Este dovedit: mamele dezordonate nu sunt leneșe, ci inteligente

Este dovedit: mamele dezordonate nu sunt lenese, ci inteligente

Este dovedit: mamele dezordonate nu sunt leneșe, ci inteligente

În casa ta este destul de des...dezordine? Coșul de rufe dă pe dinafară iar jucăriile sunt presarate prin casă? Nu trebuie să iti fie rușine pentru asta. De fapt, o casă dezordonată înseamnă că esti - cel mai probabil inteligentă și creativă.

S-au făcut diverse studii pentru a demonta mitul potrivit căruia oamenii dezordonați (și, prin urmare, mamele) sunt leneși și haotici. Și din contră: s-a dovedit a fi exact pe dos. Se pare că oamenii dezordonați sunt inteligenți. Și există mai multe dovezi științifice că tipurilor de oameni dezordonați le merge bine...asa ca dezordinea poate fi o forma a creativitătii.

- veți citi:
Creșterea productivității
Haosul ca și combustibil creativ
Învățați-vă copilul să-și aranjeze camera
Focalizare
Drăguț și flexibil
Copilul dezordonat este un copil inteligent!

Creșterea productivității

Dezordonații sunt adesea acuzați de lene”, scrie Richard A. Friedman, în The New York Times. „Dar, contrar a ceea ce se crede adesea, dezordinea nu este neapărat un semn de lene sau de lipsă de perspectivă.” De asemenea, dezordinea nu spune nimic despre productivitatea cuiva: oamenii productivi sunt deseori dezordonați incorigibili, potrivit lui Friedman. De fapt, unii oameni funcționează mai bine într-un mediu dezordonat.

Haosul ca și combustibil creativ

Un studiu condus de Kathleen Vohs de la Universitatea din Minnesota arată că spațiile dezordonate îi fac pe oameni mai creativi și - de ce nu este clar -, de asemenea, aceștia sunt mai dispuși să doneze ceva pentru o cauza bună.

Îndrazniți să fiți voi însiva

De la o vârstă fragedă învățăm să ne simțim vinovați pentru că suntem dezordonați. Societații nu îi plac oamenii neorganizați”, spune John Daily Haltiwanger. „Dar beneficiile ascunse ale acestei calități sunt trecute cu vederea. Este nevoie de curaj pentru a îmbrățișa dezordinea. Pentru aceasta, trebuie să fiți în măsură să acceptați critici constante și să mergeți împotriva regulilor sociale. "Cu alte cuvinte, oamenilor dezordonați nu le pasă prea mult de opinia celorlați și sunt autentici.

Învățați-vă copilul să-și aranjeze camera

Pe de altă parte, copiii care au învățat să facă ordine de la o vârstă fragedă se simt mai încrezători ca adulți, decât colegii lor care au crescut într-o casă dezordonată. Mai mult, cercetările arată că oamenii ordonați sunt mai fericiți, deoarece viața lor este ordonată. Motive suficiente pentru a-ți învăța copilul să fie ordonat.

Focalizare

O altă teorie despre motivul pentru care creativii funcționează bine într-un mediu haotic, se poate datora unei capacități înnăscute de a nu fi distras. Cu alte cuvinte, dezordinea nu le tulbură focalizarea, deoarece creierul lor filtrează sistematic. "Mulți oameni dezordonați nici măcar nu sunt conștienți de haosul din jurul lor", spune Friedman, pe care l-am menționat mai devreme, ca răspuns la o anchetă. „La fel cum oamenii cu un prag de durere ridicat nu simt nicio durere, oamenii dezordonați nu observă dezordine.” Pe scurt, poți citi o carte cu copilul tău, fără a fi distras de toate jucăriile aruncate pe podea.

Drăguț și flexibil

Aducerea de ordine în mijlocul haosului nu este exact numărul unu din lista dvs. de activități? Atunci probabil că aveți lucruri mult mai frumoase de făcut, și nu vă lăsăți păcăliți de puțină dezordine. Aveți, de asemenea, o șansă bună să fiți destul de flexibil, spun studiile. Cu alte cuvinte: există șanse mari să fiți o persoană foarte drăguță și relaxată.

Copilul dezordonat este un copil inteligent!

Dar continuam si cu alte vesti bune. Copilul tau are o camera dezordonata? Sufrageria este in mod regulat plina de jucarii? Si dormitorul copilului tau este de asemenea un teren constant de joaca? Atunci, avem o veste buna:
Potrivit cercetatorilor, oamenii neglijenti si dezordonati au un lucru in comun: inteligenta! - citeste in continuare explicatia aici.

9 intrebări pe care sa nu le pui niciodată mămicilor casnice

Fie ca este alegerea lor libera, fie ca poate sunt fortate de imprejurari sa renunte la activitatea lor profesionala pentru a se dedica copiilor, acest grup al mamicilor casnice a fost dintotdeauna etichetat si expus criticilor din partea celeilalte tabere a mamicilor care lucreaza desi au si ele copii. Iata in continuare 9 intrebari pe care ar fi bine sa nu le pui niciodata mamicilor casnice:

Despre meseria de mamă - alte ganduri

Parenting: rolurile traditionale inca persista
Parentingul atasat: mai multa presiune pentru mame
Cui ii pasa de cat dorm mamele?
Dorintele unei mame de 1 iunie 
6 Lucruri pe care nu vreau sa le uit niciodata...
 
Anatomia unei proaspete mamici

Esti o mămica care are nevoie de sfaturi?

autor: redactor Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate (c) 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII