Poate cainele sau pisica sa ne transmita virusuri sau boli? Intrebari si raspunsuri

Poate cainele sau pisica sa ne transmita virusuri sau boli? Intrebari si raspunsuri

Poate cainele sau pisica sa ne transmita virusuri sau boli? Intrebari si raspunsuri

Multe familii au caini, pisici sau alte animale de casa care sunt iubite si tratate ca membrii familiei. Multe din aceste animale ajung in paturile copiilor, stau pe canapea alaturi de noi si mănâncă în imediata noastra apropiere, toate acestea ridicând câteva probleme de sănătate.

Poate cainele sau pisica sa ne transmita virusuri sau boli? Intrebari si raspunsuri de luat in considerare.

veti citi
Poate câinele sau pisica din casa să ne îmbolnăvească?
Putem primi o răceală sau gripă de la o pisică sau câine?
Putem lua diaree de la animalele de casa?
In saliva cainelui pot fi si bacterii?
Ce alte boli se pot lua de la animalutele care stau in casa cu noi?

Poate câinele sau pisica din casa să ne îmbolnăvească?

Multe familii au caini, pisici sau alte animale de casa si sunt iubite si tratate ca membrii familiei. Si multe din aceste animale ajung in paturile copiilor, stau pe canapea alaturi de noi si mănâncă în imediata noastra apropiere, toate acestea ridicând câteva probleme de sănătate. Iar  . Iata ce ne spune un medic american.

Putem primi o răceală sau gripă de la o pisică sau câine?

Nu. Virusurile cu răceala și gripa sunt specifice speciilor. „Virusul rece comun care afectează oamenii este specific oamenilor”, explică Dr. Shelley Rankin la Școala de Medicină Veterinară a Universității din Pennsylvania, USA -  și „diferite specii de animale au diferite tulpini sau virus gripal care le afectează”.

Putem lua diaree de la animalele de casa?

Dacă animalul are diaree iar cauza diareei sale este Salmonella sau Campylobacter, putem deveni infectati dacă avem contact cu materiile fecale ale animalului și nu ne spălaam pe mâini înainte de a atinge gura sau înainte de a mânca mâncarea.

Cu toate acestea, reptilele (cum ar fi broaștele țestoase și șerpii), puii de gaina și rațe, precum și „animalele de companie de buzunar” (hamsterii și șoarecii) prezintă un risc mult mai mare de a transmite Salmonella oamenilor, in special copiilor.

In saliva cainelui pot fi si bacterii?

Se intampla des ca un caine sa ne linga pe mana sau chiar pe fata. Ce riscuri sunt? Iata ce spune medicul.

Da - sunt bacterii si in saliva animalelor. Deși majoritatea organismelor din gura câinelui tău nu sunt dăunătoare, au fost raportate cazuri de transmitere bacteriană la oameni, deci nu este o idee bună să ai un câine care să-ți lingă gura, mai ales dacă ai un sistem imunitar mai slab. Mare atentie la copii.

De asemenea, aveți grijă să nu primiți salivă de la animale de companie într-o rană deschisa pentru ca se pot face infectii bacteriene foarte grave.

Ce alte boli se pot lua de la animalutele care stau in casa cu noi?

Chiar dacă un animal de companie nu este bolnav, acesta poate încă adăposti organisme care pot infecta oamenii. Bacteriile care cauzează boala zgârieturii de pisica, de exemplu, pot fi transmise de la o pisică infectată fără semne de boală printr-o mușcătură sau zgârietură.

Leptosporoza, o boală bacteriană mai puțin frecventă, dar mai gravă, poate fi transmisă din urina câinelui în mucoasele umane. De asemenea, este posibil ca oamenii sa ia Herpesul circinat dacă aveți contact cu pielea sau cu un câine sau pisică infectat. Iar toxoplasmoza, o boală parazitară, poate fi transmisă de la pisici prin materii fecale.

Herpesul circinat este o afecțiune cauzată de o infecție fungică,care duce la apariția unor plăci circulare pe piele. Acestea pot fi localizate pe mai multe zone ale corpului. Chiar dacă nu este o afecțiune gravă, herpesul circinat este foarte contagios.

Citeste si Parazitii intestinali ai animalelor de companie pot fi transmisi copilului

Si totusi...

E mult mai probabil să te îmbolnăvești de la o altă persoană decât de la câinele sau pisica ta.

Este insa foarte important sa luați măsuri de precauție cu animalele de companie, mai ales dacă aveți un sistem imunitar slăbit sau exista un risc ridicat (persoane în vârstă fragile, femei însărcinate și copii mici).

Spălați-vă întotdeauna pe mâini după atingerea animalelor de companie sau după curățarea lor, faceți vaccinuri animalelor si deparazitari periodice, controlați puricii și duceți animalele de companie medicul veterinar pentru consultari periodice.

Stati departe de i departe de animalele sălbatice și de animalele fara stapan. Dacă un animal de companie mușcă sau se zgârie, spălați rana și urmăriți semnele de infecție.

Va asteptam pe forumul special: PARENTING - sau despre meseria de parinte.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII