Matematica este mai distractivă pentru copii cu ajutorul tabletei

Matematica este mai distractiva pentru copii cu ajutorul tabletei

Matematica este mai distractiva pentru copii cu ajutorul tabletei | foto | albume poze

Le place să le atingă, să caute și să urmărească, dar pot copiii mici de patru și cinci ani să folosească tableta nu doar pentru a vizualiza desene sau pentru a juca jocuri, ci și pentru a învăța matematică?


Psihologii sunt de parere ca cei mici pot folosi obiectele din jurul lor pentru a învăța matematică, inclusiv tabletele.

- veți citi:
Tabletele pot fi utilizate pentru a învăța matematică
6 Tehnici prin care ii putem face pe copii sa iubeasca matematica
Despre scoala si probleme copiilor

Tabletele pot fi folosite cu succes pentru activitati educative

Avem doua posibilitati - sa le uram sau sa le iubim... pentru ca acum tabletele sunt o parte din viața noastră, iar pentru copiii noștri care, inca din primul an de viata au inceput sa le cunoasca - cel mai bine e sa ne gandim cum sa le folosim in mod educativ ....

„Având în vedere prevalența crescută a tabletelor, a fost foarte important pentru noi să începem să analizăm modul în care părinții și preșcolarii ar putea explora matematica pe aceste dispozitive digitale”, a explicat Zippert.

Tabletele pot fi utilizate pentru a promova discuțiile matematice

Într-un studiu al Universității din Maryland, USA - psihologul Zippert a observat copii în vârstă de patru și cinci ani, în timp ce jucau un joc de masă, legat de computer, cu părinții. Jumătate dintre părinți trebuiau să folosească ocazia pentru a-și ajuta copilul să învețe numerele. Cealaltă jumătate nu a primit nicio îndrumare în afară de instrucțiunile jocului. Ea a descoperit: „Când i-am îndemnat pe părinți să se concentreze pe învățarea numerelor, am observat o creștere semnificativă a discuțiilor despre numere.”

Concluzia sugerează că tabletele pot fi utilizate pentru a promova discuțiile matematice între părinți și copii, dacă le fac împreună.

Zippert a spus: „Lucrurile care erau cu adevărat de ajutor pe care le spuneau părinții erau lucruri de genul:„numără tu pentru mine” Alte lucruri pe care le pot face părinții: să numere tot ceea ce le place copiilor sau să compare numere.

Uneori, tot ce ai nevoie este un mediu de învățare bun și o abordare diferită pentru a debloca potențialul unui copil.

Există, de asemenea, multe site-uri de matematică gratuite cu o mulțime de resurse matematice, puzzle-uri și jocuri matematice distractive pentru copii. Puteți descărca chiar și o mulțime de aplicații gratuite pe tabletă!

6 Tehnici prin care ii putem face pe copii sa iubeasca matematica

Copilul tau crede ca nu e bun la matematica? Nu ne-am nascut buni sau rai la matematica dar prin anumite tehnici si trucuri ii putem face pe copii sa iubeasca matematica si numerele.

Citeste mai departe...

 

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!

Tema:Matematica

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim) dar completarea corecta este necesara, mai ales in cazul in care astepti raspuns. | Toate campurile trebuie completate!

Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII