Vaccinul impotriva tuberculozei (tbc) este testat pentru protectia impotriva coronavirusului

Vaccinul impotriva tuberculozei (tbc) este testat pentru protectia impotriva coronavirusului

Vaccinul impotriva tuberculozei (tbc) este testat pentru protectia impotriva coronavirusului

Vaccinul impotriva tuberculozei (tbc) este testat pentru protectia impotriva coronavirusului.

Potrivit spitalelor olandeze, asa-numitul vaccin BCG/TBC (impotriva tuberculozei) nu protejeaza în mod direct împotriva virusului corona, "dar stimuleaza sistemul imunitar, care poate duce la o mai buna protectie împotriva virusului, si la o infectie mai usoara”.

- vei citi:
Testarea unui vaccin anticoronavirus a inceput deja
Vaccinul impotriva tuberculozei nu protejeaza în mod direct împotriva virusului corona, dar stimuleaza sistemul imunitar
Ce este tuberculoza si ce simptome are
Simptomele de infectare cu coronavirus

Testarea unui vaccin anticoronavirus a inceput deja

Potrivit presei olandeze, doua spitale din Olanda incep un test clinic impotriva coronavirus, folosind vaccinul TBC

Centrul Medical Universitar Radboud din Nijmegen - Olanda, si Universitatea de Medicina Utrecht urmeaza sa efectueze un test clinic în care cinci sute de angajati vor primi un vaccin împotriva tuberculozei, cu presupunerea ca acest lucru le va oferi o mai buna protectie împotriva virusului corona, au anuntat miercuri dimineata cele doua spitale.

Angajatii pot participa la acest tip de teste clinice si daca fac parte din personalul altor spitale. Deoarece acesta este un studiu, altor 500 de persoane li se va administra un vaccin placebo pentru a masura diferenta.

Vaccinul impotriva tuberculozei nu protejeaza în mod direct împotriva virusului corona, dar stimuleaza sistemul imunitar

Potrivit spitalelor olandeze, asa-numitul vaccin BCG/TBC (impotriva tuberculozei) nu protejeaza în mod direct împotriva virusului corona, "dar stimuleaza sistemul imunitar, care poate duce la o mai buna protectie împotriva virusului, si la o infectie mai usoara”.

Cercetarile anterioare au aratat ca un astfel de vaccin ofera mai multa protectie împotriva gripei, dar nu este înca clar daca acest lucru se aplica si în cazul altor infectii. Cu toate acestea, daca mai putine persoane vor fi infectate datorita acestui vaccin, acesta este deja „un rezultat încurajator”, spune cercetatorul Mihai Netea (da, e roman), care este profesor universitar in medicina interna experimentala, la centrul medical universitar Radboud.

Daca se dovedeste ca vaccinul ofera protectie împotriva coronavirusului, cercetatorii îl pot oferi si altor lucratori din domeniul sanatatii.

Ce este tuberculoza si ce simptome are

Tuberculoza este o boală provocată de bacteria Mycobacterium tuberculosis. Printre simptomele de tuberculoză acută se numără tusea care durează câteva săptămâni, cu eliminare de spută (mucus) sau sânge, febră, transpirații nocturne și dureri în piept.

Există situații în care persoanele infectate cu bacilul tuberculozei nu prezintă simptome. Acestea sunt cazuri de tuberculoză latentă, care pot evolua în forme active. Există însă persoane cu tuberculoză latentă care nu fac niciodată și forma activă a bolii.

Transmitere
Bacteriile care provoacă tuberculoza se transmit prin intermediul picăturilor infectate eliminate de aparatul respirator, atunci când persoanele bolnave tușesc, strănută sau chiar vorbesc. O persoană neinfectată riscă să inhaleze aceste picături contaminate, care îi ajung în plămâni și astfel îi infectează organismul.

Persoanele cu tuberculoză latentă nu răspândesc în jur bacteria care provoacă această boală.

Vaccinul contra bacilului Calmette–Guérin (BCG) este folosit în cadrul programelor naționale de vaccinare din țările unde există numeroase cazuri de TBC. Vaccinul nu îi protejează pe copii de boala pulmonară cauzată de bacteria TBC, nici nu împiedică infecția latentă cu TBC să se agraveze și să se transforme într-o formă activă a bolii, însă previne câteva complicații serioase ale TBC la copii, cum ar fi meningita tuberculoasă. În general, vaccinul BCG nu este utilizat pentru adulți, iar vaccinarea copiilor nu împiedică răspândirea bolii.

Vaccinul BCG este în uz din 1921. Mulți cercetători fac acum eforturi să dezvolte un vaccin mai eficient împotriva tuberculozei. Comunitatea științifică speră să dezvolte un vaccin care să prevină infectarea cu TBC, ceea ce ar reduce povara uriașă pe care o reprezintă această boală la nivel mondial și, în egală măsură, ar diminua riscurile de transmitere a bacteriei TBC.

Deși ruta de infectare cu tuberculoză este respiratorie, iar principalele simptome sunt tot de natură respiratorie, bacilul tuberculozei se poate răspândi în organism, infectând și alte zone, cum ar fi oasele și creierul.

Netratată, boala activă poate fi fatală. Aproximativ 3% din persoanele cu TBC netratat mor. Cifra este mult mai mare în cazul celor care sunt infectate și cu virusul imunodeficienței umane (HIV). Aproximativ 18% din persoanele cu infecție activă de TBC și infecție HIV riscă să moară.

Infecția activă cu TBC are o rată de mortalitate mai mare în rândul copiilor mici, mai predispuși să facă grave complicații ale tuberculozei, cum ar fi meningita tuberculoasă (infectarea meningelui – stratul de celule care învelește creierul).

În 2014, s-au îmbolnăvit de tuberculoză 9,6 milioane de persoane. Aproximativ 1,5 milioane de persoane, dintre care aproximativ 140 000 de copii, au murit de tuberculoză. Aproximativ o treime din populația lumii suferă de tuberculoză latentă.

Vezi aici Schema de vaccinare in 2020: calendarul de vaccinare a copiilor in Romania

Simptomele de infectare cu coronavirus

coronavirus simptome
CORONAVIRUS - SIMPTOME SI PREVENIRE - INFOGRAFIC

Citeste si Cum se transmite coronavirusul: o tuse, un stranut in apropiere sau un sarut pe obraz

Cum ne protejam de coronavirus?

Recomandările standard ale OMS:

-  Curățați frecvent mâinile folosind dezinfectanti pe bază de alcool sau săpun și apă;

- Când tușești și strănuti, acoperi gura și nasul cu un servetel sau cu interiorul cotului - apoi aruncă imediat servetelul la cos și spală-te pe mâini;

- Evitati contactul cu oricine are febră și tuse.

Din ce in ce mai multe paciente gravide întreabă despre el, și mai concret despre metode de prevenție impotriva coronavirusului. Ceea ce trebuie sa știți este că acest virus este abia apărut și nu a fost timp sa fie studiat în totalitate, totuși vă vom expune ceea ce știm până acum. Aflam toate informatiile importante de la dr. Silviu Istoc, Medic primar Obstetrica-Ginecologie, Medicover. Află mai multe informații importante despre coronavirus și de ce purtarea măștilor este chiar contraindicată!

Citeste si Cum se transmite coronavirusul: o tuse, un stranut in apropiere sau un sarut pe obraz 

 Verifica ultimele stiri despre coronavirus in Romania pe topicurile de discutii 

Coronavirusul este și in Ro

Ce facem în situații de criză - COVID 2019

► Citeste si Coronavirusul si sarcina. Sfaturi importante pentru gravidute si intreaga familie de la medicul ginecolog

Despre CORONAVIRUS in Romania

Coronavirusul si gripa - asemanari si diferente

Coronavirusul si copiii - patru masuri esentiale pentru a-i proteja. Sfaturi de la UNICEF

Ce este coronavirus, virusul al carui focar a inceput in China si cum ne putem feri

Protejeaza-te impotriva coronavirusului cu un simplu pas

→  autor: redactor Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate (c) 2020
sursa informatieii: https://www.nu.nl/coronavirus/6038365/

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII