din situații sociale.

Copilul Orhidee - intelegand copilul hiper-sensibil

Copilul Orhidee este un termen care isi doreste sa descrie un copil a carui performanta poate fi exceptionala sau catastrofala - in functie de educatia si mediul in care creste. Copilul „orhidee” este foarte sensibil, probabil datorita incrucisarii variatiilor genetice si experientelor ambientale timpurii. Cand este sub stres, sistemul de combatere a stresului are un raspuns exagerat si indelungat.

Deci ce fel de educatie si mediu sunt potrivite unui copil orhidee? si cum stii daca tu ai un copil „orhidee”? Afla in continuare ...

autor: Milena Sadova, redactor Desprecopii - toate drepturile rezervate 2019
≈ Am consemnat din notele dlui W.Thomas Boyce, MD. El este seful departamentul de medicina experimentala la Universitatea California, din San Francisco, facultatea de Medicina si a cercetat cum stresul sever creioneaza viata si sanatatea copiilor hipersensibili, cunoscuti precum copii „orhidee”.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Parenting

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII