Soarele distruge coronavirusul rapid dar specialiștii spun că pandemia ar putea continua si dupa vara

Soarele distruge coronavirusul rapid dar specialiștii spun că pandemia ar putea continua si dupa vara

Soarele distruge coronavirusul rapid dar specialiștii spun că pandemia ar putea continua si dupa vara

Soarele distruge coronavirusul rapid dar specialiștii spun că pandemia ar putea continua si dupa vara

Cu totii stim ca virusurile nu iubesc deloc soarele deci am putea sa ne bucuram ca vom scapa de Covid-19 cand se face cald?

Rezultatele obținute in laboratoarele americane arată că coronavirusul nu supraviețuiește mult timp la temperaturi ridicate și umiditate ridicată și este rapid distrus de lumina soarelui, oferind dovezi din testele controlate despre ceea ce oamenii de știință credeau - dar nu au dovedit încă - a fi adevărate.

O informare cu privire la rezultatele preliminare, oferă speranța că lumina si soarele verii pot oferi condiții mai puțin ospitaliere pentru virus, deși experții avertizează că nu va înlătura în niciun caz sau chiar va scădea în mod necesar cazurile noi de COVID -19, boala cauzată de coronavirus.

Studiul a constatat că riscul de „transmitere de pe suprafețe în aer liber este mai mic în timpul zilei” și în condiții mai ridicate de temperatură și umiditate. „Lumina soarelui distruge virusul rapid”, se arată în informare.

În timp ce asta poate oferi câteva vești bune despre perspectivele activităților în aer liber, Departamentul Securității Interne oferă informații despre precauțiile privind rezultatele care îngrădesc zonele cu umiditate scăzută, cum ar fi cabinele de avion, „pot necesita îngrijiri suplimentare pentru a reduce riscul de transmitere.”

Lumina soarelui simulată „a ucis rapid virusul în aerosoli”, in timp ce la nici un tratament de dezinfectare „nu a fost detectată nicio pierdere semnificativă de virus în 60 de minute.”

Testele au fost efectuate pe particule virale suspendate în salivă. Au fost realizate în interior în medii menite să imite diverse condiții meteorologice.

Deși rezultatele laboratorului sunt noi, oamenii de știință au prognozat timp de mai multe săptămâni, pe baza datelor disponibile despre răspândirea bolii, că climele mai calde și mai umede ar fi mai puțin ospitaliere pentru răspândirea coronavirusului. O analiză timpurie a oamenilor de știință a observat că virusul se răspândea mai lent în țările cu climă mai caldă.

"Nu spunem că la temperaturi mai mari, virusul va dispărea brusc și totul ar fi în regulă si se poate scapa usor de virus", a declarat pentru Yahoo News Qasim Bukhari, cercetatori la MIT și coautor al analizei interviu. „Nu, nu o spunem. Vedem doar că există o dependență legată de temperatură și umiditate, dar cred că acum multe persoane au început să realizeze acest lucru. ”

Bukhari a spus că, de vreme ce el și colegii săi au publicat această analiză, numerele pe răspândirea coronavirusului continuă să susțină conținutul lor. „Acum fac multe teste în India. De asemenea, atunci când te uiți la numerele din Pakistan, este la fel. Există mai mult de 5.000 de cazuri în Pakistan, a spus el. „Dar creșterea nu este la fel de rapidă cum este în alte țări.”

În timp ce rezultatele noului test de laborator sunt importante, știința din spatele modului în care lumina soarelui ucide virusul nu este destul de bine stabilită, spune Arthur Anderson, fostul director al Oficiului de Utilizare a Omului și Etică din cadrul Institutului de Cercetări Medicale al Armatei din Statele Unite ale Fortei Detrick, Md.

„Lumina [ultravioleta] sparge ADN-ul în fragmente. Dacă virusul plutește în aer și există lumină solară puternică, componenta UV din lumina soarelui va rupe ADN-ul sau ARN-ul în bucăți ", a declarat el pentru Yahoo News.

7 beneficii ale soarelui pentru sanatatea noastra

Ne place sa stam in lumina soarelui pentru ca suntem fiinte solare. Soarele si razele sale pot oferi multe beneficii sanatatii noastre. Valorifica razele soarelui prin aceste sfaturi simple pentru a-ti imbunatati casa si sanatatea, de la reducerea mucegaiului la imbunatatirea starii de spirit si chiar ls scaderea tensiunii arteriale. Afla mai multe in continuare ...

Citeste si Poate vitamina D ajuta in lupta contra coronavirusului Covid-19?

Despre CORONAVIRUS

Unele persoane nu au simptome de coronavirus insa sunt infectate

Persoanele infectate cu coronavirusul COVID-19 se impart in patru categorii

Care este diferenta dintre o raceala, gripa si coronavirus?

Coronavirus: 9 reguli esentiale de respectat daca avem in casa persoane din categoria de risc - sfaturi din presa italiana

autor: redactor Desprecopii  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2020
sursa de documentare -
Yahoo News

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII