Bebelușul refuză sânul? Poate are o raceală și nu poate respira bine - iată ce ai de făcut

Bebelusul refuza sanul? Poate are o raceala si nu poate respira bine - iata ce ai de facut

Bebelușul refuză sânul? Poate are o raceală și nu poate respira bine - iată ce ai de făcut

Bebelusul refuza sanul? Poate are o raceala si nu poate respira bine. Daca bebelusul are o raceala - cel mai probabil are si nasucul infundat iar atunci bebe nu poate suge si respira in acelasi timp iar pentru ca are nasul infundat cu niste mucisori, plange. Deci e de inteles ca alege respiratul.

→ Iata ce ai de facut in acest caz.

veti citi
Bebelusul meu refuza sanul - ce motive ar putea avea?
Bebelusul are nasul infundat
Igiena nazala a bebelusului: cum scapam de nasul infundat?
Alte motive pentru care bebelusul refuza sanul
 

Bebelusul meu refuza sanul - ce motive ar putea avea?

Bebelusul meu refuza sanul. Suge un pic si dupa asta incepe sa planga si refuza sanul - care ar putea fi motivul si ce ma puteti sfatui? - intreaba o mamica la sectiunea de intrebari de pe Comunitatea Desprecopii.

Respingerea brusca a sanului, adica greva a suptului este foarte comuna in randul bebelusilor si are aproape intotdeauna o cauza anume.

Bebelusul are nasul infundat

Una din cauzele pentru care bebelusul refuza sanul ar putea fi faptul ca are o raceala si nu poate respira bine din cauza nasucului infundat. 

Daca bebelusul are o raceala - cel mai probabil are si nasucul infundat iar atunci bebe nu poate suge si respira in acelasi timp iar pentru ca are nasul infundat cu niste mucisori, plange. Deci e de inteles ca alege respiratul. In acest caz, trebuie sa ii cureti incet narile cu un aspirator nazal. Daca are secretiile nazale prea uscate, poti folosi un spray nazal pentru bebelusi, cu apa de mare.

Igiena nazala a bebelusului: cum scapam de nasul infundat?

Igiena nazala, atat la copii cat si la adulti, constituie unul dintre aspectele extrem de importante ale mentinerii sanatatii aparatului respirator si a organismului in general. In cazul bebelusilor (sub 3 luni) se recomanda folosirea serului fiziologic simplu (0,9%) sub forma de picaturi.

Este foarte important ca secretiile nazale sa nu stagneze in nas, deoarece in ele se poate dezvolta flora bacteriana care conduce la imbolnavire sau la mentinerea bolii, daca aceasta s-a instalat deja. O igiena precara a nasului, mai ales in perioadele in care copilul este racit, poate conduce la complicatii precum otita sau sinuzita, care sunt mai dificil de tratat decat o simpla raceala citeste in continuare aici despre cum se procedeaza cand bebelusul are nasul infundat.

► Despre greva suptului la bebelusi, citeste in continuare Greva suptului bebelusului: cauze si gestionare

Alte motive pentru care bebelusul refuza sanul

Bebelusul refuza sanul? Poate ca nu ii place ce ai mancat

Bebelusul refuza sanul? O cauza ar putea fi reflexul lent de ejectie al laptelui matern

Bebelusul refuza sanul? Eruptia dentara ar putea fi cauza

Bebelusul refuza sanul? Ar putea fi din cauza unor afte care fac suptul dureros

Bebelusul refuza sanul? Durerile de urechi ar putea fi cauza

Bebelusul refuza sanul? Modificarile hormonale ale mamei pot fi cauza

Desprecopii este un site dedicat alaptarii, care contine informatii indepedente si ne-influentate de nici un interes comercial - care are un ghid complet si independent al alaptarii. 

Nu suntem patetici si nu consideram ca alaptarea trebuie sa fie un chin pentru mamica desi ii dam oate sfaturile necesare pentru a putea depasi obstacolele pe care le poate avea la inceput.

Citeste toate informatiile de la aceasta 
sectiune dedicata Alaptarii! Citeste si forumul special Alaptarea de la desprecopii.com - vei intalni acolo mamici ca tine care au intrebari si raspunsuri despre alaptare.

  Daca ai probleme cu alaptarea, te asteptam pe forumul de suport al alaptarii sau pe grupul nostru secret de pe Facebook: Alaptarea cu dragoste.

autor: Desprecopii.com, Redactor: Milena Sadova, Toate drepturile rezervate (c) 2022

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII