Bebelușii adoră aceste 10 lucruri așa că ii putem distra in felul ăsta

Bebelusii adora aceste 10 lucruri asa ca ii putem distra in felul asta

Bebelușii adoră aceste 10 lucruri așa că ii putem distra in felul ăsta

Cu siguranță, bebelușii adoră mai multe lucruri decât cele de pe următoarea listă. Dar, cu toate că aceasta nu este o listă completă, ea acoperă o mulțime de elemente de bază - deci in afara de mami si tati ... bebelusii pot fi distrati cam asa.

vei citi:
Bebelușii adoră chipurile
Bebelușii adoră o atingere blândă
Bebelușii adoră săriturile
Bebelușii adoră oglinzile
Bebelușii sunt fermecați de culori
Bebelușii adoră poeziile spuse de mami și tati
Bebelușii sunt fermecați de ventilatoarele de tavan
Bebelușii adoră jucăriile zgomotoase
Bebelușul adoră lucrurile tale favorite
Bebelușul te iubește pe tine!

Bebelușii adoră chipurile

Bine, mai mult decât orice, bebelușul iubește chipul  lui mami si a lui tati, dar atunci când nu sunt disponibili, sunt interesanti de chipurile care se stramba si sunt distractive. 

Obsesia feței pentru bebeluș poate fi un mecanism evolutiv de supraviețuire, întrucât contactul vizual întărește cu siguranță legătura părinte-copil, dar este și un mod prin care copilul învață despre emoții, cauză și efect, dar și comunicare. Cu cat un bebelus este mai interesat de ochi, cu atat este considerat mai inteligent - pe de alta parte, bebelusii care nu fac contact vizual sunt suspecti de autism.

Citeste detalii aici De ce privirile bebelusului pot semnaliza autismul

Bebelușii adoră o atingere blândă

Bebelușii iubesc și își doresc atingere, precum și atenție. Așa că mângâie-l cu blândețe, ia-l în brațe pentru a avea contact piele-pe-piele, sau masează-i degetele de la picioare.

Bebelușii adoră săriturile

Poate că se datorează faptului că le reamintește de pântecele mamei sau doar pentru distracția pe care o oferă săriturile într-o poziție „din picioare”, dar săriturile sunt într-adevăr una dintre activitățile preferate ale fiecărui copil. Și nu se oprește la copilărie - gândiți-vă doar la cât de mulți copii (și adulți) ar sări pe pat dacă ar avea voie!

Bebelușii adoră oglinzile

bebe in oglinda

Oglinzile merg mână în mână cu dragostea bebelușului pentru chipuri. El este încă departe de a se recunoaște în oglindă, ceea ce este o realizare pe care, de obicei, copiii nu o fac până la vârsta de 1 an sau 18 luni. Ceea ce vede, totuși, este o față care este dispusă să fie activă și angajată cu el, exact atât timp cât vrea să joace.

Bebelușii sunt fermecați de culori

După luni întregi de a nu vedea color, bebelușii sunt evident atrași de contrastele extreme de întuneric și de lumină - acum este momentul în care începe să vadă tot mai multe culori - mai întâi roșu, apoi albastru, apoi restul - și le adoră!

Cu cât sunt mai luminoase cu atât mai bine.

Bebelușii sunt fermecați de ventilatoarele de tavan

Ciudat, dar adevărat - un lucru pe care bebelușii îl adoră cu mult înainte să se atașeze de un ursuleț este mișcarea unui ventilator de tavan, care atrage bebelușii ca niște molii la lumină. Este un interes total normal, așa că, dacă vezi bebelușul privind des ventilatorul, nu-ți face griji.

Bebelușii adoră jucăriile zgomotoase

Bebelușul a ales jucăria cu cel mai enervant sunet repetabil posibil și nu îi dă drumul! Dacă nu ai întâlnit încă acest fenomen, simte-te norocos, dar pregătește-te!

Bebelușul adoră lucrurile tale favorite

În acest moment, nu contează ce lucruri - ceea ce vrea bebelușul să facă cel mai mult este exact ceea ce faci tu. Dacă te vede mult pe telefon, probabil că va dori telefonul. Dacă te vede gătind, probabil că își dorește o spatulă și o tigaie.

Bebelușii adoră poeziile spuse de mami și tati

Bebelusii sunt mici creaturi perfecte care adoră să li se vorbească. In timp ce mami sau tati le vorbesc, ei au un sentiment de sigurantă - pentru că, isi aduc aminte, inconstient, de minutele de lâncezeală din burtica mamei. Când mami era nerăbdatoare ca bebe să vina pe lume și sporovăia câte in luna și in stele cu tati sau cu cine avea chef să o asculte. Si să nu uitam că mami era si in toate bune - pentră că putea dormi nopti complete, spre deosebire de acum...

Iata care sunt primele 5 poezii pe care le poti spune bebelusului tau, incă de la 2 luni...

Bebelușul te iubește pe tine!

Mai mult decât orice sau oricine, în acest moment, tu și partenerul sunteți centrul lumii bebelușului. Ești "jucăria" sa preferată și cel mai bun coechipier și protector, iar el nu vrea altceva decât să te aibă în preajmă tot timpul.

► Citeste si Anxietatea separarii la copil: cum o gestionam si cum evolueaza cand copilul creste

Odiseea emotiilor unui bebelus: cum incepe cladirea inteligentei emotionale

Dezvoltarea emotiilor copilului incepe inca din burtica mamicii. Inca de la nastere, bebelusul trece printr-un tsunami de emotii, frici, descoperiri senzoriale. De aceea, primul an de viata este esential pentru  echilbrul emotional al unui copil.
Dar să ne imaginăm primul an de viață prin mintea și inima unui copil ...pentru a intelege cum incepe cladirea inteligentei emotionale - citeste in continuare aici.

► Citeste si Cand copilul este excesiv de mamos: sfatul psihologului

Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau

Ești o mămică modernă? Atunci trebuie să instalezi aplicatia Eu, Mămica pe telefonul tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Vei avea acces gratuit la o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.

Aplicatia Eu, Mamica - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată.

Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru Iphone si Ipad aici.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru sistemul Android aici.

autor: Redactor Desprecopii.com
Desprecopii.com - toate drepturile rezervate (c) 2021

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII